Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
HeadlightArmor
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls


Reply
 
Thread Tools
Old 06-27-2009, 11:48 PM   #1
RRcamaro
 
RRcamaro's Avatar
 
Drives: RS/SS2 Camaro 2010
Join Date: Jun 2009
Location: Lake Jackson, Texas
Posts: 18
After 2 days... my M6 transmission is broke!!

I just got a 2010 RS/SS2 M6 Camaro 2 days ago. Less than 200 miles on it...

I pulled into the driveway, and the transmission quit shifting. It only will stay in neutral. What do you guys think is the problem?

I'm going to take it to the dealer in the morning...
RRcamaro is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2009, 11:49 PM   #2
shawn18
OWTATIME
 
shawn18's Avatar
 
Drives: 1969 CaRaMo & Oranch ZL1
Join Date: May 2009
Location: North Carolina
Posts: 2,950
Linkage maybe?
__________________
shawn18 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2009, 11:50 PM   #3
bluch
OH CANADA!
 
bluch's Avatar
 
Drives: 2011 RAM 1500 LARAMIE
Join Date: Mar 2009
Location: Edmonton, AB, CAN
Posts: 3,930
THATS IT I AM CANCELLING MY ORDER
__________________

Had to trade in the Camaro for a truck :(, but hopefully I can join the Camaro family again one day
bluch is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2009, 11:52 PM   #4
RRcamaro
 
RRcamaro's Avatar
 
Drives: RS/SS2 Camaro 2010
Join Date: Jun 2009
Location: Lake Jackson, Texas
Posts: 18
I'm hoping that's all it is. I tried all of the gears, and it will not respond.
RRcamaro is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2009, 11:52 PM   #5
Superman09
Account SNAFU
 
Superman09's Avatar
 
Drives: 13 Tahoe 79 Scout II 15 1LE
Join Date: Sep 2008
Location: College Station, TX
Posts: 1,048
Can you still move the shifter into the gear positions or side to side? Does it make any noise? How does the clutch pedal feel? Any noise when it happened or did it just quit? That should get things alittle narrowed down for ya.
Superman09 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2009, 11:54 PM   #6
RRcamaro
 
RRcamaro's Avatar
 
Drives: RS/SS2 Camaro 2010
Join Date: Jun 2009
Location: Lake Jackson, Texas
Posts: 18
There was a popping feel in the clutch. The shifting is fine, and moves easily without noise. There is some clicking noise when the clutch is engaged.
RRcamaro is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2009, 11:56 PM   #7
Vash


 
Drives: 00 Blazer
Join Date: Aug 2008
Location: Texas
Posts: 5,104
Make sure they send a flatbed. Should not take to long to fix as others have said it's probably linkage, bearings / fork or hydraulic failure. The tranny itself is probably fine.
Vash is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 12:04 AM   #8
RRcamaro
 
RRcamaro's Avatar
 
Drives: RS/SS2 Camaro 2010
Join Date: Jun 2009
Location: Lake Jackson, Texas
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by Vash View Post
Make sure they send a flatbed. Should not take to long to fix as others have said it's probably linkage, bearings / fork or hydraulic failure. The tranny itself is probably fine.
Thank you for the advice on the flat bed. I hope it easily fix, becouse I have a date with headers and tune on wednesday.
RRcamaro is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 12:10 AM   #9
Superman09
Account SNAFU
 
Superman09's Avatar
 
Drives: 13 Tahoe 79 Scout II 15 1LE
Join Date: Sep 2008
Location: College Station, TX
Posts: 1,048
Thanks, With all of that it is probably that something internal came loose/broke. Doesn't sound to terribly bad but definitely get a flat bad and watch them load it if it all possible. Good luck.

P.S. Is the popping noise on the clutch pedal from under the dash or under the center console?
Superman09 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 12:46 AM   #10
RRcamaro
 
RRcamaro's Avatar
 
Drives: RS/SS2 Camaro 2010
Join Date: Jun 2009
Location: Lake Jackson, Texas
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by Superman09 View Post
Thanks, With all of that it is probably that something internal came loose/broke. Doesn't sound to terribly bad but definitely get a flat bad and watch them load it if it all possible. Good luck.

P.S. Is the popping noise on the clutch pedal from under the dash or under the center console?
The popping noise came from the center , under the car.
RRcamaro is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 08:59 PM   #11
camarorick

 
camarorick's Avatar
 
Drives: .
Join Date: Jan 2008
Location: .
Posts: 2,178
Sorry to hear!!.... Please keep us posted on the outcome !
camarorick is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 09:06 PM   #12
Indpowr
Account Suspended
 
Drives: Corvette C6
Join Date: May 2008
Location: Florida
Posts: 6,960
Your running a T6060 tranny in that car. It is a monster setup. You must have been doing some hard take offs!

At least its under at least warranty but soon as you get that tune and/or other such mods like headers have fun cause then it is all on you...
Indpowr is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 09:11 PM   #13
Muffin1953
 
Drives: 2010 ss/rs Camaro
Join Date: Jun 2009
Location: Ankeny
Posts: 1
I got my 2010 ss/rs on the 6th of June. On the 8th the transmission locked up going 25 mph. I just got it back on the 26th. I was told it was one of three lucky serial numbers that would have the problem in the state. The dealership did it's best but GM was calling the shots is why it took so long. Along with that some how the radio shelled out and another one had to be brought in. It seems fine now but I'm wondering if I should take it on anything longer than a 100 mile run to break in the engine.
Muffin1953 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2009, 02:45 PM   #14
dstairs
Farewell Thor
 
dstairs's Avatar
 
Drives: 95 Caddy Deville Concours
Join Date: Apr 2009
Location: Texas
Posts: 217
It is the tail shaft, I am not certain yet if broke off in the tran or just came loose and pulled apart.. Our tech is researching as we speak.
dstairs is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sealed Transmission?? Transmission fluid doesn't need change until 150k miles? DevilKnightFalcon Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing 34 12-07-2009 06:32 PM
Pedders December Dollar Days for the 2010 Camaro and Brand X Vehicles JusticePete Wheels and Tires Talk Sponsored by The Tire Rack 85 07-26-2009 05:20 PM
Check your Order here bvonscott Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 665 06-29-2009 01:00 PM
Which transmission will the L99 have? mega V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6) 19 01-08-2009 07:53 PM
the return of the pony car days littlecammi General Automotive + Other Cars Discussion 7 11-01-2008 01:59 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.