Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Fabberge
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons

Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons Bolt-Ons | Intakes | Exhaust

Reply
 
Thread Tools
Old 05-26-2013, 08:09 AM   #1
vandervortadam
 
Drives: 2010 Camaro 2ss black 21's
Join Date: May 2012
Location: Wisconsin
Posts: 126
SP Headers installed

Like the subject says. I finally got my SP headers installed. The install was not to bad. Tge passenger side is a real pain. Not much room in there. I waz one of the lucky one that had a cross threaded upper 02 senesor. Go figure it was the last one i took out. Other than that it went great anx it sounds so mean now. Combined with my jre tune update. The car ripps now.


Posted from Camaro5.com App for Android
vandervortadam is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 01:01 PM   #2
Denis


 
Denis's Avatar
 
Drives: 2010 SS
Join Date: May 2012
Location: Lexington Park, MD
Posts: 5,257
Oh yea. Long tubes really wake these cars up! Congrats.
__________________
Denis is online now   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 04:44 PM   #3
RJT-SS
 
RJT-SS's Avatar
 
Drives: '11 2SS/RS A6
Join Date: Apr 2011
Location: New Orleans
Posts: 499
Sorry to hear about that O2 sensor. Did you use any penetrating lubricant before you removed them? Did the sensor get cross-threaded or just the bung?
__________________
Performance Mods:
Kooks 1-7/8 LTs; Calico coated w/HFCs, Solo Mach XL catback w/J-pipes, VMax TB, C.A.I. Intake, JRE Tune, RX Catch-Can
RJT-SS is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 05:41 PM   #4
vandervortadam
 
Drives: 2010 Camaro 2ss black 21's
Join Date: May 2012
Location: Wisconsin
Posts: 126
Quote:
Originally Posted by RJT-SS
Sorry to hear about that O2 sensor. Did you use any penetrating lubricant before you removed them? Did the sensor get cross-threaded or just the bung?
Just the sensor. Had no trouble with any of the other three no oil no nothing just a twist of a wrench. Car only has 4500 miles on it. Never seen rain or snow.


Posted from Camaro5.com App for Android
vandervortadam is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 06:00 PM   #5
LS3 SS

 
LS3 SS's Avatar
 
Drives: 2010 Cyber Grey Camaro SS (LS3)
Join Date: Mar 2010
Location: Clarksville TN
Posts: 2,195
Quote:
Originally Posted by vandervortadam View Post
Just the sensor. Had no trouble with any of the other three no oil no nothing just a twist of a wrench. Car only has 4500 miles on it. Never seen rain or snow.


Posted from Camaro5.com App for Android
You might have been able to save some of those threads if you had used some heat and penetrating oil. Glad everything else went ok!
__________________
PCM 545 Cam, PRC ported/milled 255 heads, Melling 10296, Brian Tooley Racing Valvetrain, Powerbond 25% UDP, C5R Timing Chain 498rwhp/ 446 ft/lbs tq Tuned by Alvin of PCM of NC
LS3 SS is online now   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 06:06 PM   #6
vroomapunk
Cammed!!!!!!
 
vroomapunk's Avatar
 
Drives: 2012 CRT NF Cammed 2SS/RS
Join Date: Oct 2011
Location: New Orleans, Louisiana
Posts: 5,298
Installed my SP headers yesterday too. Went great, sounds awesome! Congrats
__________________
vroomapunk is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 06:41 PM   #7
vandervortadam
 
Drives: 2010 Camaro 2ss black 21's
Join Date: May 2012
Location: Wisconsin
Posts: 126
Once it started to get tight i try some pb and let it sit. Move in and out. Got me nowhere. Got some heat on it. Got it out but it was shot. Lucky napa had one instock. None of the ten dealers near me had ome instock. They said they only stock things in demand.


Posted from Camaro5.com App for Android
vandervortadam is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 06:47 PM   #8
gafool
 
gafool's Avatar
 
Drives: 2010 1SS CGM
Join Date: Aug 2012
Location: georgia
Posts: 527
sp headers are da bomb!
gafool is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 07:02 PM   #9
RJT-SS
 
RJT-SS's Avatar
 
Drives: '11 2SS/RS A6
Join Date: Apr 2011
Location: New Orleans
Posts: 499
Quote:
Originally Posted by vandervortadam View Post
Just the sensor. Had no trouble with any of the other three no oil no nothing just a twist of a wrench. Car only has 4500 miles on it. Never seen rain or snow.


Posted from Camaro5.com App for Android
I had 5000 miles when I installed mt LTs. Soaked them with PB Penetrating Catalyst and let it sit for 15 min. All 4 came out fine. I had used WD-40 the day before with no luck. PB also had a lubricant that I bought by mistake and that didn't work either.
__________________
Performance Mods:
Kooks 1-7/8 LTs; Calico coated w/HFCs, Solo Mach XL catback w/J-pipes, VMax TB, C.A.I. Intake, JRE Tune, RX Catch-Can
RJT-SS is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 07:50 PM   #10
Sword5

 
Sword5's Avatar
 
Drives: 2010 2SS
Join Date: Jun 2009
Location: Lexington, Ky
Posts: 983
Loving the SP headers here, tune is coming next to take out AFM
__________________
Ordered 6/19/09 Black on Black 2 SS Delivery 10/14/09! Added CAI, Heritage Grill, DRL Plug and Play Harness
Sword5 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.