Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Anthony @ LG Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons

Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons Bolt-Ons | Intakes | Exhaust

Reply
 
Thread Tools
Old 05-20-2013, 10:31 AM   #1
Threlkeld's SS
 
Threlkeld's SS's Avatar
 
Drives: 2010 camaro ss
Join Date: Mar 2013
Location: ft lewis,wa
Posts: 281
Exclamation Problems after header install!

Ok I just finished up my header install on Wednesday and now when I start in first and whe the car is at 1500 rpm or less im getting small surges or a slick bucking. Does anyone know what could cause this?
Threlkeld's SS is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 10:33 AM   #2
Bell040


 
Bell040's Avatar
 
Drives: 2SS/RS - Black - GFX
Join Date: Nov 2008
Location: B'ham, Alabama
Posts: 2,458
is it tuned?

shouldn't matter though. Did you leave the spark plugs in during the install? ... might have cracked one.
__________________
Ordered: 10-13-08
Built: 3-30-09 (#1691)
Recieved: 6-12-09

Blacked out, Cammed (Lunati Voodoo 233/245, .578/.598 @114°, +4°), ARH LTs, VR OTR CAI, Cutouts, and lots of other fun mods.
Bell040 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 11:11 AM   #3
Threlkeld's SS
 
Threlkeld's SS's Avatar
 
Drives: 2010 camaro ss
Join Date: Mar 2013
Location: ft lewis,wa
Posts: 281
It's not tuned and I did leave them in but this problem just started yesterday
Threlkeld's SS is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 11:43 AM   #4
thahemp
Geek
 
thahemp's Avatar
 
Drives: 2012 Black LS3
Join Date: Jan 2012
Location: Derby, KS
Posts: 3,958
Quote:
Originally Posted by Threlkeld's SS View Post
Ok I just finished up my header install on Wednesday and now when I start in first and whe the car is at 1500 rpm or less im getting small surges or a slick bucking. Does anyone know what could cause this?
Is it stable while you give it some steady throttle? Mine freaks out when i try to idle without feathering the clutch or giving enough gas.
__________________
01000111011011110110111101100100001000000110110001 11010101100011011010110010000001110111011010010111 01000110100000100000011101000110100001101001011100 110010000001101111011011100110010100100001

x = ac97968bd3df8f968c8cd3df998a9c94d3df9c8a918bd3df9c 909c94df8c8a9c949a8dd3df92908b979a8ddf998a9c949a8d d3df8b968b8cd1
x = ~x
thahemp is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 11:44 AM   #5
thahemp
Geek
 
thahemp's Avatar
 
Drives: 2012 Black LS3
Join Date: Jan 2012
Location: Derby, KS
Posts: 3,958
And mine is tuned. It has always done it though. Even before the headers.
__________________
01000111011011110110111101100100001000000110110001 11010101100011011010110010000001110111011010010111 01000110100000100000011101000110100001101001011100 110010000001101111011011100110010100100001

x = ac97968bd3df8f968c8cd3df998a9c94d3df9c8a918bd3df9c 909c94df8c8a9c949a8dd3df92908b979a8ddf998a9c949a8d d3df8b968b8cd1
x = ~x
thahemp is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 12:40 PM   #6
Threlkeld's SS
 
Threlkeld's SS's Avatar
 
Drives: 2010 camaro ss
Join Date: Mar 2013
Location: ft lewis,wa
Posts: 281
Naw it's doing it while I'm giving it steady gas.
Threlkeld's SS is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 12:58 PM   #7
Sword5

 
Sword5's Avatar
 
Drives: 2010 2SS
Join Date: Jun 2009
Location: Lexington, Ky
Posts: 1,026
Would say plug also,
__________________
Ordered 6/19/09 Black on Black 2 SS Delivery 10/14/09! Added CAI, Heritage Grill, DRL Plug and Play Harness
Sword5 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 03:09 PM   #8
Denis


 
Denis's Avatar
 
Drives: 2010 SS
Join Date: May 2012
Location: Lexington Park, MD
Posts: 5,577
Check your plugs
__________________
Denis is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 04:01 PM   #9
fargomike
The Dude Abides
 
fargomike's Avatar
 
Drives: Black 2SS M6
Join Date: Apr 2010
Location: Fargo , ND
Posts: 491
I thought the same thing after I installed mine , it was there before the header install but after it is more pronounced .
__________________
2010 Black 2SS/LS3/M6 Kooks 1 7/8 Ceramic Coated Headers, Borla ATAK CB , JRE Tune , Halltech Yellow Jacket CAI ,VMax Ported TB, PFADT Coilovers,Forgestar CF5's Textured Gunmetal w/Nitto Invo's 275/315 ,Hurst Billet Plus 2 Shifter AAC P13W Plasma LEDw/DRL Harness ,30% Tinting,
fargomike is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 04:19 PM   #10
Threlkeld's SS
 
Threlkeld's SS's Avatar
 
Drives: 2010 camaro ss
Join Date: Mar 2013
Location: ft lewis,wa
Posts: 281
I didn't notice it at all until yesterday. And I've driven it everyday since Wednesday. And did you find a way to fix it?
Threlkeld's SS is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 04:19 PM   #11
Threlkeld's SS
 
Threlkeld's SS's Avatar
 
Drives: 2010 camaro ss
Join Date: Mar 2013
Location: ft lewis,wa
Posts: 281
And gonna check my plugs when I get home
Threlkeld's SS is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 12:03 AM   #12
Threlkeld's SS
 
Threlkeld's SS's Avatar
 
Drives: 2010 camaro ss
Join Date: Mar 2013
Location: ft lewis,wa
Posts: 281
Ok I pulled all the plugs and checked them, after that the car ran great until today when the slight bucking and surging started again!
Threlkeld's SS is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 12:08 AM   #13
BadAndy
 
BadAndy's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/RS/1LE
Join Date: Jun 2013
Location: Irmo, SC
Posts: 124
Did it feel like any of them were easier to remove than the others? I'm not sure what the torque specs are for these heads/plugs but it's worth checking out...make sure the coil is secure as well.
BadAndy is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.