Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Gen5DIY
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Tuning / Diagnostics -- engine and transmission

Tuning / Diagnostics -- engine and transmission Tune and diagnostics for engines and auto transmission.

Reply
 
Thread Tools
Old 04-09-2013, 11:36 AM   #1
TheGreyWasp
Romans 1:16
 
TheGreyWasp's Avatar
 
Drives: 2010 Cyber Grey Camaro
Join Date: Jun 2010
Location: Miami, FL
Posts: 35
CRACKING NOISE WHEN ACCELERATE

I am having a strange issue when i accelerate coming from my back wheels. When i hit the gas whether hard of soft, i get this distinct crack or click from the back wheels. sounds like something is stuck or like its locked and being popped idk. maybe differential needs to be changed? it only happens when i accelerate. its not the tapping most complain about i know about that. I was told by my dealer months ago that if didnt change my diff fluid my wheels would lock up but i thenread its not necessary. Im just not sure man and its bothering me. im tired of the dealer i take her too they alway try to tell me something else needs to be done
__________________
Romans 1:16
TheGreyWasp is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 04:25 PM   #2
rberns


 
rberns's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro 2SS/RS
Join Date: Apr 2011
Location: Cedar Rapids, IA
Posts: 2,774
I would suggest after your break in period to replace the differential fluids. Check your lugnuts to make sure they are tight. I made a mistake a few days ago when I put my tires on. Only finger tightened and when I got 4 blocks from home I turned around and slowly came home. I noticed this tapping/clicking noise. After I torqued them down I didn't hear the noise again.
__________________
2011 Camaro 2SS/RS, Circle D 3200, ADM Transmission Cooler, BTR Valve Train, Cam Motion custom grind, ARH 1 7/8, Cold Air Inductions, Katech C5R TC, Melling HV, BTR SLR lifters, LS2 Dampner, Trunion upgrade, LS9 head gaskets, RX CC, GFX, Subs.
rberns is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 10:26 PM   #3
Nitroman28

 
Nitroman28's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS A6
Join Date: Oct 2010
Location: Arkansas
Posts: 1,552
You have a 2010 it's missing thrust washers on the axle, Take it to a dealer and have them look it up, There's a bulletin on it.. You can put 100,000 mile on the dif fluid. You will hear and feel the bearings it there's a problem with the fluid.

Last edited by Nitroman28; 04-09-2013 at 10:40 PM.
Nitroman28 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 08:29 AM   #4
TheGreyWasp
Romans 1:16
 
TheGreyWasp's Avatar
 
Drives: 2010 Cyber Grey Camaro
Join Date: Jun 2010
Location: Miami, FL
Posts: 35
Quote:
Originally Posted by Nitroman28 View Post
You have a 2010 it's missing thrust washers on the axle, Take it to a dealer and have them look it up, There's a bulletin on it.. You can put 100,000 mile on the dif fluid. You will hear and feel the bearings it there's a problem with the fluid.
i am goin to the dealer tomorrow! Thanks for the info. Im goin to just changed the diff either way. Itll put me at ease.
__________________
Romans 1:16
TheGreyWasp is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.