Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Grabiak Performance Center
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 06-24-2009, 07:44 PM   #1
SSCam15
 
SSCam15's Avatar
 
Drives: '83 Blk SC & '10 RYell 2SS/RS
Join Date: May 2009
Location: Northeast
Posts: 20
Unhappy Strange noise that follows engine rpm - 2SS/RS

I noticed today a very weird noise in my 2SS LS3. When accelerating there is noise that sounds like some kind of rapid clicking. (almost like rice krispies fresh in milk...) Does not do it at neutral. It almost sounds like it is coming for the speakers but it's just too hard to tell. Occurs with the radio on or off. I almost wonder if it has something to do with the auto volume but it is turned off. I'm hoping it's not being caused by the drivetrain. Also it did not happen every time. Noise would come and go. Wondering if anyone has any suggestions??

Didn't drive the car that long cause the weather was getting bad today. Will listen for it again next time I'm in the car and hopefully describe it better.
Car has 200 miles on it and I have had it for a week. Used the A/C also for the first time today. Wonder if that has something to do with it?
SSCam15 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2009, 12:01 PM   #2
ffrcobra_65
Account Suspended
 
Drives: SuperCharged 2SS/RS IOM MN6
Join Date: May 2009
Location: CA
Posts: 5,101
peeble in the tire groove? Worth a check.
ffrcobra_65 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2009, 02:29 PM   #3
CamaroHutch
 
CamaroHutch's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS RJT
Join Date: Feb 2009
Location: Southern Indiana (Louisville Area)
Posts: 357
Mine does the same thing... but only when the RPMs are above 2k. Manual 2SS RS. Sounds like its comming from the dash around the glove box area.... Does not always do it, and seems less frequent when the engine is warmed up.... Never does when when I go over bumps or anything like that
__________________
Ordered Jan 09

2SS RS RJT

Delivery?? 5/27/09 #10630

AFTERMARKET:
Hurst STS
Borla ATAK Catback
CamaroHutch is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2009, 06:55 PM   #4
Rusted Virtue
 
Rusted Virtue's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS
Join Date: Apr 2009
Location: Iowa
Posts: 50
ME TOO! I feel better I'm not the only one now at least.
__________________
Ordered 2/27/09: 1SS, Rally Yellow, AT, Sunroof Changed 4/7/09 to 2SS 6M Rally Yellow! Delivered: June 6th!!


Rusted Virtue is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2009, 07:09 PM   #5
BackinBlackSS/RS
Go Blue!!!!!
 
BackinBlackSS/RS's Avatar
 
Drives: 2012 Cruze LT
Join Date: Mar 2009
Location: Indiana
Posts: 23,365
I have the LS3 and I've never heard anything like that. HMMMM???? I'm gonna make a point of trying to listen for this sound.
BackinBlackSS/RS is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 09:22 AM   #6
CamaroHutch
 
CamaroHutch's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS RJT
Join Date: Feb 2009
Location: Southern Indiana (Louisville Area)
Posts: 357
Quote:
Originally Posted by BackinBlackSS/RS View Post
I have the LS3 and I've never heard anything like that. HMMMM???? I'm gonna make a point of trying to listen for this sound.
Its not that loud, you have to have the radio volume down.....
__________________
Ordered Jan 09

2SS RS RJT

Delivery?? 5/27/09 #10630

AFTERMARKET:
Hurst STS
Borla ATAK Catback
CamaroHutch is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2009, 08:53 AM   #7
SicSix6
The Demon Photographer
 
SicSix6's Avatar
 
Drives: 2010 1SS IOM Camaro
Join Date: May 2009
Location: Bristow, VA
Posts: 758
Sounds like an exhaust leak at the exhaust manifold. Try to tighten the header bolts.... should be 10mm.
__________________

1SS IOM LS3, GM 4-pack guages, SLP SS Front Emblem, Roto-Fab CAI, Solo Performance Mach X Exhaust, Barton Industries Short Throw Shifter
SicSix6 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2009, 10:05 AM   #8
Jeanius


 
Jeanius's Avatar
 
Drives: Blk/Blk LS3 SS
Join Date: Dec 2006
Location: Golden State
Posts: 2,457
Quote:
Originally Posted by SicSix6 View Post
Sounds like an exhaust leak at the exhaust manifold. Try to tighten the header bolts.... should be 10mm.
Jeanius is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2009, 10:26 AM   #9
Cheshirelaugh
 
Cheshirelaugh's Avatar
 
Drives: 2010 SIM Camaro
Join Date: Feb 2009
Location: Dayton, OH
Posts: 326
Quote:
Originally Posted by SSCam15 View Post
I noticed today a very weird noise in my 2SS LS3. When accelerating there is noise that sounds like some kind of rapid clicking. (almost like rice krispies fresh in milk...) Does not do it at neutral. It almost sounds like it is coming for the speakers but it's just too hard to tell. Occurs with the radio on or off. I almost wonder if it has something to do with the auto volume but it is turned off. I'm hoping it's not being caused by the drivetrain. Also it did not happen every time. Noise would come and go. Wondering if anyone has any suggestions??

Didn't drive the car that long cause the weather was getting bad today. Will listen for it again next time I'm in the car and hopefully describe it better.
Car has 200 miles on it and I have had it for a week. Used the A/C also for the first time today. Wonder if that has something to do with it?
I noticed what I think was the same thing... I took a look at the front-right wheel well and noticed several stickers wraped (like a flag) around various tubes/bars in the under-side of the engine compartment... I peeled them off and this seems to have resolved the sound.

To me the sound was kind've like a whirring noise, as if a fan was out-of ballance or vibrating... The noise wouldn't start until I was over 22ish MPH if I remember correctly. But once it started it wouldn't stop until the car came to a complete stop. It would resume as soon as I began accelerating again. It wouldn't "go away" until the car had been off and at rest for an extended period.
__________________
2G1FT1EW7A9109480
2SS/RS SIM w/ Sunroof
Ordered 10/13
Built 5/15
Delivered 6/19
Picked-up 6/22
Cheshirelaugh is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2009, 10:52 AM   #10
mmarcum
 
mmarcum's Avatar
 
Drives: 2010 Rally Yellow Camaro SS
Join Date: Jan 2009
Location: East TN
Posts: 292
I've got that same exact noise, but it never seems to do it after the car is warmed up and I've been driving for awhile. Just when I first take it out.
__________________
Delivered: Rally Yellow 2SS/RS (LS3) with black interior.

Event code 1100 on 1/24
Event code 3000 on 3/24
Event code 3400 on 4/27
Back to event code 3000 on 5/1
Event code 3800 on 5/5
Event code 4B00 on 5/5
Event code 4200 on 5/22
Event code 6000 on 6/3!

VIN# 2G1FT1EW6A9107395
mmarcum is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2009, 10:56 AM   #11
Nashional
 
Drives: 2010 Ford Mustang GT Premium
Join Date: Jun 2009
Location: NWFL
Posts: 71
Mine was doing the same thing. But now that I have about 2,500 miles on it, I don't hear it any longer.
Nashional is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2009, 09:16 AM   #12
SSCam15
 
SSCam15's Avatar
 
Drives: '83 Blk SC & '10 RYell 2SS/RS
Join Date: May 2009
Location: Northeast
Posts: 20
Sorry it took so long for me to reply. Had some friends help me out and rev the engine while I listened. It is def coming from behind the dash above the glove box. Only up to 600 miles and it's still occuring. It also does do it less often with the engine warm. Took it to the dealer. They agreed it is in the hvac system. Sugguested I get more miles on it before we dig into solving issue. Glad to hear people are experiencubg the same thing and it is going away.

Other than the trunk deciding to only open when it is in a good mood the car has been amazing!
SSCam15 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2009, 02:49 PM   #13
CamaroHutch
 
CamaroHutch's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS RJT
Join Date: Feb 2009
Location: Southern Indiana (Louisville Area)
Posts: 357
Quote:
Originally Posted by SSCam15 View Post
Sorry it took so long for me to reply. Had some friends help me out and rev the engine while I listened. It is def coming from behind the dash above the glove box. Only up to 600 miles and it's still occuring. It also does do it less often with the engine warm. Took it to the dealer. They agreed it is in the hvac system. Sugguested I get more miles on it before we dig into solving issue. Glad to hear people are experiencubg the same thing and it is going away.

Other than the trunk deciding to only open when it is in a good mood the car has been amazing!
Keep us apprised... this same EXACT sound issue is plaguing me.... please let us know!
__________________
Ordered Jan 09

2SS RS RJT

Delivery?? 5/27/09 #10630

AFTERMARKET:
Hurst STS
Borla ATAK Catback
CamaroHutch is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2009, 03:22 PM   #14
badkarma
 
badkarma's Avatar
 
Drives: 2010 SIM 2SS Camaro
Join Date: Jun 2009
Location: Dacula GA
Posts: 218
Quote:
Originally Posted by SicSix6 View Post
Sounds like an exhaust leak at the exhaust manifold. Try to tighten the header bolts.... should be 10mm.
If you are going to attempt that, get a torque setting for the bolts and use a torque wench. Especially if they are going into aluminum which I'm pretty sure they are.

Personally, take it in instead of risking more problems.
badkarma is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2009, 06:04 PM   #15
PsyDoc
 
Drives: Soon-to-be 1st Gen
Join Date: Nov 2008
Location: Southeast
Posts: 249
But, if you do decide to attempt it, then loosen the bolt before you bring it back up to the correct torque setting. Not doing so is a big "no-no." I remember reading that one should not re-check torque settings as it could do more harm than good. As I recall, a tightener (i.e., the bolt) has a maximum clamping power at a specified torque setting. Once a tightener is torqued, there will be some "loosening" of the bolt head, not threads, even though the torque level is correct. When you retorque, you are in essence exceeding the recommended torque value. So, if you want to check the torque settings, then loosen all bolts first, then bring them back up to the specific torque level. A properly torqued bolt should not come loose.
PsyDoc is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2009, 09:08 PM   #16
SSCam15
 
SSCam15's Avatar
 
Drives: '83 Blk SC & '10 RYell 2SS/RS
Join Date: May 2009
Location: Northeast
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by CamaroHutch View Post
Keep us apprised... this same EXACT sound issue is plaguing me.... please let us know!
Will let you know as soon I figure anything out...if I even do that is. It's been driving me nuts but I've just been solving it momentarily by leaving the windows open while driving. Thankfully the noise is quiet enough.

After talking to just about everyone I run into about it I'm starting to think that maybe the system is pulling in air where it shouldn't be. If anyone has any suggestions where to look I'm open to ideas. I've been searching but everything is so enclosed in that area I can't easily figure anything out. don't really wanna tear anything apart until I really know this noise isn't going away.
SSCam15 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 12:11 AM   #17
rharon
 
rharon's Avatar
 
Drives: 2010 Yellow 2SS/RS
Join Date: Jun 2009
Location: Fresno / Clovis , CA
Posts: 328
i have that exact same issue. 250 miles on mine.
it does follow the rpms. thought it was something to do with the clutch but it happens only with the engine rpms. it almost sounds like fluid going through the glove box area. it's weird. I cant figure it out

HELP
rharon is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2009, 08:17 AM   #18
etrigan
 
etrigan's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS Black Camaro
Join Date: Oct 2008
Location: Dallas
Posts: 307
Got the same problem. At the dealer right now and they are checking it for the second time.
__________________
"No matter where you go, there you are."
-B.B.

VIN #2G1FT1EW6A9106795


1100, Preliminary order accepted:10/13/08
6000, Del. to me:5/20/09
etrigan is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2009, 09:00 PM   #19
etrigan
 
etrigan's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS Black Camaro
Join Date: Oct 2008
Location: Dallas
Posts: 307
Still no idea what it is. Grrrrrrr.
__________________
"No matter where you go, there you are."
-B.B.

VIN #2G1FT1EW6A9106795


1100, Preliminary order accepted:10/13/08
6000, Del. to me:5/20/09
etrigan is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2009, 09:04 PM   #20
FI4T0MCAT
 
FI4T0MCAT's Avatar
 
Drives: 1969 SS Camaro
Join Date: Jul 2009
Location: Fayetteville NC
Posts: 465
I have a 2SS RS manual and have never heard any strange noises. Please let us know what you figure out so we can be sure to check on our cars.
__________________
FI4T0MCAT is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 02:27 AM   #21
Turbo 5thGENSS
 
Turbo 5thGENSS's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1SS M6
Join Date: Aug 2009
Location: Houston TX
Posts: 3
I've heard the same noise as well coming from the glovebox/dash area. Just passed 1000 miles and I only hear it in 1st and 2nd gear above 2500 and 3000 rpm's.
Turbo 5thGENSS is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 03:31 AM   #22
Supermans
Camaro & Stang Enthusiast
 
Supermans's Avatar
 
Drives: 2011 Mustang 5.0 in Kona Blue
Join Date: Mar 2008
Location: Miami
Posts: 4,757
Quote:
Originally Posted by BackinBlackSS/RS View Post
I have the LS3 and I've never heard anything like that. HMMMM???? I'm gonna make a point of trying to listen for this sound.
I have a manual and I have heard no such sound.. I make it a habit not to use the radio and roll down the windows the majority of the time so I can hear for things like that.. I don't think what you are hearing is normal. You should get it checked..
__________________
Bought my Camaro from Eric Hall(817) 421-7266
Supermans is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 10:59 AM   #23
King Mouse
 
King Mouse's Avatar
 
Drives: EXT
Join Date: Nov 2008
Location: Western PA
Posts: 416
I started another thread on this...sorry.

If anybody finds out what this is, please post to let us all know.

Thanks,

Dave
King Mouse is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 08:14 PM   #24
toehead93


 
Drives: 2014 2SS/1LE
Join Date: Feb 2007
Location: wpb fl
Posts: 2,680
A/C...at least thats what I think it is on my car. I'm too busy this week and am taking it for a tune next week. So I won't be able to verify until the end of next week.

My sounds like a crackling noise, similar to a bad radio station. It happens with radio on or off but with the A/C off there is no noise at all. It sound like it is coming from the passenger side speaker but I think it is coming from behind the glove box.

fyi-I have an A6
__________________
Used Racing Brake 2 Peice Rotors for sale:
http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=344754

Summit White 2014 2SS 1LE
Recaros, NPP exhaust, Nav
2010 2SS A6 - sold.
toehead93 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 08:47 PM   #25
KLR ZL1
H-Town Camaro Club Member
 
KLR ZL1's Avatar
 
Drives: #708 Summit White ZL1 Del. 5/17
Join Date: May 2009
Location: Pearland Tx.
Posts: 920
IT sounds like it is the heater core because the water from the radiator flows through it, and some of you said it did it less when warmed up. Just my guess.
KLR ZL1 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ZL1 Camaro 94blackcamaroz28 Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 57 07-10-2008 11:09 PM
Camaro ls3 news...true or false? Dark Knight Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 74 06-05-2008 05:29 PM
5th Gen Camaro LS3 info from Chevy Hi-Po...READ TAG UR IT Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 295 03-07-2008 10:06 AM
Axial Vector Engine Mr. Wyndham General Automotive + Other Cars Discussion 6 06-20-2007 04:00 PM
GM Attempting to keep Camaro Buzz alive for 2 years rray200 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 32 02-01-2007 04:44 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.