Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums -
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Forced Induction - V8

Thread Tools
Old 10-14-2012, 11:59 AM   #1
pyr0b0y's Avatar
Drives: The Neighbor Hater
Join Date: Dec 2010
Location: San Mateo, CA
Posts: 4,090
Aeromotive A1000 Stealth Fuel System Issues

So I was having my car dyno tuned yesterday, and was running into a couple issues with the fuel system. I'm NOT running the electronic controller that Aeromotive sells, so it is at 100% duty cycle all the time. At idle I have 60psi fuel pressure, and it goes up to about 65psi up to 5k rpms. Past 5k rpms, it drops down to 38-40psi.

The tuner said that it could be that the fuel pump can not handle the pressure, but Aeromotive says their system handles up to 1100hp on a FI car. We followed all their directions, and are using 1/2" -8 line, and an inline fuel filter, as well as return system with a regulator.

Right now, I'm not sure how to troubleshoot the problem. I don't want to drop the fuel tank. Is there any easy way to test the voltage to the tank? There's a possibility that there is just not enough voltage going to the pump. I'll also be checking the fuel filter to see if there's anything caught in there. I wouldn't think the -8 line is restricting any pressure? This is my 2nd pump for Aeromotive, my first one burned out after ~2.5k miles, so I hope it's not an issue like that.

Any recommendations?

Mast Motorsports Built LS3 Stroker 418, IPS GT35R Twin Turbos, Exedy GTO4XD Twin Disc Clutch, Aeromotive A1000 Eliminator Stealth Fuel Pump, AEM Meth Injection, DSS 1400hp Axels, BC Coilovers, Pfadt & BMR Suspension, Hawk HPS Pads, Drilled/Slotted Rotors, Hurst Shifter, Custom Roll Cage by Blu808, T3 Ports, 22" Custom Concave Mesh Rims
pyr0b0y is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 12:41 PM   #2
Boosted Moderator
SSE 4 2SS's Avatar
Drives: Bone Stock LS3
Join Date: Sep 2009
Location: Kyle Tx
Posts: 14,552
Send a message via AIM to SSE 4 2SS Send a message via Yahoo to SSE 4 2SS

As I think you know, my Aeromotive lasted less than seven hours of run time... They couldn't understand why I didn't want it back... If your interested, I have a Brand new upgraded Eliminator 1400 HP/FI pump.

Supposedly the Aeromotive speed controller allows for longer life due to running at less duty cycle during idle and low rpm driving conditions. (Didn't work for me)

Good Luck...
If the car feels like it is on rails, you are probably driving too slow. -Ross Bentley

Horsepower is how fast you hit the wall.
Torque is how far you take the wall with you.

“If everything seems under control, you're just not going fast enough.” Mario Andretti

If you can turn, you ain't going fast enough...
SSE 4 2SS is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 12:47 PM   #3

lexlueger's Avatar
Drives: V10 BMW M5, Supercharged 2SS/RS
Join Date: Jun 2010
Location: Charlotte NC /Brooklyn NY
Posts: 2,305
Same issue here. My pump is now dead. It will not supply more than 20 psi of fuel. I ran the Aeromotive FPCM from day one...and had issues from day one.



lexlueger is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 04:35 PM   #4

blake-b's Avatar
Drives: Black 2010 2SS/RS 388LSX
Join Date: May 2010
Location: Kansas City, MO
Posts: 2,310
If it comes time for a new one, consider Squash Performance. Mine is feeding 825rwhp through -6 lines without issue. I am going for 1krwhp in the next few months with it.
blake-b is online now   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 05:25 PM   #5

Drives: 2010 Camaro 2SS/RS
Join Date: Sep 2009
Location: Down South
Posts: 1,498
Are you using the existing fuel pump wiring to run the Aero or did you use some sort of hot wire kit? If not already doing so I would run the pump right off the alternator for more consistent power.
2005 Dodge Ram 2500 RCSB Thunder Road Hemi Sport w/STS Turbo
2004 Dodge Ram SRT-10 - Silver - Stock
2003 Chevy 1500 RCSB Stepside 400SS - 408 in now awaiting Turbo
SRT10KLLR is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 05:55 PM   #6
Drives: 2011 SS
Join Date: Nov 2011
Location: new jersey
Posts: 377
Dayum Pyro...sorry to here. I am getting "squashed" myself soon. I ran from the aero set up...too many stories. I hope you get this sorted out bro.
camarostar2010 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 09:26 PM   #7
Only drives on Sundays
Padre's Avatar
Drives: 11 2SS/RS, Black/Inferno, L99 A6
Join Date: Feb 2011
Location: Dalton, GA
Posts: 2,416
I have the Aeromotive Stealth and have not had any voltage or pressure problems, more or less... I also do not have the volt regulator.

The problem I do have is an apparent fuel cut in some circumstances. We believe it is related to one or both of these things:

1) Low fuel level. Without a full tank, there is less pressure to the pump. The Stealth does not use the factory pickup (as I understand it). It happens to me under hard acceleration (launching at the track), so it could also be low fuel sloshing around.

2) Fuel boiling. Theory is that without the volt regulator, the returned fuel gets hot and once it gets to a certain level, the hot fuel causes low pressure. My solution has been to keep the tank full since it's easier to heat up less fuel in the tank.

I am worried about the life of the pump as well and have plans to order the volt regulator with the hope that it will also address the apparent heated fuel problem.

Either way, for you, have you noted the fuel level when this occurs and is it a factor for you?


The "Heretic": '11 2SS/RS L99 A6 Black/Inferno. Build Journal, Videos
D1SC GT9 JBA-LT = 720/680 | 10.330 @ 133.61, 1.546 sixty... Camaro King at ECS V, Darlington.
Padre is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 09:49 PM   #8

jrpxxii's Avatar
Drives: 2010 Camaro SS/RS 427ci
Join Date: Jul 2009
Location: Bowling Green, Ky
Posts: 3,366
I am running the magnafuel pumps and have zero issues and they are very quiet too. I would definitely stay away from the aeromotive as there have always been issues with aeromotive and why I chose the magnafuel pumps.
jrpxxii is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 10:50 PM   #9
Drives: 2010 camaro
Join Date: May 2009
Location: PA
Posts: 395
What hat do you have for the magnafuel pump(s)?
ls7camaro is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 09:02 AM   #10

blake-b's Avatar
Drives: Black 2010 2SS/RS 388LSX
Join Date: May 2010
Location: Kansas City, MO
Posts: 2,310
Unless he changed something, Jason is running external pumps with a fuel cell. There are pics of it in the facebook links in his sig.
blake-b is online now   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 09:28 AM   #11
Matt @ RX

Posts: n/a
I'm running the Aeromotive system.. So far so good, but I only have maybe 2 hours on it. Made two shakedown passes so far with it and fueling is good, but have not started applying the big power yet.

I'll have to keep an eye on this thread, I'd hate to change the pump but I want reliability.
  Reply With Quote
Old 10-15-2012, 10:36 AM   #12
USAF retired! Thank God!
BullF-16's Avatar
Drives: 2011 1SS, 1LT red,1LT/RS SGM 98Z28
Join Date: Jul 2011
Location: North Texas
Posts: 2,788
I have the entire Aeromotive Stealt setup sitting at home waiting for my motor. I will be running the Stealth eliminator pump in tank return style with -10 feed and -8 return lines. I also ordered the billet fuel controller to keep the pump speed down at lower rpms.

I did a bunch of research on this setup on Corvetteforums and LS1tech and could not find any negative information. I guess we will see.
HKE LSX427(Mast blk lbl 305 6bolt LS7heads, PatG231/246 blower cam, RWHP/TQ: 1281/1133 SNL Performance Custom Twin PT6766 BB turbos 4 to 25psi selectable on the Boost Leash controller, Squash dual 400LPH/ID2000s, ALKY 4 gal meth, Autometer AFR/Bst/oilpres/oiltemp/fuelpress gauges, Pedders Justice road crs pkg: All HD bushes, supercar 12kg coil overs, supercar ZL1 sways, camber plates all setup by JusticePete! :Gforce 9" 35spline S-Trac, 1500hp Outlaw axles, 3.5"alum DS, Monster Triple disc; 4xForgeline 19x10.5 4xBridgestone 305/30R19 RE-11, CTS-v calipers/rotors/Cobalt friction XR1/3 pads
BullF-16 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 10:58 AM   #13
pincushin3819's Avatar
Drives: 11 AGP TT SS, 14 ECS C7
Join Date: May 2012
Location: Anderson, SC
Posts: 340
I had the A1000 in my build it lasted about 3 days. If you have not installed it yet I wouldn't just my 2 cents. I have a brand new one sitting here so if anybody would like to buy a $700 paper weight let me know.
pincushin3819 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 11:05 AM   #14
speedster's Avatar
Drives: SST Camaro 2010
Join Date: Oct 2008
Location: East Coast of Florida
Posts: 5,935
Have Aeromotive A1000 and Eliminator on multiple cars with lots of pressure and use. All NRE dyno testing done on 100's of engines > 1000 hp using these pumps with no failure yet. Sufficient wiring and plumbing are very important. A friends Impala has 70,000+ miles on his original A1000.

Bummer that Camaro5 people have had issues.
speedster is offline   Reply With Quote

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 06:30 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.