Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Bigwormgraphix
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum


Reply
 
Thread Tools
Old 04-05-2013, 02:45 PM   #1
agent5
 
Drives: 2013 Camaro SS (+RS) + Hurst+ DME
Join Date: Sep 2012
Location: Saint Louis, MO,United States
Posts: 120
2013 Camaro SS - Mylink glitches/problems

I was wondering if anyone else with a 2013 Camaro is having various glitches in their MyLink? After 6 months I can give some fairly detailed examples:
1) From time to time the the fan speed indicator will stop displaying what number it's on. The fan works and functions ok, just the MyLink display no longer works.

2) Bluetooth- completely not operational. It's more rare but when it gets to this state the system will not recognize or pair with any phone I have. Restarting the car (park, come back an hour later, ignition- problem solved).

3) System appears semi-frozen. Radio works but does not refresh. Saving new stations will not refresh with new name on the favorites. None of the indicators work such as volume, fan speed etc.

I will upload a youtube video shortly "catching it in the act". I have to say I'm a little disappointed at how frequent I run in to these issues.
agent5 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 02:48 PM   #2
inf3rno
 
inf3rno's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro 2LT/RS
Join Date: Mar 2013
Location: Allentown, PA
Posts: 484
Did you try to reset all the settings? Like restore option on the phone?
inf3rno is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 02:48 PM   #3
mr_honez
Wifey Lover
 
mr_honez's Avatar
 
Drives: 2013 Crystal Red 2LT/RS
Join Date: Nov 2011
Location: Bastrop, Texas
Posts: 1,334
I would take it in to the dealer. Mine has never done anything like that. the only issue I have is that it very rarely get stuck when playing MP3's from a flash drive, but I think it's a MP3 error causing it to stop. I turn it off and on and it is able to skip to the next song. The other functions are unaffected.
__________________
mr_honez is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 02:51 PM   #4
agent5
 
Drives: 2013 Camaro SS (+RS) + Hurst+ DME
Join Date: Sep 2012
Location: Saint Louis, MO,United States
Posts: 120
I did not reset settings on "MyLink" to the best of my knowledge.. although, if memory serves I think everything was reset once after a maintenance. This problem has been on-going since day 1, it's an annoyance but just not quite enough to drag myself to a dealership and wait for half a day. My youtube video is almost uploaded, I'll post it very shortly to demonstrate- it's really messed up when it gets in that state.
agent5 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 02:54 PM   #5
Jeff_SS
"Cam Only"
 
Jeff_SS's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro SS
Join Date: Nov 2011
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 1,610
Sometimes when I start up my car, as it does that fancy little "mylink" opening start up screen, it freezes and looks all pixelated.
__________________
2013 AGM Camaro 2SS/RS M6 | LSA Blower, 2.5" pulley, FIC1000's, Fore Innovations Twin Pump fuel system w/ Flex Fuel, CMS Custom Grind Cam, Kooks 1 7/8" headers w/ catless off-road pipes, NPP Exhaust, 3.91's, JLT ZL1 Intake | Pfadt Suspension | DSS 1000hp axles |
Tuned by Ryne @ CMS E85: 686rwhp/590rwtq (mustang dyno)

Jeff_SS is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 02:57 PM   #6
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 10,721
There is a mylink update that addresses several issues, check with your dealer.


Sent from my 2SS/RS
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 03:02 PM   #7
Jeff_SS
"Cam Only"
 
Jeff_SS's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro SS
Join Date: Nov 2011
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 1,610
Quote:
Originally Posted by nyrfan View Post
There is a mylink update that addresses several issues, check with your dealer.


Sent from my 2SS/RS
How would I go about doing that? Like if I bring it to the dealer, what are they going to do?
Hopefully not rip apart my dash or some shit
__________________
2013 AGM Camaro 2SS/RS M6 | LSA Blower, 2.5" pulley, FIC1000's, Fore Innovations Twin Pump fuel system w/ Flex Fuel, CMS Custom Grind Cam, Kooks 1 7/8" headers w/ catless off-road pipes, NPP Exhaust, 3.91's, JLT ZL1 Intake | Pfadt Suspension | DSS 1000hp axles |
Tuned by Ryne @ CMS E85: 686rwhp/590rwtq (mustang dyno)

Jeff_SS is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 03:03 PM   #8
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 10,721
Quote:
Originally Posted by Jeff_SS View Post
How would I go about doing that? Like if I bring it to the dealer, what are they going to do?
Hopefully not rip apart my dash or some shit
No, it's just a flash, but it takes a couple of hours. They are doing mine this Friday.


Sent from my 2SS/RS
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 03:04 PM   #9
Jeff_SS
"Cam Only"
 
Jeff_SS's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro SS
Join Date: Nov 2011
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 1,610
Quote:
Originally Posted by nyrfan View Post
No, it's just a flash, but it takes a couple of hours. They are doing mine this Friday.


Sent from my 2SS/RS
Oh. Okay thanks for the quick reply. I'll look into it.
__________________
2013 AGM Camaro 2SS/RS M6 | LSA Blower, 2.5" pulley, FIC1000's, Fore Innovations Twin Pump fuel system w/ Flex Fuel, CMS Custom Grind Cam, Kooks 1 7/8" headers w/ catless off-road pipes, NPP Exhaust, 3.91's, JLT ZL1 Intake | Pfadt Suspension | DSS 1000hp axles |
Tuned by Ryne @ CMS E85: 686rwhp/590rwtq (mustang dyno)

Jeff_SS is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 03:12 PM   #10
AJLemieux
 
AJLemieux's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro 2SS Hurst
Join Date: Dec 2012
Location: new hampshire
Posts: 9
2013 mylink recall. Just a program update. Mine was done last week. Took about 90min.
AJLemieux is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 03:13 PM   #11
MrWray
SYBIL
 
MrWray's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/RS, silver ice metallic
Join Date: Oct 2012
Location: Oklahoma
Posts: 1,445
ive had a coupel small glitches with mine.

sometimes mine will get hung on the info of a song, after the song has switched, the song info wont change to the new song.

and when trying to use the Nav,the buttons wont work to type an address in.
__________________
MrWray is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 03:18 PM   #12
agent5
 
Drives: 2013 Camaro SS (+RS) + Hurst+ DME
Join Date: Sep 2012
Location: Saint Louis, MO,United States
Posts: 120

Link to the "borked state" example.
agent5 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 03:38 PM   #13
ZED SLED


 
ZED SLED's Avatar
 
Drives: 2013 CRT ZL1 Vert M6, 2015 Terrain
Join Date: Jul 2009
Location: Finger Lakes
Posts: 6,194
Quote:
Originally Posted by MrWray View Post
ive had a coupel small glitches with mine.

sometimes mine will get hung on the info of a song, after the song has switched, the song info wont change to the new song.

and when trying to use the Nav,the buttons wont work to type an address in.
Some problems just seem to persist. I had an early 2010 SS that did this until I got a PDIM update.
__________________
Under hood airbrush by JT's Custom Paint Garage
Moroso CC, CAI Inc intake


(Click above image to learn about UpstateC5)
ZED SLED is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 04:35 PM   #14
BlueRay-J
 
BlueRay-J's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro SS Convertible
Join Date: Nov 2012
Location: Farmington Hills, Michigan
Posts: 280
I have some weird issues after the latest update by the dealer. All my presets disappeared, and didn't come back after restarting the vehicle. The next morning, they were back! This was 3 days post update.

I had the fan problem too.

Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
BlueRay-J is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.