Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
ADM PERFORMANCE
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-11-2013, 06:39 PM   #1
jwoair23
 
jwoair23's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT
Join Date: Jul 2010
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 134
Grinding/squealing noise from serpentine pulley

Today I had an issue I haven't had before, I started the car and was getting a loud squeaking almost grinding noise. Isolated it to the upper right pulley on the serpentine belt. I took some 3-in-1 oil and lubed the hole in the center and behind the pulley as best I could.

This actually eliminated the noise! My question is has anyone had this happen and will the squeak come back quickly? Is there a better method to fix it then what I did? I have 64k miles.
jwoair23 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 08:43 AM   #2
SGOS252382


 
SGOS252382's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS
Join Date: Mar 2008
Location: S.W. Florida
Posts: 6,280
I had to have my pulleys, belts, and I believe harmonic balancer replaced (were warranty item) because of squeaky/noisy pulleys/belts. My issue was the belt wouldn't sit properly on the pulley (alignment issue) and that caused the noise.
So my dealership replaced everything to make sure everything would lined up properly.
__________________
SGOS252382 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 10:01 AM   #3
willhe64

 
willhe64's Avatar
 
Drives: 2012 45th Vert, 2011 4x4, 9sec Vega
Join Date: Mar 2012
Location: Canada
Posts: 1,905
Sounds like the bearing on the tensioner pulley is going, it happens. Replace the pulley before you lose the belt and wind up stranded, cheap peace of mind.
__________________
I feel it only fair to warn you, I have a black belt in CAPS LOCK.
willhe64 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 11:17 AM   #4
jwoair23
 
jwoair23's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT
Join Date: Jul 2010
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 134
The noise came back today, then went away after a few minutes of driving. I suppose I will be calling the dealership, hopefully my extended warranty will cover it!
jwoair23 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 12:14 PM   #5
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,660
Quote:
Originally Posted by jwoair23 View Post
The noise came back today, then went away after a few minutes of driving. I suppose I will be calling the dealership, hopefully my extended warranty will cover it!
Greetings,

Sorry to hear about the sporadic noise jwoair23. I'd be happy to schedule the diagnosis for you! Feel free to PM me regarding this matter. I'd like to monitor the process at the dealership. Thanks!

William R.
Chevrolet Customer Care
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 01:32 PM   #6
SGOS252382


 
SGOS252382's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS
Join Date: Mar 2008
Location: S.W. Florida
Posts: 6,280
Quote:
Originally Posted by jwoair23 View Post
The noise came back today, then went away after a few minutes of driving. I suppose I will be calling the dealership, hopefully my extended warranty will cover it!
Mine did the same thing at first. When everything got warmed up the noise would disappear.
Did you look to see if all your belts were seated properly? Any damage to the belts?
__________________
SGOS252382 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.