Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Hines Performance (HPE)
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Specific Models / Packages > Camaro 1LE Forum

Camaro 1LE Forum Camaro 1LE Package releated discussions

Reply
 
Thread Tools
Old 05-18-2013, 11:17 AM   #1
bombton_1le
 
Drives: 2013 Camaro 2SS/RS 1LE
Join Date: Apr 2013
Location: CPT, CA
Posts: 33
destroyed my 1le rear diff

so last night i was trying to launch my car and instead a speedy take off all i heard was a pop and i wast moving from my experience sounds like i took out some teeth from the ring
bombton_1le is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 11:30 AM   #2
Cody6.2
 
Drives: 2012 Camaro 2SS
Join Date: Feb 2012
Location: Nebraska
Posts: 513
Way to go....
Cody6.2 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 11:55 AM   #3
Dropspeed
Fun Time!
 
Dropspeed's Avatar
 
Drives: 2013 AGM 1SS/1LE
Join Date: Nov 2012
Location: Suburbs of Detroit, MI
Posts: 1,423
Quote:
Originally Posted by Cody6.2 View Post
Way to go....
Real car guys feel sympathy for others! (at least the first one posting should )

That sucks....I will question why you know this from experience

I assume this was on sticky tires.....stock ones don't seem to hook that well..

-Matt
__________________
Dropspeed is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 12:04 PM   #4
bombton_1le
 
Drives: 2013 Camaro 2SS/RS 1LE
Join Date: Apr 2013
Location: CPT, CA
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by Dropspeed View Post
Real car guys feel sympathy for others! (at least the first one posting should )

That sucks....I will question why you know this from experience

I assume this was on sticky tires.....stock ones don't seem to hook that well..

-Matt
i have replaced a few diffs at my dealership.............thats the thing usually the tires light up very eazy, this time they just hooked and pop.
bombton_1le is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 12:35 PM   #5
motorhead
bars suck
 
Drives: yummy
Join Date: Sep 2009
Location: central, Pa
Posts: 7,246
You might have broken and axle. Did you check it out yet?
motorhead is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 02:07 PM   #6
coreyaustin17
NEC5 C-HOLE CHAMP
 
coreyaustin17's Avatar
 
Drives: 2013 camaro 2SS/RS 1LE 1 of 221
Join Date: Jan 2011
Location: MYSTIC CT
Posts: 563
ugh oooo keep us posted sorry for your loss
__________________
coreyaustin17 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 02:15 PM   #7
SUKXOST
Do you even lift, bro?
 
SUKXOST's Avatar
 
Drives: 2013 1LE Camaro
Join Date: Aug 2012
Location: Sumter, SC
Posts: 3,065
STOCK 1LE busted something? ugh
__________________
My 1LE (645WHP/597WTQ) build/journal Thread:
1st ever 1LE COTW http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=255461
SUKXOST is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 02:45 PM   #8
CrystalRedTintcoat

 
CrystalRedTintcoat's Avatar
 
Drives: 2013 2SS 1LE NPP GBE
Join Date: Sep 2012
Location: Bay Area, online, & in my 1LE
Posts: 1,883
Did that to Mom's ten bolt grand national in 1987. Sucks. What now for you?


Sent from my iPad using Tapatalk HD
CrystalRedTintcoat is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 03:21 PM   #9
cvp33
America FVCK Yeah!
 
cvp33's Avatar
 
Drives: 2012 CTS-V coupe
Join Date: Mar 2013
Location: Oak Ridge, NC
Posts: 947
Replaced 6 in my 2004 CTS-V, 1 is nothing. Frankly I don't think you're trying hard enough.
cvp33 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 03:46 PM   #10
yotaman96


 
yotaman96's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS, 2000 Trans Am WS6
Join Date: Jul 2008
Location: Portland, TN
Posts: 2,268
Sounds like an axle. Check your CV joints.
__________________
Twin Turbo 2010 IOM Camaro 2SS/RS manual trans
(formerly Whipplecharged)
Magnacharged 2000 Trans Am WS6 manual trans
2010 Dodge Ram Crew Cab Sport 4x4
yotaman96 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 06:46 PM   #11
Dropspeed
Fun Time!
 
Dropspeed's Avatar
 
Drives: 2013 AGM 1SS/1LE
Join Date: Nov 2012
Location: Suburbs of Detroit, MI
Posts: 1,423
Quote:
Originally Posted by cvp33 View Post
Replaced 6 in my 2004 CTS-V, 1 is nothing. Frankly I don't think you're trying hard enough.
That gen CTS-V rear end bounced like a basketball when launch breaking all sorts of things.
__________________
Dropspeed is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 06:49 PM   #12
bw26ss
Banned
 
Drives: ss camaro
Join Date: Jul 2012
Location: usa
Posts: 877
I hate to say it, but YOU HAVE TO PAY TO PLAY!!!! Or something like that
bw26ss is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 07:14 PM   #13
BubbaSS
WHAT RED LIGHT?!
 
BubbaSS's Avatar
 
Drives: 2011 Black Camaro 2SS/RS M6
Join Date: Apr 2011
Location: Miami, Florida
Posts: 613
Quote:
Originally Posted by bombton_1le View Post
so last night i was trying to launch my car and instead a speedy take off all i heard was a pop and i wast moving from my experience sounds like i took out some teeth from the ring
How many miles on the diff?
__________________
2011 2SS/RS M6 BLACK - VARARAM NO TUNE INTAKE, MODDED AND PORTED BBK 95MM TB, INTAKE MANIFOLD PORTED TO 95MM, DOUG THORLEY LT'S, CATLESS, X-PIPE, 25" STAINLESS WORKS RETRO CHAMBERED MUFFLERS, CUSTOM 2.5" MANDREL BENT EXHAUST, RICHMOND 4.10 GEARS, CUSTOM CAM (231/242 @ 114LSA) & DYNO TUNED BY TORQ (WWW.GETTORQ.COM), 20% CERAMIC TINTS, EIBACH PROKIT SPRINGS 1" DROP, HAWK PERFORMANCE CERAMIC BRAKES, NITTO INVO TIRES, HYDROCARBON TAIL LIGHT AND FOG LIGHT BEZELS BY EMBLEMPROS, METRA DASH KIT, JVC KW-AV71BT, PHOENIX GOLD iAMP GM1, PASSPORT QI45 - MUSTANG DYNO RESULTS: 450 RWHP 415 RWTQ
BubbaSS is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 07:35 PM   #14
Denis


 
Denis's Avatar
 
Drives: 2010 SS
Join Date: May 2012
Location: Lexington Park, MD
Posts: 5,575
Probably an axle. Let us know what it is! Sorry for the misfortune.
__________________
Denis is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 07:52 PM   #15
tramtwo


 
Drives: 2013 1LE
Join Date: Jul 2011
Location: N'Awlinz
Posts: 6,506
would bet money an axel let loose... and don't kid yourself these tires are plenty sticky when heated up... please post back when you find out what broke.... maybe you could add a few more details like you dropped the clutch at 6k...
tramtwo is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 07:59 PM   #16
el ess A
formerly "el ess X"
 
el ess A's Avatar
 
Drives: 2010 & 2013 Camaros
Join Date: Apr 2010
Location: Aiken, SC
Posts: 3,112
Hey, could be a warranty item as well...maybe.
__________________
2010/2013 Camaro

http://www.camaro5.com/forums/image.php?type=sigpic&userid=26108&dateline=139490  3951
el ess A is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 08:03 PM   #17
Supercharged SS
Account Suspended
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Feb 2010
Location: Sandy Hook, CT
Posts: 12,025
I just had a very similar experience. The car was bouncing down the track. Sounded like the rear grenaded. The car wounded move. Putting it in park sounded awful. Turned out that I snapped a DSS axle in half. They sent us some upgraded ones.
Supercharged SS is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 11:13 PM   #18
Milkdudd
 
Drives: Saturn XR V6
Join Date: Feb 2013
Location: Michigan
Posts: 285
Quote:
Originally Posted by el ess X View Post
Hey, could be a warranty item as well...maybe.
Sorry......But why would it NOT be a warranty item. Someone please explain the difference. Thanks.
Milkdudd is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 11:15 PM   #19
yotaman96


 
yotaman96's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS, 2000 Trans Am WS6
Join Date: Jul 2008
Location: Portland, TN
Posts: 2,268
Quote:
Originally Posted by Milkdudd View Post
Sorry......But why would it NOT be a warranty item. Someone please explain the difference. Thanks.
Depends on his mods if he has any.
__________________
Twin Turbo 2010 IOM Camaro 2SS/RS manual trans
(formerly Whipplecharged)
Magnacharged 2000 Trans Am WS6 manual trans
2010 Dodge Ram Crew Cab Sport 4x4
yotaman96 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2013, 12:40 PM   #20
el ess A
formerly "el ess X"
 
el ess A's Avatar
 
Drives: 2010 & 2013 Camaros
Join Date: Apr 2010
Location: Aiken, SC
Posts: 3,112
Quote:
Originally Posted by yotaman96 View Post
Depends on his mods if he has any.
Yep. If stock they SHOULD warranty the rear. But if he's got those "unauthorized" power adders, or other drive train mods, then you roll the dice. Obviously he wouldn't say he was at the track, even if he was. There's no other information available to make even a ballpark determination.
__________________
2010/2013 Camaro

http://www.camaro5.com/forums/image.php?type=sigpic&userid=26108&dateline=139490  3951
el ess A is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2013, 06:48 PM   #21
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,506
Quote:
Originally Posted by bombton_1le View Post
so last night i was trying to launch my car and instead a speedy take off all i heard was a pop and i wast moving from my experience sounds like i took out some teeth from the ring
Hello bombton_1le,

That's not good news at all, sorry for this issue you’re experiencing. Have you considered visiting a dealer for this? I could help set you for a visit and service of this issue a a dealer nearest to you. Could you please private message me your name, address, phone number, VIN and current mileage? I will look into this issue further for you.

Reggie B.
Chevrolet Customer Care
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2013, 09:59 PM   #22
bombton_1le
 
Drives: 2013 Camaro 2SS/RS 1LE
Join Date: Apr 2013
Location: CPT, CA
Posts: 33
sup guys,
i broke down at midnight and it was pretty dark all i was working with was a cellphone light, didnt see no fluid on the floor or parts on the floor. the car would sometimes move normally for a few feet then it would stop and hear all kind poping and knocking from the rear and it wont move. i managed to drive it up the flat bed and when i was almost to the top it gave out and started making loud noises from the rear.
i got it towed to my dealer they said they would call me back saturday but they didnt and there closed sunday. ill follow up tommorow and see whats going on. My car only has 1500 miles and as far as mods go just intake and lowering springs
bombton_1le is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2013, 10:04 PM   #23
bombton_1le
 
Drives: 2013 Camaro 2SS/RS 1LE
Join Date: Apr 2013
Location: CPT, CA
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by Chevrolet Customer Svc View Post
Hello bombton_1le,

That's not good news at all, sorry for this issue you’re experiencing. Have you considered visiting a dealer for this? I could help set you for a visit and service of this issue a a dealer nearest to you. Could you please private message me your name, address, phone number, VIN and current mileage? I will look into this issue further for you.

Reggie B.
Chevrolet Customer Care
Already taken care ofv, thanxs. OnStar came in handy
bombton_1le is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2013, 10:12 PM   #24
yotaman96


 
yotaman96's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS, 2000 Trans Am WS6
Join Date: Jul 2008
Location: Portland, TN
Posts: 2,268
Quote:
Originally Posted by bombton_1le View Post
sup guys,
i broke down at midnight and it was pretty dark all i was working with was a cellphone light, didnt see no fluid on the floor or parts on the floor. the car would sometimes move normally for a few feet then it would stop and hear all kind poping and knocking from the rear and it wont move. i managed to drive it up the flat bed and when i was almost to the top it gave out and started making loud noises from the rear.
i got it towed to my dealer they said they would call me back saturday but they didnt and there closed sunday. ill follow up tommorow and see whats going on. My car only has 1500 miles and as far as mods go just intake and lowering springs
That does sound like the rear dif.
__________________
Twin Turbo 2010 IOM Camaro 2SS/RS manual trans
(formerly Whipplecharged)
Magnacharged 2000 Trans Am WS6 manual trans
2010 Dodge Ram Crew Cab Sport 4x4
yotaman96 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 01:01 AM   #25
Bauer2
ATC
 
Bauer2's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/1LE and 2009 R1
Join Date: May 2013
Location: DFW
Posts: 306
Yep sounds just like mine did on my Silverado when it grenaded. Was going down the interstate them it felt like I hit a big pot hole then I had no pull the engine would rev but I didn't go anywhere. I looked at it once I pulled over and it looked like a grenade when of being the housing. All I can think of was the g80 locker blew and then caused the rest to go. I had all those same popping and grinding noises though.

Good luck!!!

Sent from the fast lane!
Bauer2 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.