Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
JUICEDMOTORSPORTS
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls


Reply
 
Thread Tools
Old 07-04-2013, 02:45 PM   #15
Rhyder


 
Drives: 2012 45 Anniversary Vert
Join Date: Apr 2012
Location: atlanta
Posts: 2,491
has anyone taken this into the dealer to see what they say? I would not accept this as just something I have to accept if it was happening to me..
Rhyder is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2013, 02:48 PM   #16
dixonk
 
dixonk's Avatar
 
Drives: 2011 Audi Q7
Join Date: Mar 2013
Location: Elk Grove, CA
Posts: 1,084
Send a message via Skype™ to dixonk
Never thought of mentioning it since it never really bothered me. Coming from a cammed car before the Camaro the bucking is very tame to say the least I am going to the dealer on Tuesday I might ask just to see what their answer for it is.
dixonk is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 08:29 AM   #17
njweatherman
 
Drives: 2013 Camaro 2SS
Join Date: Jun 2013
Location: Hackettstown, NJ
Posts: 25
@Rhyder - I mentioned it to the dealer in passing, and they said they have not heard of anyone else having this problem. I told them I will let them keep it overnight when I bring it in for its first 3,000 mile service.

@dixonk - did the vmax throttle body give you any additional sound or just power?
njweatherman is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 01:14 PM   #18
dixonk
 
dixonk's Avatar
 
Drives: 2011 Audi Q7
Join Date: Mar 2013
Location: Elk Grove, CA
Posts: 1,084
Send a message via Skype™ to dixonk
I would say no additional sound OR power. But drivability was much improved. Much more linear feel on the throttle and snappier response. Probably worth every bit of the 150 bucks I paid.
dixonk is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 01:46 PM   #19
Badbubba
GrINned & JUICEd
 
Badbubba's Avatar
 
Drives: WRX STI, EB Expy, 2010 2SS/RS M6
Join Date: Nov 2009
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 756
Tuned and I still have that (b)ucking problem. Until warmed up.
__________________
Nitrous Outlet Plate (progressive, fuel hose upgrade, remote opener, heater, filter, console switches), LNC2000, ARH 1 7/8" LTs/gutted cats/X pipe/mufflers, Jet Hot coated LTs, JRE SCT Tune, CAI, Scoop, Rx Catch Can, Gates heater hose relocation, Remote clutch & auto brake res, Metco loop, Momentum Tunnel Brace, TSW Nurb 18" 555 & 555R, Pfadt trailing arms & toe rods, Autometer wideband, Fesler Pillar Pod, LED strips (int), Lloyds floor & trunk mats, LED DRL/front turn & license plate, DRL harness, VLEDs tail lights, Plasticoat Bowties. Ord: Oct 5, 2009 Rec: Nov 19, 2009 13.17 @ 112.6 stock
Badbubba is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2013, 02:58 PM   #20
Kinetic Kev HWSE 2013

 
Kinetic Kev HWSE 2013's Avatar
 
Drives: 2013 Hot Wheels Special Edition
Join Date: May 2009
Location: Auburn,Mass
Posts: 1,334
I have a 2013 a6 SS and mine doesn't do that also with less then 1000 miles on it.
Kinetic Kev HWSE 2013 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 03:26 PM   #21
Rhyder


 
Drives: 2012 45 Anniversary Vert
Join Date: Apr 2012
Location: atlanta
Posts: 2,491
Quote:
Originally Posted by njweatherman View Post
@Rhyder - I mentioned it to the dealer in passing, and they said they have not heard of anyone else having this problem. I told them I will let them keep it overnight when I bring it in for its first 3,000 mile service.

@dixonk - did the vmax throttle body give you any additional sound or just power?
ya i wonder how many people who it does do it to just assume its normal and deal with it, never mentioning it to the dealer.....they get numerous complaints and they may actually look into it....

at least you have it on record as reported in case something goes south on you later.


-------------------------------------------------------------------------------------

As to the throttle body, its pure throttle response improvement....well worth the money. I wouldn't hesitate to get one again if I had it to do over again.
Rhyder is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 04:04 PM   #22
njweatherman
 
Drives: 2013 Camaro 2SS
Join Date: Jun 2013
Location: Hackettstown, NJ
Posts: 25
@Rhyder - thanks for the info on the throttle body. I'm debating on getting it or not in the future. Do you still have your stock Mass Air Sensor?
njweatherman is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 04:11 PM   #23
Rhyder


 
Drives: 2012 45 Anniversary Vert
Join Date: Apr 2012
Location: atlanta
Posts: 2,491
Quote:
Originally Posted by njweatherman View Post
@Rhyder - thanks for the info on the throttle body. I'm debating on getting it or not in the future. Do you still have your stock Mass Air Sensor?
yep.
Rhyder is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 02:54 AM   #24
HarryNW
HarryNW
 
Drives: 2013 Camaro 2SS RS Black (LS3)
Join Date: May 2013
Location: Seattle, WA
Posts: 148
Late into this thread - I just posted here - 2SS/RS LS3 with Hesitating/Bucking.

I have the CAI and have checked/cleaned the MAF. I would be fine with the slightly rough idle - I think it sounds mean. Its the bucking on acceleration (and even steady RPM) - that has to be wrong?!
HarryNW is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 03:10 AM   #25
jazyjason
 
jazyjason's Avatar
 
Drives: 2013 2LS V6
Join Date: Jun 2013
Location: Pinole, CA
Posts: 47
Just take it to the dealer and get a rental like I did today. Car lost total power and steering control WHILE driving (not kidding) so I'm anxious to see what they find. My Camaro has 2300 miles on it and I only put 91 octane in it now (hard as hell to find 93 around where I live).

Also I've driven it at cold (meaning hardly a warm up) and had nothing like you are describing so it is an issue. I let mine warm up a minute or so now. Besides I wipe mine down as it warms up. Kill two birds with one stone!
jazyjason is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 07:01 AM   #26
njweatherman
 
Drives: 2013 Camaro 2SS
Join Date: Jun 2013
Location: Hackettstown, NJ
Posts: 25
@HarryNW - your problem sounds exactly like mine. I have a 2013 2SS automatic, a little over 1,00 miles on it, with a flowmaster outlaw catback exhaust and K&N CAI. Ever since I bought the car, I had the hesitation, bucking, jerking at cold start-up only. Once the car was warmed-up, it ran great with no problems.
FYI - Prior to me putting on the after-market mods, my dealer said it was ok because the above mods do not affect the ECU.
I was going to wait until my first 3k service to bring it in, but I am going to see if they can take a look at it soon. I'll keep you posted with any details.
Please feel free to private message me on this matter.
njweatherman is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 11:14 AM   #27
HarryNW
HarryNW
 
Drives: 2013 Camaro 2SS RS Black (LS3)
Join Date: May 2013
Location: Seattle, WA
Posts: 148
Quote:
Originally Posted by njweatherman View Post
@HarryNW - your problem sounds exactly like mine. I have a 2013 2SS automatic, a little over 1,00 miles on it, with a flowmaster outlaw catback exhaust and K&N CAI. Ever since I bought the car, I had the hesitation, bucking, jerking at cold start-up only. Once the car was warmed-up, it ran great with no problems.
FYI - Prior to me putting on the after-market mods, my dealer said it was ok because the above mods do not affect the ECU.
I was going to wait until my first 3k service to bring it in, but I am going to see if they can take a look at it soon. I'll keep you posted with any details.
Please feel free to private message me on this matter.
Thanks - feedback still varies but seems to favor the "this is standard behavior until warmup", so you can see my final decision on the matter here - I will keep that other thread (and my build thread) updated with any further developments.

Thanks again to all of you for the comments/feedback
HarryNW is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 11:18 AM   #28
chevy 3
NEcamaro5
 
chevy 3's Avatar
 
Drives: Black 2ss rs 1LE
Join Date: Apr 2009
Location: mass
Posts: 4,188
Mine has done this from day one and its no biggie
chevy 3 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.