Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Vitesse Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Specific Models / Packages > Camaro Convertible Forum

Camaro Convertible Forum For all Camaro Convertible specific discussions

Reply
 
Thread Tools
Old 04-04-2013, 05:19 PM   #1
Baba

 
Baba's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro 2LT RS Convertible
Join Date: Jul 2011
Location: USAREUR/CONUS-DOD/A
Posts: 1,430
2013 Top Issues?

Hello All,

Although I follow the forum quite closely, I really didn't run across any threads regarding 2013 top issues.

Can anyone provide some insight into whether 2013's have had similar or identical top issues as on the 2011's and 2012's and whether they are as widespread as they have been on those MY's?

If 2013's have had problems, is there a particular time frame that appears to be less affected?

I'm guessing, from what I've taken in, the 2013's appear to have almost all, if not all, top problems of the previous MY's completely remedied?

Sure would appreciate some knowledge in reference to this.
__________________
2011 Camaro 2LT RS Convertible
Summit White
Black Leather
3 Pedals
Build Date: 06/27/2011

Purchased: 07/30/2011
Title Received: 08/15/2011

1984 Camaro (3rd Gen.): Traded: 1987

"Meet the new boss. Same as the old boss."

Last edited by Baba; 04-04-2013 at 06:31 PM.
Baba is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2013, 05:39 PM   #2
babaron
Totally into it
 
babaron's Avatar
 
Drives: '67 427vette/'11 Pacecar/'02 BMW ci
Join Date: Feb 2011
Location: SW Ohio
Posts: 656
babaron is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2013, 09:26 PM   #3
SnowVert
 
SnowVert's Avatar
 
Drives: Inferno Orange 2013 SS/RS LS3 6M
Join Date: Oct 2011
Location: Minnesota
Posts: 685
I had all of the problems on my 2012... no problems as of yet on my 13, but only 8k miles on it, much of it top up this winter. Although my 12 started having problems by 1k miles...
__________________
With this in the garage, I smile every day
6/29/2012 New 2013 ordered...
8/21/2012 New 2013 picked up!!!
SnowVert is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2013, 09:52 PM   #4
HDRDTD


 
Drives: 2013 Triple Black ZL1 Vert M6 ECF
Join Date: Mar 2011
Location: Trenton, Michigan
Posts: 4,213
The top on my 2013 ZL1 Vert is absolutly perfect after 4500 miles.
HDRDTD is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 12:07 AM   #5
Michael Rophone
 
Michael Rophone's Avatar
 
Drives: Yes
Join Date: Nov 2009
Location: PA
Posts: 645
The top on my 2015 Camaro Convertible is mint.



Sent from my iPhone 12:07am 4/5/15.
Michael Rophone is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 01:06 AM   #6
skipinminn
Chiquita
 
skipinminn's Avatar
 
Drives: 2013 1LE/1SS YELLOW 1 of Only 28
Join Date: Nov 2011
Location: Mpls. Mn./Hudson,Wi.
Posts: 3,946
I have a 2012 with 14000 an not a mark on the top ? I'm lucky so far I guess
__________________
We Choose not to Lose.
I will see you in Bowling Green, KY
Aug. 6th
skipinminn is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 07:33 AM   #7
Twilborne
 
Twilborne's Avatar
 
Drives: 2013 Blue Ray Blue 2LT
Join Date: Sep 2009
Location: Orange Park, Fl.
Posts: 321
My 2013 is perfect. No problems at all, if the sun is out the top is down.
Twilborne is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 10:20 AM   #8
JC6
 
Drives: 2011 GS Vert. Corvette
Join Date: May 2012
Location: So
Posts: 189
Cool

Looks like the 2013 is the ticket!
JC6 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 11:45 AM   #9
classicrockr
 
classicrockr's Avatar
 
Drives: 2012 2LT/RS 45th Anniv. Vert Camaro
Join Date: Jul 2008
Location: Jacksonville FL
Posts: 587
Quote:
Originally Posted by JC6 View Post
Looks like the 2013 is the ticket!
I'm hoping so...now they need to get some better colors & I'll be trading in for sure! Get something like Laguna Blue & I'm there...
classicrockr is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 11:54 AM   #10
Nick821
 
Nick821's Avatar
 
Drives: 2013 BRM SS/RS Convert
Join Date: Feb 2013
Location: Long Island NY
Posts: 66
2013 ~ 1,600 miles ~ no issues so far but only had the the top down about 6 times
Nick821 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 11:38 AM   #11
bulllett
 
Drives: 2012 Camaro Convertible
Join Date: Jun 2011
Location: East Hampton, CT
Posts: 421
Quote:
Originally Posted by JC6 View Post
Looks like the 2013 is the ticket!
Right now its looking like they got it correct by the 2013. BUT I would wait until those cars that have been garaged for the winter come out of hiding. Then see how many (if any) start to run into top problems.

However it does look promising...........(fingers crossed icon here)
bulllett is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2013, 09:15 PM   #12
Chuckster
 
Chuckster's Avatar
 
Drives: 2012 2LT Convertible
Join Date: Apr 2012
Location: NC
Posts: 35
When 2013 owners say "no problems" does that mean when you put the top down (without the tonneau cover in place) and drive down the highway, you don't see the retracted top flapping in the breeze?
__________________
It's Got To Be a Vert!!!!

1
Chuckster is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 07:14 AM   #13
SnowVert
 
SnowVert's Avatar
 
Drives: Inferno Orange 2013 SS/RS LS3 6M
Join Date: Oct 2011
Location: Minnesota
Posts: 685
Quote:
Originally Posted by Chuckster View Post
When 2013 owners say "no problems" does that mean when you put the top down (without the tonneau cover in place) and drive down the highway, you don't see the retracted top flapping in the breeze?
Oh, it still flaps, but the clearance between the top and the rear of the well is much larger on the 13 compared to my 12. The 12 was rubbing against the rear since it was about 1 month old. My 13 still has about 1/2 to 1" clearance from rubbing on the back. I'm going to be watching it on the very hot days this summer though, once the fabric has relaxed further.
__________________
With this in the garage, I smile every day
6/29/2012 New 2013 ordered...
8/21/2012 New 2013 picked up!!!
SnowVert is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2013, 08:01 AM   #14
classicrockr
 
classicrockr's Avatar
 
Drives: 2012 2LT/RS 45th Anniv. Vert Camaro
Join Date: Jul 2008
Location: Jacksonville FL
Posts: 587
Quote:
Originally Posted by SnowVert View Post
Oh, it still flaps, but the clearance between the top and the rear of the well is much larger on the 13 compared to my 12. The 12 was rubbing against the rear since it was about 1 month old. My 13 still has about 1/2 to 1" clearance from rubbing on the back. I'm going to be watching it on the very hot days this summer though, once the fabric has relaxed further.
Definitely keep an eye on it. My 3rd top took 8 months before the fabric relaxed enough to where it was touching the rear storage well area. When it finally did start touching, it only took a few weeks to start wearing a hole in the material.
classicrockr is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2013, 01:07 PM   #15
Camaroman2k
 
Drives: 2013 Camaro
Join Date: Apr 2013
Location: Mass
Posts: 2
I have to Disagree

I have owned my new 2013 Camaro for (1) month now and from the first day the brakes make a popping sound when applied. I took it in for service and they told me they think it's the Strut mounts but I was told they can't fix it until the Engineers at GM find the actual cause. So I opened a complaint with GM and they pointed back to the dealer. Now there is a bulletin one this issue so that means it's not just me. So beware you maybe waiting a long time once you buy your car before the engineers get off their coffee break and authorize the Dealer to services the issue. I can't tell you have agrvating it is to have a nice new camara with a popping sound when you brake. Still waiting, now the Service Dept at my dealer has an attiddue with me because theya re taking the hit from Corp GM when in fact it's Corp Engineers that are dragging their feet.

To many emoicon to list to show how I feel right now.
Camaroman2k is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2013, 05:21 PM   #16
bulllett
 
Drives: 2012 Camaro Convertible
Join Date: Jun 2011
Location: East Hampton, CT
Posts: 421
Quote:
Originally Posted by Camaroman2k View Post
I have owned my new 2013 Camaro for (1) month now and from the first day the brakes make a popping sound when applied. I took it in for service and they told me they think it's the Strut mounts but I was told they can't fix it until the Engineers at GM find the actual cause. So I opened a complaint with GM and they pointed back to the dealer. Now there is a bulletin one this issue so that means it's not just me. So beware you maybe waiting a long time once you buy your car before the engineers get off their coffee break and authorize the Dealer to services the issue. I can't tell you have agrvating it is to have a nice new camara with a popping sound when you brake. Still waiting, now the Service Dept at my dealer has an attiddue with me because theya re taking the hit from Corp GM when in fact it's Corp Engineers that are dragging their feet.

To many emoicon to list to show how I feel right now.
I hear you and appreciate your consternation and concern. But I believe the OP was asking about the 2013 tops, no?

How is yours?
bulllett is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2013, 06:03 PM   #17
rh96ss
 
Drives: 2013 ZL1 Convertible
Join Date: Mar 2013
Location: Port Orange, FL
Posts: 38
My 2013 top flaps in the breeze without the cover but I do not believe it contacts the body.
I just had the car in in Saturday for what I was told a recall on the top, 13113 polished both control link rear eye loops.
rh96ss is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2013, 06:12 PM   #18
CamaroMike13
 
CamaroMike13's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro 2SS/RS Convertible
Join Date: Feb 2013
Location: St. Louis, Missouri
Posts: 141
Quote:
Originally Posted by rh96ss View Post
My 2013 top flaps in the breeze without the cover but I do not believe it contacts the body.
I just had the car in in Saturday for what I was told a recall on the top, 13113 polished both control link rear eye loops.
Just had this recall done today on my 2013. Only 525 miles so too early to tell but I do notice the top flapping some without the tonneau cover on. Read about the earlier model year's horror stories and sure hope that stuff is behind us!
CamaroMike13 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2013, 07:12 PM   #19
BlueRay-J
 
BlueRay-J's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro SS Convertible
Join Date: Nov 2012
Location: Farmington Hills, Michigan
Posts: 280
I'm noticing a fold on the inside near my rear window that wasnt there before. Its either the dealership stretched it out to accomplish the recall or something else is going on.

My 2013 has been in the shop 4 times now and its not quite 6 months old. I still have issues with it, but none are top related except for my comment above. (if it is indeed an issue)
BlueRay-J is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2013, 07:59 PM   #20
theragtopguy
Lifetime Phillies Fan
 
theragtopguy's Avatar
 
Drives: Silver/Black '12 2LT 'Vert 6-speed
Join Date: Mar 2012
Location: Eastern Penns Woods
Posts: 853
Quote:
Originally Posted by Michael Rophone View Post
The top on my 2015 Camaro Convertible is mint.



Sent from my iPhone 12:07am 4/5/15.
Mike, you are a piece of work......go drive your chick car Beetle!!
__________________
Phillies Baseball, Hot Dogs, Apple Pie and Chevrolet!!!!

Ported TB, CAI induction, MRT V-2 Pipes
theragtopguy is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.