Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Solo Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-14-2013, 01:49 PM   #1
velocity149
 
velocity149's Avatar
 
Drives: 2014 2SS RS LS3
Join Date: Oct 2012
Location: Oshawa, Ontario. Home of the Camaro
Posts: 432
PROBLEM! 2012 2LT RS dead!

So I was at my trailer for the weekend, and all was good, until I went to leave. I started the car, drove about 30 seconds at 10kph thru the park, and it died instantly. I tried restarting the car, and for the next 2 hours, it would start for 2 seconds then stall. It dosnt stall like when you turn off the key, but sounds like there is banging in the muffler. I got it flat bed'd to the dealership (at midnight) and had to take a cab home ($150.00). They called me today, told me that they replaced the mass air flow sensor, and that all will be good. My question is... I cleaned my air filter 2 weeks ago, and mistakenly left the sensor unplugged. It ran fine, but gave me a CEL. Now, I have no CEl, but the car wouldn't run. Will the MAF be the fix?
__________________
MTX Terminator Amp with 12" MTX Sub. SYOTOS Dad!
velocity149 is online now   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 02:04 PM   #2
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 9,467
Quote:
Originally Posted by velocity149 View Post
So I was at my trailer for the weekend, and all was good, until I went to leave. I started the car, drove about 30 seconds at 10kph thru the park, and it died instantly. I tried restarting the car, and for the next 2 hours, it would start for 2 seconds then stall. It dosnt stall like when you turn off the key, but sounds like there is banging in the muffler. I got it flat bed'd to the dealership (at midnight) and had to take a cab home ($150.00). They called me today, told me that they replaced the mass air flow sensor, and that all will be good. My question is... I cleaned my air filter 2 weeks ago, and mistakenly left the sensor unplugged. It ran fine, but gave me a CEL. Now, I have no CEl, but the car wouldn't run. Will the MAF be the fix?
My bet is when you cleaned the filter you fouled the MAF with the oil. Common problem. Or as it was hanging and bumping around you somehow damaged it.
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is online now   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 07:59 PM   #3
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,510
Hello velocity149,

I am sorry to hear this! We are here to help with your vehicle issues. If you would like to take your vehicle back to the dealership, we would be happy to schedule an appointment for you!

Jessica
Chevrolet Customer Care

Quote:
Originally Posted by velocity149 View Post
So I was at my trailer for the weekend, and all was good, until I went to leave. I started the car, drove about 30 seconds at 10kph thru the park, and it died instantly. I tried restarting the car, and for the next 2 hours, it would start for 2 seconds then stall. It dosnt stall like when you turn off the key, but sounds like there is banging in the muffler. I got it flat bed'd to the dealership (at midnight) and had to take a cab home ($150.00). They called me today, told me that they replaced the mass air flow sensor, and that all will be good. My question is... I cleaned my air filter 2 weeks ago, and mistakenly left the sensor unplugged. It ran fine, but gave me a CEL. Now, I have no CEl, but the car wouldn't run. Will the MAF be the fix?
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.