Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Anthony @ LG Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Specific Models / Packages > Camaro 1LE Forum


Reply
 
Thread Tools
Old 05-18-2013, 12:17 PM   #1
bombton_1le
 
Drives: 2013 Camaro 2SS/RS 1LE
Join Date: Apr 2013
Location: CPT, CA
Posts: 33
destroyed my 1le rear diff

so last night i was trying to launch my car and instead a speedy take off all i heard was a pop and i wast moving from my experience sounds like i took out some teeth from the ring
bombton_1le is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 12:30 PM   #2
Cody6.2
 
Drives: 2012 Camaro 2SS
Join Date: Feb 2012
Location: Nebraska
Posts: 605
Way to go....
Cody6.2 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 12:55 PM   #3
Dropspeed
2013 Camaro SS1LECTSVZ28
 
Dropspeed's Avatar
 
Drives: 2013 AGM 1SS/1LE
Join Date: Nov 2012
Location: Suburbs of Detroit, MI
Posts: 2,415
Quote:
Originally Posted by Cody6.2 View Post
Way to go....
Real car guys feel sympathy for others! (at least the first one posting should )

That sucks....I will question why you know this from experience

I assume this was on sticky tires.....stock ones don't seem to hook that well..

-Matt
__________________
Dropspeed is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 01:04 PM   #4
bombton_1le
 
Drives: 2013 Camaro 2SS/RS 1LE
Join Date: Apr 2013
Location: CPT, CA
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by Dropspeed View Post
Real car guys feel sympathy for others! (at least the first one posting should )

That sucks....I will question why you know this from experience

I assume this was on sticky tires.....stock ones don't seem to hook that well..

-Matt
i have replaced a few diffs at my dealership.............thats the thing usually the tires light up very eazy, this time they just hooked and pop.
bombton_1le is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 01:35 PM   #5
motorhead


 
Drives: POS MOPAR
Join Date: Sep 2009
Location: Overlook hotel
Posts: 10,402
You might have broken and axle. Did you check it out yet?
motorhead is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 03:07 PM   #6
coreyaustin17
NEC5 C-HOLE CHAMP
 
coreyaustin17's Avatar
 
Drives: 2013 camaro 2SS/RS 1LE 1 of 221
Join Date: Jan 2011
Location: MYSTIC CT
Posts: 562
ugh oooo keep us posted sorry for your loss
__________________
coreyaustin17 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 03:15 PM   #7
SUKXOST
Do you even lift, bro?
 
SUKXOST's Avatar
 
Drives: 2013 1LE Camaro
Join Date: Aug 2012
Location: Sumter, SC
Posts: 3,158
STOCK 1LE busted something? ugh
__________________
My 1LE (645WHP/597WTQ) build/journal Thread:
1st ever 1LE COTW http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=255461
SUKXOST is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 03:45 PM   #8
CrystalRedTintcoat


 
CrystalRedTintcoat's Avatar
 
Drives: 2013 2SS 1LE NPP GBE
Join Date: Sep 2012
Location: Bay Area, online, & in my 1LE
Posts: 2,581
Did that to Mom's ten bolt grand national in 1987. Sucks. What now for you?


Sent from my iPad using Tapatalk HD
__________________
2013 1LE NPP GBE
Mods
Track Days
CrystalRedTintcoat is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 04:21 PM   #9
cvp33
America FVCK Yeah!
 
cvp33's Avatar
 
Drives: 2012 CTS-V coupe
Join Date: Mar 2013
Location: Oak Ridge, NC
Posts: 1,109
Replaced 6 in my 2004 CTS-V, 1 is nothing. Frankly I don't think you're trying hard enough.
__________________
REDLINE

2016 Corvette Z06 3LZ
Callaway SC757
"I lived my life by one motto.......mottos are for losers" cvp33
cvp33 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 04:46 PM   #10
yotaman96


 
yotaman96's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS, 2000 Trans Am WS6
Join Date: Jul 2008
Location: Portland, TN
Posts: 2,704
Sounds like an axle. Check your CV joints.
__________________
2010 IOM Camaro 2SS/RS manual trans
Magnacharged 2000 Trans Am WS6 manual trans
2015 Ram Crew Cab Cummins
yotaman96 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 07:46 PM   #11
Dropspeed
2013 Camaro SS1LECTSVZ28
 
Dropspeed's Avatar
 
Drives: 2013 AGM 1SS/1LE
Join Date: Nov 2012
Location: Suburbs of Detroit, MI
Posts: 2,415
Quote:
Originally Posted by cvp33 View Post
Replaced 6 in my 2004 CTS-V, 1 is nothing. Frankly I don't think you're trying hard enough.
That gen CTS-V rear end bounced like a basketball when launch breaking all sorts of things.
__________________
Dropspeed is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 07:49 PM   #12
bw26ss
Banned
 
Drives: ss camaro
Join Date: Jul 2012
Location: usa
Posts: 876
I hate to say it, but YOU HAVE TO PAY TO PLAY!!!! Or something like that
bw26ss is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 08:14 PM   #13
BubbaSS
WHAT RED LIGHT?!
 
BubbaSS's Avatar
 
Drives: 2011 Black Camaro 2SS/RS M6
Join Date: Apr 2011
Location: Miami, Florida
Posts: 1,050
Quote:
Originally Posted by bombton_1le View Post
so last night i was trying to launch my car and instead a speedy take off all i heard was a pop and i wast moving from my experience sounds like i took out some teeth from the ring
How many miles on the diff?
__________________
2011 2SS/RS M6 BLACK - VARARAM NO TUNE INTAKE, MODDED AND PORTED TB, PORTED INTAKE MANIFOLD, VITESSE THROTTLE CONTROLLER, DOUG THORLEY LT'S, CATLESS, X-PIPE, 25" STAINLESS WORKS RETRO CHAMBERED MUFFLERS, CUSTOM 2.5" MANDREL BENT EXHAUST, RICHMOND 4.10 GEARS, CUSTOM CAM (231/242 @ 114LSA), MUSTANG DYNO TUNED BY TORQ, 20% CERAMIC TINTS, EIBACH PROKIT SPRINGS 1" DROP, HAWK PERFORMANCE CERAMIC BRAKES, NITTO INVO TIRES, HYDROCARBON TAIL LIGHT AND FOG LIGHT BEZELS BY EMBLEMPROS, METRA DASH KIT, JVC KW-AV71BT, PHOENIX GOLD iAMP GM1, PASSPORT QI45 - 450 RWHP 415 RWTQ
BubbaSS is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 08:35 PM   #14
Denis


 
Denis's Avatar
 
Drives: 2010 SS
Join Date: May 2012
Location: Yorktown Heights, NY
Posts: 7,706
Probably an axle. Let us know what it is! Sorry for the misfortune.
__________________
Denis is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.