Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
SNL Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-15-2013, 11:33 PM   #1
s1k0

 
s1k0's Avatar
 
Drives: Corvette C6
Join Date: Jun 2011
Location: SoCal San Diego
Posts: 1,219
CEL light on please help?

My CEL just came on for the first time.

Mods I have are CAI intake with 15,000-16,000 MI approx, MRT V2's, Resonator Delete. What could it be?

BTW I do not have ONSTAR.
__________________
....Oh yeah and A CIA Inc.

Sold It..
s1k0 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 11:46 PM   #2
s1k0

 
s1k0's Avatar
 
Drives: Corvette C6
Join Date: Jun 2011
Location: SoCal San Diego
Posts: 1,219
Car has only 20,500 miles
__________________
....Oh yeah and A CIA Inc.

Sold It..
s1k0 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2013, 11:31 AM   #3
Childs Play
Is this thing working?
 
Childs Play's Avatar
 
Drives: 2014 Versa POS
Join Date: Jan 2012
Location: Katy, TX.
Posts: 177
I'm going to assume it's the CAI for now. Check the connections of your MAF sensor and everything else. Unplug your battery for a bit to let the computer reset and then hook it back up. I installed a CAI on a friend's camaro and for some reason it ran really rich and the check engine light came on instantly. We disconnected the battery for a while and then hooked it back up after checking all the conections and making sure the MAF was hooked up right. No problems after that.

It's the first time I've ever had it happen when installing a Cold Air Inductions intake as well.

If it's not that... Dealership time to check the codes and see what they say.
__________________
Knowledge is knowing that a tomato is a fruit, but Wisdom is knowing not to put it in a fruit salad.

H-Town Camaro Club FTW!

Past Rides:
2012 Camaro 2SS/RS M6 w/Corsa Cat Back Exhaust, CAI intake and Kooks Headers.
2012 Camaro ZL1 A6 Bone Stock.
Childs Play is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2013, 11:47 AM   #4
Jalberdi99

 
Jalberdi99's Avatar
 
Drives: 2013 2LT/RS AGM
Join Date: Aug 2012
Location: @ ur moms house in VA
Posts: 1,108
how come i keep reading about after installing the CAI the CEL comes one? do all CAI do this? it is just the brand and quality of it?
__________________
Jalberdi99 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2013, 12:29 PM   #5
JDP Tyler

 
JDP Tyler's Avatar
 
Drives: Chevys at the limit
Join Date: Nov 2010
Location: SLC, UT
Posts: 7,015
It could be a number of different things. You need to have the code read and then we can help you further.

Best regards,

Tyler
888-308-6007
__________________

Click HERE to send me a PM | Sales@jdpmotorsports.com | www.jdpmotorsports.com | 888.308.6007
JDP Tyler is online now   Reply With Quote
Old 05-16-2013, 01:29 PM   #6
Childs Play
Is this thing working?
 
Childs Play's Avatar
 
Drives: 2014 Versa POS
Join Date: Jan 2012
Location: Katy, TX.
Posts: 177
Quote:
Originally Posted by Jalberdi99 View Post
how come i keep reading about after installing the CAI the CEL comes one? do all CAI do this? it is just the brand and quality of it?
I doubt it's a quality issue. It's probably more that the car is reacting negatively with the instant change in air flow compared to the last time it was running. If you reset the computer by disconnecting the battery like it usually tells you in the instructions that problem doesn't happen. Usually..........

This being said... his CEL may have nothing to do with the cold air intake and could be something completely different.
__________________
Knowledge is knowing that a tomato is a fruit, but Wisdom is knowing not to put it in a fruit salad.

H-Town Camaro Club FTW!

Past Rides:
2012 Camaro 2SS/RS M6 w/Corsa Cat Back Exhaust, CAI intake and Kooks Headers.
2012 Camaro ZL1 A6 Bone Stock.
Childs Play is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2013, 01:47 PM   #7
Jalberdi99

 
Jalberdi99's Avatar
 
Drives: 2013 2LT/RS AGM
Join Date: Aug 2012
Location: @ ur moms house in VA
Posts: 1,108
cool thanks. im about to put one one next week. should i wait for the CEL to come on and then disconnect or disconnect right after i install it?
__________________
Jalberdi99 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2013, 01:55 PM   #8
Childs Play
Is this thing working?
 
Childs Play's Avatar
 
Drives: 2014 Versa POS
Join Date: Jan 2012
Location: Katy, TX.
Posts: 177
Quote:
Originally Posted by Jalberdi99 View Post
cool thanks. im about to put one one next week. should i wait for the CEL to come on and then disconnect or disconnect right after i install it?
Just disconnect your battery before you instal it (This will ensure you without a doubt left it off long enough to reset anything needing to be reset.) and check all connections as well as hook up your MAF properly... Once you're done hook the battery back up. Some people will say that it's not necessary but hey, why chance a CEL?

P.S. Buy a Cold Air Inductions intake.
__________________
Knowledge is knowing that a tomato is a fruit, but Wisdom is knowing not to put it in a fruit salad.

H-Town Camaro Club FTW!

Past Rides:
2012 Camaro 2SS/RS M6 w/Corsa Cat Back Exhaust, CAI intake and Kooks Headers.
2012 Camaro ZL1 A6 Bone Stock.
Childs Play is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2013, 08:57 PM   #9
NFERNOSS
 
Drives: Inferno Orange 2SS
Join Date: May 2012
Location: Prairieville, LA
Posts: 48
2012 V6's have an issue with the ECM reading the fuel rail pressure sensor wrong (anomaly). Usually happens after a few thousand miles are on the car for whatever reason. There is an ECM update to fix this. I have had some CAI's cause issues on V6's as well, but would bet on the ECM update first!
NFERNOSS is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.