Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Gen5DIY
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls


Reply
 
Thread Tools
Old 06-02-2013, 04:13 PM   #1
RedCamaroZL1
 
Drives: 2013 Camaro ZL1
Join Date: Apr 2013
Location: Rochester Hills, MI
Posts: 150
HUD Fading in and Out. 2013 issue? HELP

I was out in the Z today trying to work on break in miles when all of a sudden my HUD seemed to flicker, then slowly faded away and disappeared. I was like WTF! I have 980 miles! After a few miles it popped back on and then slowly faded away again. I also noticed it seemed to change back and forth between and blue and green tint. I thought it was my sunglasses at first, but nope. It did this on a off a couple times. Seemed to pop on when changing lanes with turn signal. I stopped for gas and it stayed on after that. I hope it doesn't die because I dread the dealer taking apart the dash to fix it. I HATE RATTLES! 1001 miles and feeling a little bummed. Other than that, car has been amazing.
RedCamaroZL1 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 04:55 PM   #2
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 9,124
Quote:
Originally Posted by RedCamaroZL1 View Post
I was out in the Z today trying to work on break in miles when all of a sudden my HUD seemed to flicker, then slowly faded away and disappeared. I was like WTF! I have 980 miles! After a few miles it popped back on and then slowly faded away again. I also noticed it seemed to change back and forth between and blue and green tint. I thought it was my sunglasses at first, but nope. It did this on a off a couple times. Seemed to pop on when changing lanes with turn signal. I stopped for gas and it stayed on after that. I hope it doesn't die because I dread the dealer taking apart the dash to fix it. I HATE RATTLES! 1001 miles and feeling a little bummed. Other than that, car has been amazing.
Glad to hear you've been enjoying the ZL1! Although I'm sorry to hear about the HUD concerns, it could potentially be a simple fix at your local GM dealership. Feel free to send me a PM so I can investigate this matter for you. I look forward to your contact.

William R.
Chevrolet Customer Care
Chevrolet Customer Svc is online now   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 05:03 PM   #3
kevin1106


 
kevin1106's Avatar
 
Drives: 2015 ZO6 3LZ Stage 2 A8
Join Date: Nov 2010
Location: La plata MD
Posts: 2,299
Quote:
Originally Posted by RedCamaroZL1 View Post
I was out in the Z today trying to work on break in miles when all of a sudden my HUD seemed to flicker, then slowly faded away and disappeared. I was like WTF! I have 980 miles! After a few miles it popped back on and then slowly faded away again. I also noticed it seemed to change back and forth between and blue and green tint. I thought it was my sunglasses at first, but nope. It did this on a off a couple times. Seemed to pop on when changing lanes with turn signal. I stopped for gas and it stayed on after that. I hope it doesn't die because I dread the dealer taking apart the dash to fix it. I HATE RATTLES! 1001 miles and feeling a little bummed. Other than that, car has been amazing.
Mine does the blue to green tint also.... But it's because of my sunglasses though. Maui Jim for ya... Lol
kevin1106 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 06:16 PM   #4
skuttduck


 
skuttduck's Avatar
 
Drives: 2010 RJT 2LT Camaro
Join Date: May 2009
Location: East Lansing, MI
Posts: 2,530
Send a message via ICQ to skuttduck Send a message via AIM to skuttduck Send a message via Yahoo to skuttduck
I've done the dash removal and HUD install on my 2010. I can say this, I have no squeaks or rattles, the way the camaro dash is installed with a lot of screws and such, I can't see how it would rattle. The screw under the light sensor is by far the worst one to remove.

So I can assure you if they have to remove the dash to replace the HUD, not to worry about squeaks and rattles from there.
__________________
skuttduck is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 06:21 PM   #5
jbotta

 
jbotta's Avatar
 
Drives: Camaro ZL1
Join Date: Jan 2012
Location: Dyer, IN
Posts: 1,133
My 2012 # 464 had the HUD replaced, First they hooked up to the computer to try to reset the HUD, didnt work had a bad module. anyway they did not have to take dash apart to change it out, The mechanic was able to reach in there with his hands and replaced the HUD, He said it took 3 hrs. They shipped the part to the dealer fast I have not had a problem since. The dealer at least gave me a free oil change. Its not as bad as you're thinking. I also thought that the dash had to come out and was not happy about that, But they changed the module and now its all good. Hope this helps.
jbotta is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 07:53 PM   #6
RedCamaroZL1
 
Drives: 2013 Camaro ZL1
Join Date: Apr 2013
Location: Rochester Hills, MI
Posts: 150
Thanks, I feel better about it now. Just drove it more, about 30 miles and the HUD was fine. No issue this time. Hope it was a fluke before. It was similar to how it dims when entering a tunnel, but just kept dimming until off. Oh well, fingers crossed.
RedCamaroZL1 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 10:47 AM   #7
mbd314
 
Drives: 2013 Chevrolet Camaro ZL1
Join Date: Dec 2012
Location: Albany, NY
Posts: 91
Mine did this exact thing on Memorial day last week, has been fine since.
mbd314 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 02:15 PM   #8
TeamMc
 
Drives: Inferno Orange ZL1
Join Date: Feb 2013
Location: CA
Posts: 6
Just had mine do it this weekend.
Shut the car off. Did my thing. Started back up and so far...no issues.
TeamMc is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 08:22 AM   #9
CrtRS13
 
CrtRS13's Avatar
 
Drives: 2013 Crystal Red Tint 2LT RS
Join Date: Mar 2013
Location: New York
Posts: 149
Mine did the same thing a couple of weeks ago and then again today. I've noticed when the song changes or you have your blinker on. It reappeared then fades again.
Also it sporadically doesn't show song info.

Last edited by CrtRS13; 06-11-2013 at 03:12 PM.
CrtRS13 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 10:54 AM   #10
ZED SLED


 
ZED SLED's Avatar
 
Drives: 2013 CRT ZL1 Vert M6, 2015 Terrain
Join Date: Jul 2009
Location: Cortland, NY
Posts: 5,794
Quote:
Originally Posted by CrtRS13 View Post
Mine did the same thing a couple of weeks ago and then again today. I've noticed when the song changes or you have yor blinker on. It reappeared then fades again.
Also it sporadically doesn't show song info.
Mine didn't show song info on some songs but it was because the info wasn't in the file. I opened those songs in VLC media player on my PC and under tools/media information was able to enter the info. Now the info for those songs appears on HUD as well as the MyLink screen along with the album cover. Guess it just depends where and how you obtain the music.
__________________
Under hood airbrush by JT's Custom Paint Garage
Moroso CC, CAI Inc intake


(Click above image to learn about UpstateC5)
ZED SLED is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 11:14 AM   #11
BlackinBlack
 
BlackinBlack's Avatar
 
Drives: 2016 Corvette Z06 Blade Silver
Join Date: Jun 2009
Location: Florida
Posts: 723
Quote:
Originally Posted by CrtRS13 View Post
Also it sporadically doesn't show song info.
The songs not showing up is a bug for sure. My car does this even with XM radio which always has the proper information. It is random but when it does not work it does not work till I turn the car off and restart.

I wonder if their is an update to the MyLink to fix. I also wish it had guidelines on the reverse camera. Again would would think GM could update to add. It should be fairly simple.
__________________
2016 2LZ Z06 Blade Silver

2013 ZL1 BLACK on BLACK <SOLD>
Roto-Fab CAI

2010 2SS/RS BLACK on BLACK <SOLD>
3" MBRP 304 Stainless Exhaust
Roto-Fab CAI
BlackinBlack is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 06:49 PM   #12
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 9,124
Quote:
Originally Posted by CrtRS13 View Post
Mine did the same thing a couple of weeks ago and then again today. I've noticed when the song changes or you have your blinker on. It reappeared then fades again.
Also it sporadically doesn't show song info.
Wow,

Please let us know if you continue to experience these concerns. Keep me updated!

William R.
Chevrolet Customer Care
Chevrolet Customer Svc is online now   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 09:52 PM   #13
CrtRS13
 
CrtRS13's Avatar
 
Drives: 2013 Crystal Red Tint 2LT RS
Join Date: Mar 2013
Location: New York
Posts: 149
Quote:
Originally Posted by Chevrolet Customer Svc View Post
Wow,

Please let us know if you continue to experience these concerns. Keep me updated!

William R.
Chevrolet Customer Care
Will do, thanks
CrtRS13 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 10:03 PM   #14
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 9,124
Quote:
Originally Posted by CrtRS13 View Post
Will do, thanks
You're welcome,

No problem.

William R.
Chevrolet Customer Care
Chevrolet Customer Svc is online now   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.