Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Redline Goods
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-02-2009, 02:15 AM   #1
Ladyz28
 
Ladyz28's Avatar
 
Drives: 2010 RJT 2SS/RS, 2001 Ford Focus
Join Date: Jul 2007
Location: Easton, Massachusetts
Posts: 189
So happy to have mine, but is anyone else having these problems?

So I've had my 2SS RS for 2 weeks now, Due to all the rain here in MA, I have only washed it 2x. After washing it, the sill and door jam are completely wet inside. The last time there actually was soap along the sill plate, which with all the rain and 2 washings is lifting at the outer edge. I was at the dealer for the lojack and asked. The sales guy asked if it was a power wash, I said yeah. He said its normal. Anyone else having this problem?

Also, what are you getting for an oil temp? Mine runs around 230. Asked the dealer, what normal temp was, they didn't even know.
Ladyz28 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 02:19 AM   #2
a6pk2go

 
a6pk2go's Avatar
 
Drives: ...
Join Date: Oct 2008
Location: ...
Posts: 1,721
Quote:
Originally Posted by Ladyz28 View Post
So I've had my 2SS RS for 2 weeks now, Due to all the rain here in MA, I have only washed it 2x. After washing it, the sill and door jam are completely wet inside. The last time there actually was soap along the sill plate, which with all the rain and 2 washings is lifting at the outer edge. I was at the dealer for the lojack and asked. The sales guy asked if it was a power wash, I said yeah. He said its normal. Anyone else having this problem?

Also, what are you getting for an oil temp? Mine runs around 230. Asked the dealer, what normal temp was, they didn't even know.

Not too sure but I would say normal would be in the 220 to 230 range myself. My car hasn't been built yet so I can't comment on your power wash problem.
a6pk2go is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 02:49 AM   #3
Rockytophummer
 
Rockytophummer's Avatar
 
Drives: 2006 Hummer H2 2010 2SS Camaro
Join Date: Jun 2009
Location: Maryville tn.
Posts: 587
Don't have that problem only problem I've had so far is the SS emblem on trunk has started coming loose. Dealer has ordered me another one to replace this one. Don't know if it started coming loose on it's own. But I noticed it day they put my stripes on and don't know if he some how knocked it loose installing stripes or not but just keep an eye on it incase it is problem that could happen to others in the future.
Rockytophummer is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 06:38 AM   #4
ozarkkawi
 
Drives: 10CGM rs/ss 06monte 02F250v10
Join Date: Mar 2009
Location: rolla,mo
Posts: 12
We have had our cgm 2ss/rs for a week now and no problems(knock wood).I did notice the oil temp stays around 220.I have washed it several times and have not noticed the problem withthe sills. Going to have the stripes put on today and alittle nervous about it.
ozarkkawi is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 06:46 AM   #5
sigma_1966
My baby is here
 
sigma_1966's Avatar
 
Drives: SIM 2LT
Join Date: May 2009
Location: Canada
Posts: 668
Same problem with my CTS. I dont mind the water in there but the soap is a pain in the a$$. I just spray the water when rinsing into door lines (doors closed of course)

Quote:
Originally Posted by Ladyz28 View Post
So I've had my 2SS RS for 2 weeks now, Due to all the rain here in MA, I have only washed it 2x. After washing it, the sill and door jam are completely wet inside. The last time there actually was soap along the sill plate, which with all the rain and 2 washings is lifting at the outer edge. I was at the dealer for the lojack and asked. The sales guy asked if it was a power wash, I said yeah. He said its normal. Anyone else having this problem?
__________________
sigma_1966 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 07:14 AM   #6
Invictus1906
 
Invictus1906's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS
Join Date: May 2009
Location: DFW
Posts: 31
I haven't seen any issues with the sills on mine. I'm working on week 4 now. Oil temp hovers around 220.
__________________
2010 SIM 2SS/RS - Love It!
Invictus1906 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 07:16 AM   #7
Scott@Bjorn3D


 
Scott@Bjorn3D's Avatar
 
Drives: Kami, 2013 2SS LS3 Luvin
Join Date: Oct 2008
Location: Eufaula, Alabama
Posts: 5,999
Send a message via MSN to Scott@Bjorn3D
Yeah I have water in there also. I have 1 micro fiber towel I use to dry those out.
__________________
2013 2SS, GM Strut Tower Brace, CAI Intake Black, VMAX TB, Elite Catch Can, Hotchkis Chassis Brace, Hurst Shifter, 3.91 1LE Complete Rear End, NPP, 1LE Track Pack,Factory Reproductions Style 41 ZL1 Fitment Wheels 10" on all 4 corners
Scott@Bjorn3D is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 09:28 AM   #8
CamaroHutch
 
CamaroHutch's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS RJT
Join Date: Feb 2009
Location: Southern Indiana (Louisville Area)
Posts: 357
Quote:
Originally Posted by Ladyz28 View Post
what are you getting for an oil temp? Mine runs around 230. Asked the dealer, what normal temp was, they didn't even know.
For the oil temp, there was another member here with the same thing... and took readings direct from the computer.... The gauge cluster showed it around 230, but the computer said 190 (Through the OBDII connection I believe).... My cluster also shows about 230 when fully warmed up... looks like all the guages are off a bit...
__________________
Ordered Jan 09

2SS RS RJT

Delivery?? 5/27/09 #10630

AFTERMARKET:
Hurst STS
Borla ATAK Catback
CamaroHutch is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 11:17 AM   #9
D1BADZ
hmmmmm
 
D1BADZ's Avatar
 
Drives: 2010 IOM in-n-out 2SS
Join Date: Oct 2008
Location: San Jose, Ca
Posts: 1,326
check your door alignment it may need to be adjusted. If the door does not align evenly with the quarter panel its not getting a proper seal thus water getting in easier.
__________________
"Responsibility is a Heavy Responsibilty" (Cheech)

D1BADZ is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 10:30 PM   #10
Rallyman6
Member
 
Rallyman6's Avatar
 
Drives: '10 2SS/RS IOM, Wht Stripes, Roof
Join Date: Oct 2008
Location: Wellesley Hills, MA
Posts: 849
Quote:
Originally Posted by Ladyz28 View Post
So I've had my 2SS RS for 2 weeks now, Due to all the rain here in MA, I have only washed it 2x. After washing it, the sill and door jam are completely wet inside. The last time there actually was soap along the sill plate, which with all the rain and 2 washings is lifting at the outer edge. I was at the dealer for the lojack and asked. The sales guy asked if it was a power wash, I said yeah. He said its normal. Anyone else having this problem?

Also, what are you getting for an oil temp? Mine runs around 230. Asked the dealer, what normal temp was, they didn't even know.
The washing issue is normal - thats where the water travels.
Even with all our rain I noticed it a little wet. The water needs to go somewhere - the water is not coming in, dont worry 'bout it. Frameless doors are more prone to do this - NORMAL.

Trans temp is about right - mine is a little lower
__________________

2SS/RS IOM, Wht Stripes, 6MT, IO Interior, Roof, Eibach Sways, BC Coilovers, BMR Swing arms,Barton Short Shift, BBK LT's, GMPP exhaust, Hi-Flow Cats, MAST Stage 2 Cam, CAI = 497RWHP
Rallyman6 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 10:36 PM   #11
Ject
aka Patrick
 
Ject's Avatar
 
Drives: '10 Camaro 2SS '04 Silverado
Join Date: Jan 2009
Location: Derby Kansas
Posts: 3,096
Send a message via Yahoo to Ject
My Silverado does the same thing, its normal on most cars.
__________________
Current Modifications: Your average Bolt-ons & Suspension Upgrades
GForce Engineering: 9" Rear End, Strange Pro Iron Case w/Moser Nodular 3.70:1 Detroit locker, 3.5" Solid Drive Shaft
Ject is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 10:42 PM   #12
Legend
Hello!
 
Legend's Avatar
 
Drives: 2008 JSB Z06!
Join Date: Oct 2008
Location: Texas
Posts: 2,624
My oil temp hangs out around 210 to 220...depending on how long my drive is and if it's stop and go.

Door sills are fine on mine.

The water issue is normal for these doors...spray directly in the jams to get the soap out and then you'll need to dry them with a towel. No water in the car...just in the jams.
Legend is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Potential Solutions to Radio Problems The_Blur Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 17 11-10-2009 10:23 PM
#447 Finds a happy happy home! shawn18 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 12 06-28-2009 10:03 AM
wanting to hear from members who have received their cars , if happy , any problems , 68 Z/28 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 0 05-09-2009 01:58 AM
Problems with Active Fuel Management ? 2SSRS@Gen5diy Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 73 04-08-2009 03:15 AM
ordering problems at the dealer? pinkcamaro10 Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 27 10-13-2008 11:43 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.