Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
LSR Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 01-30-2013, 10:56 AM   #1
jpwickl
 
Drives: 2013 2LT Convertible
Join Date: Dec 2012
Location: Florida
Posts: 165
Onstar question.

Yes, I know that onstar has a representative on here, but I am also curious if anyone else is experiencing this issue.

In the pictures below, the first one is what the frameless looks like going down the road, and the bottom is the picture as you are starting the car.

the issue is this: Sometimes, about every three weeks or so, the little stop sign above the emergency button will light up inside of the mirror. (not the button) Is this something I should worry about??
Attached Images
  
jpwickl is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 11:06 AM   #2
tramtwo


 
Drives: 2013 1LE
Join Date: Jul 2011
Location: N'Awlinz
Posts: 6,506
I noticed this just the other day. I removed the Bluetooth ODB transmitter I had and it went away. It did not stay on long... at first I thought I was seeing things.

I believe it is an alert that Big Brother has detected a problem.
tramtwo is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 11:29 AM   #3
Scorpion
 
Drives: 2011 1LT RS V6. 2013 2LT RS IOM
Join Date: Jun 2012
Location: AZ
Posts: 45
I believe it is part of the POST sequence of the computers starting up. Power On Self Test. Mine does it at startup and goes out when put into gear.
Scorpion is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 01:11 PM   #4
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 9,452
I've seen this couple of times; I believe it happens because the system temporality loses a signal. Also it's none of the lights you took a picture of; it's actually a diffident symbol just slightly to the left of the red, top one.

I would not worry about it unless it stays on.
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is online now   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 01:45 PM   #5
jpwickl
 
Drives: 2013 2LT Convertible
Join Date: Dec 2012
Location: Florida
Posts: 165
thank you, nyrfan. what ever it is, it's red, and it's on the right, so it catches my attention rather quickly. The dealership states that it is onstar sending/receiving a signal from them. So, who knows?
jpwickl is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 01:54 PM   #6
tramtwo


 
Drives: 2013 1LE
Join Date: Jul 2011
Location: N'Awlinz
Posts: 6,506
I thought you were talking about this...

I had the stop sign come on for a few seconds and then go out, this kept repeating...
Attached Images
 
tramtwo is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 09:44 PM   #7
tcalh1
 
tcalh1's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/RS
Join Date: Nov 2012
Location: Montgomery, AL
Posts: 351
Quote:
Originally Posted by jpwickl View Post
Yes, I know that onstar has a representative on here, but I am also curious if anyone else is experiencing this issue.

In the pictures below, the first one is what the frameless looks like going down the road, and the bottom is the picture as you are starting the car.

the issue is this: Sometimes, about every three weeks or so, the little stop sign above the emergency button will light up inside of the mirror. (not the button) Is this something I should worry about??
Last week a red light with an exclamation point came up on mine. The light is between the blue Onstar and red SOS in the second picture. It went away then came back about an hour later and then went out. I contacted Onstar and they said everything seemed okay but that I needed to contact my dealer.
I took the car in and they had to replace my mirror.
tcalh1 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 10:12 AM   #8
jpwickl
 
Drives: 2013 2LT Convertible
Join Date: Dec 2012
Location: Florida
Posts: 165
thank you all for your responses. I will look further into this, and I will make sure and focus on what the light is if/when it happens again. For the record, Onstar told me to call gm customer service.
jpwickl is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 10:19 AM   #9
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 9,452
Quote:
Originally Posted by jpwickl View Post
thank you all for your responses. I will look further into this, and I will make sure and focus on what the light is if/when it happens again. For the record, Onstar told me to call gm customer service.
No reason to contact GM C/S. Just contact your dealer if you feel there is an issue.
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is online now   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 03:44 PM   #10
jpwickl
 
Drives: 2013 2LT Convertible
Join Date: Dec 2012
Location: Florida
Posts: 165
NYRfan..

I also took it to the dealer, and that was where they told me that it was onstar receiving/transmitting info for updating.
jpwickl is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 10:22 AM   #11
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 9,452
Ok the light seems to be coming on a lot today, anyone else? Here is a picture of the light.


Sent from my 2SS/RS
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is online now   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 07:44 PM   #12
jpwickl
 
Drives: 2013 2LT Convertible
Join Date: Dec 2012
Location: Florida
Posts: 165
Hey NYrfan!!!

It came on for about two seconds today on me again. and, like all had said it was slightly to the left. Not that I doubted, but I knew what to look for this time as it doesn't show up when you start the car. I pushed the Onstar button this time, and was told to push the onstar button the next time it happens.
It's kind of difficult to do that when it only lights up for one or two seconds.
jpwickl is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 07:47 PM   #13
jpwickl
 
Drives: 2013 2LT Convertible
Join Date: Dec 2012
Location: Florida
Posts: 165
A reply from Onstar

Thank you for your patience in waiting for a response to your inquiry regarding your OnStar frameless mirror.
The red OnStar logo with the exclamation point is a warning light that tells you something is wrong with the system.
If the light does not stay on long enough for you to have an OnDemand Diagnostic pull up any information, take the vehicle to your dealership. If they have any questions they can call us here at OnStar for assistance.
Please reply to this email with additional questions, call us at 1.888.4ONSTAR (1.888.466.7827), or press your blue OnStar button to speak with an advisor.
Sincerely,
Dora
OnStar Information Specialist
jpwickl is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 10:42 PM   #14
tramtwo


 
Drives: 2013 1LE
Join Date: Jul 2011
Location: N'Awlinz
Posts: 6,506
Quote:
Originally Posted by jpwickl View Post
Thank you for your patience in waiting for a response to your inquiry regarding your OnStar frameless mirror.
The red OnStar logo with the exclamation point is a warning light that tells you something is wrong with the system.
If the light does not stay on long enough for you to have an OnDemand Diagnostic pull up any information, take the vehicle to your dealership. If they have any questions they can call us here at OnStar for assistance.
Please reply to this email with additional questions, call us at 1.888.4ONSTAR (1.888.466.7827), or press your blue OnStar button to speak with an advisor.
Sincerely,
Dora
OnStar Information Specialist

Mine came on the other day again! Called OnStar and was placed on hold for about ten minutes. I have some audio I recorded these guys have no clue. They disconnected the call and have yet to follow up with me. -1 on their customer service so far.
tramtwo is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.