Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Grabiak Performance Center
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-02-2009, 02:59 PM   #1
EVS Motors Inc.
 
Drives: '69 Camaro Twin Turbo
Join Date: Oct 2008
Location: Houston
Posts: 279
Look under your car for a oil leak!

Hey guys had the Black Knight on the lift today and noticed a oil leak. I think you guys should check out your babies too.
EVS Motors Inc. is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 03:03 PM   #2
speedster
SST...
 
speedster's Avatar
 
Drives: SST Camaro 2010
Join Date: Oct 2008
Location: East Coast of Florida
Posts: 6,057
Quote:
Originally Posted by EVS Motors Inc. View Post
Hey guys had the Black Knight on the lift today and noticed a oil leak. I think you guys should check out your babies too.
Where ? What kind of oil ? How much ? Were you running it normal or hard ?
Some details please.
__________________
speedster is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 03:04 PM   #3
EVS Motors Inc.
 
Drives: '69 Camaro Twin Turbo
Join Date: Oct 2008
Location: Houston
Posts: 279
Quote:
Originally Posted by speedster View Post
Where ? What kind of oil ? How much ? Were you running it normal or hard ?
Some details please.
Not even 600 miles yet just break in driving. I'll post up pictures in a bit.
EVS Motors Inc. is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 03:09 PM   #4
EVS Motors Inc.
 
Drives: '69 Camaro Twin Turbo
Join Date: Oct 2008
Location: Houston
Posts: 279
Damn Canadian quality control!



EVS Motors Inc. is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 03:31 PM   #5
camarossrs2150

 
camarossrs2150's Avatar
 
Drives: abm2ssrs
Join Date: Apr 2009
Location: still out of my mind
Posts: 2,107
did you change your oil yet . if so recheck the plug if not recheck the plug . that is the drain plug thats leaking correct . maybe not tight enough or little rubber seal is no good on the plug
__________________
[SIGPIC]
camarossrs2150 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 03:36 PM   #6
D1BADZ
hmmmmm
 
D1BADZ's Avatar
 
Drives: 2010 IOM in-n-out 2SS
Join Date: Oct 2008
Location: San Jose, Ca
Posts: 1,326
damn canucks!
__________________
"Responsibility is a Heavy Responsibilty" (Cheech)

D1BADZ is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 04:33 PM   #7
shiftz33
 
shiftz33's Avatar
 
Drives: Camaro SS, SSR, T-Bird, Highlander
Join Date: May 2009
Location: Sacramento
Posts: 330
I had oil there the night I took delivery of the Camaro (72 miles).

I had it back at the dealership the next day and they put some florescent dye into the oil and cleaned it up. The oil has not returned since that point in time. The amount of oil I had was about twice what is pictured in this thread.
__________________
12 Charger SRT8 | 04 Chevy SSR | 04 Ford Thunderbird PCR #428 | 06 Toyota Highlander Hybrid
shiftz33 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 04:41 PM   #8
FNKNSTN
Banned
 
Drives: A Black Car
Join Date: Mar 2009
Location: Los Angeles, CA
Posts: 818
What I usually do is take a far zoomed out picture of the entire area... then zoom in on the problem so you can tell where the problem is. Then I take several pictures and choose the one that is perfectly focused.
FNKNSTN is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 05:00 PM   #9
10redrocket
 
Drives: 2SS Camaro LS3
Join Date: Oct 2008
Location: Irwin, PA
Posts: 119
I had a leak when the car came off the truck.
Found it during the service check. Mine was where the oil cooler lines
are attached to the block, just above the oil filter.
Tightened a few bolts around the cooler lines, just slightly.
Don't crank them down, they are threaded into aluminum.
__________________
RECEIVED 5/22 - 2SS, SIM with CGM stripes, Black Leather, Polished 20's, Sunroof, LS3.
10redrocket is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 05:02 PM   #10
jdbaker82
Banned
 
Drives: None
Join Date: Jun 2009
Location: Baltimore
Posts: 425
Quote:
Originally Posted by 10redrocket View Post
I had a leak when the car came off the truck.
Found it during the service check. Mine was where the oil cooler lines
are attached to the block, just above the oil filter.
Tightened a few bolts around the cooler lines, just slightly.
Don't crank them down, they are threaded into aluminum.
Are you kidding me? Brand new car and you had to tighten bolts to stop an oil leak?
jdbaker82 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 05:25 PM   #11
Banshee
Institutionally Insane
 
Banshee's Avatar
 
Drives: 2013 IOM 2SS/RS 1LE
Join Date: Feb 2009
Location: Detroit MI
Posts: 1,924
My oil pan bolt was loose. Changed oil just under 900 miles and there was a dab of oil on bolt head.

When I applied a closed end wrench to loosen, there was no resistance..Could have taken off with fingers.
__________________
It's got a cop motor, a 440 cubic inch plant, it's got cop tires, cop suspension, cop shocks. It's a model made before catalytic converters so it'll run good on regular gas. What do you say, is it the new Bluesmobile or what?
Banshee is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 05:55 PM   #12
Andro
NOICE!!! ™
 
Andro's Avatar
 
Drives: Force Fed 427
Join Date: Jan 2009
Location: GOT BOOST?
Posts: 5,216
Oh no!
__________________
Andro is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 07:12 PM   #13
broncosman
 
broncosman's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1SS
Join Date: Jun 2009
Location: Houston
Posts: 310
Send a message via Skype™ to broncosman
ok, so the first thing I'm doing when I get my Camaro is drive it from one end of the dealership to the other where the service dept is and make them check and make sure any bolts that hold back fluid are tight. ty for the heads up. sorry about the canadian workmanship. I just yelled at my wife (she's canadian) ahhahahhaah j/k didn't yell at her, just asked her wtf
broncosman is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 07:35 PM   #14
69 Hugger

 
69 Hugger's Avatar
 
Drives: 69 Convertible Camaro
Join Date: Sep 2008
Location: Sumit Point, WV
Posts: 944
Quote:
Originally Posted by Banshee View Post
My oil pan bolt was loose. Changed oil just under 900 miles and there was a dab of oil on bolt head.

When I applied a closed end wrench to loosen, there was no resistance..Could have taken off with fingers.
Not cool
69 Hugger is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2009, 10:57 AM   #15
EVS Motors Inc.
 
Drives: '69 Camaro Twin Turbo
Join Date: Oct 2008
Location: Houston
Posts: 279
I haven't changed the oil yet since its only 600 miles or less. Glad I'm not the only one with the problem, but at the same time this isn't good that things are that loose! I already read about the rear spoilers not being tightened on! Guys you should seriously check this before it leads to something bad.
EVS Motors Inc. is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2009, 11:13 AM   #16
2010SLVRBULIT


 
2010SLVRBULIT's Avatar
 
Drives: G5 & C6
Join Date: Apr 2009
Location: MARS
Posts: 6,935
looks like it's leaking around the bolt/plug? prob to be tightened..bummer on these probs though..
2010SLVRBULIT is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2009, 08:52 PM   #17
cdm
 
Drives: 2010 2SS/RS Victory Red
Join Date: May 2009
Location: St. Paul,MN
Posts: 5
My oil cooler was leaking and had to be replaced.
cdm is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2009, 09:25 PM   #18
badkarma
 
badkarma's Avatar
 
Drives: 2010 SIM 2SS Camaro
Join Date: Jun 2009
Location: Dacula GA
Posts: 218
I can barely smell oil when I stop at a light. I took a look under it and couldn't find a leak, no oil on the garage floor either.

User's manual said expect some oil to burn until it gets broken in. You guys smelling it too or did you just find a leak?
badkarma is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2009, 09:26 PM   #19
JewelZ
Just Lovin' My Camaro!
 
JewelZ's Avatar
 
Drives: CGM 2LT/RS/AUTO
Join Date: Apr 2009
Location: san antonio, tx
Posts: 1,325
good pix, nice catch... post that on my recent thread "ISSUES with YOUR CAMARO" please...
__________________
CGM( GRAY 2 tone interior ) 2LT/RS/AUTO

NJHKKM $29,965.00 1EH37 1100 03/28/2009 AFF, B34, DCP, FE9, GBV, LLT, MX0, SGC, UQA, WRS, 2LT

50 YEARS FROM NOW, DON'T YOU WANNA BE ABLE TO LOOK BACK AND SAY YOU HAD THE GUTS TO GET INTO THE CAR!?!?

ORDER STATUS : 6000 as of 08.18.2009. VIN# 33,985!!! His name is 'GOLIATH'!!!

GOT MY CAR!!!! AND I LOVE IT!!!!
JewelZ is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2009, 09:26 PM   #20
JewelZ
Just Lovin' My Camaro!
 
JewelZ's Avatar
 
Drives: CGM 2LT/RS/AUTO
Join Date: Apr 2009
Location: san antonio, tx
Posts: 1,325
actually nvm I'll do it for ya.
__________________
CGM( GRAY 2 tone interior ) 2LT/RS/AUTO

NJHKKM $29,965.00 1EH37 1100 03/28/2009 AFF, B34, DCP, FE9, GBV, LLT, MX0, SGC, UQA, WRS, 2LT

50 YEARS FROM NOW, DON'T YOU WANNA BE ABLE TO LOOK BACK AND SAY YOU HAD THE GUTS TO GET INTO THE CAR!?!?

ORDER STATUS : 6000 as of 08.18.2009. VIN# 33,985!!! His name is 'GOLIATH'!!!

GOT MY CAR!!!! AND I LOVE IT!!!!
JewelZ is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2009, 06:27 PM   #21
CanadianCamaro

 
CanadianCamaro's Avatar
 
Drives: 2SS/RS IOM - A.K.A. DA ;)
Join Date: Jan 2009
Location: Ontario Canada
Posts: 1,986
Damn those Canucks!!! While they were slacking off on QC on your Camaro they were probably making weapons of mass destruction. Better bomb 'em....
__________________

"BBOMG - More than just a car show.... It's an experience!"
CanadianCamaro is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 12:19 AM   #22
LT1Jeep
Ecstatic Camaro SS Owner
 
LT1Jeep's Avatar
 
Drives: Jeep(s) [1in pieces] and 2010 SS/RS
Join Date: Oct 2008
Location: Westchester NY
Posts: 319
i smell a little burnt oil that i thought was the new exhaust coating or something, but now after 500 miles i still smell it every so often when i come to a stop. i dont think its the exhaust now after reading this. ill take a good look tomorrow and see if i can spot a leak.
__________________
LT1Jeep is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 01:10 AM   #23
Doc
Dances With Mustangs
 
Doc's Avatar
 
Drives: 2010 1SS/RS MT
Join Date: May 2009
Location: California
Posts: 3,586
I like Canadians; especially the ones that are going to build my car. Order number NKDTSC... yep...LOVE Canadians...great people...yep yep.

As long as they're making WMD's... Weapons of Mustang Destruction... I don't see a problem with that.
__________________

Blue Angel is here!!
1SS/RS LS3 M6 IBM
Doc is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2009, 01:52 PM   #24
BMT CAMERO
 
Drives: 2010 CAMARO IS BLACK SS2RS #2599
Join Date: Jun 2009
Location: BEAUMONT
Posts: 142
I HAVE LEAK ON REAR END BOLT ? HAS ANY ONE HAD THIS?
BMT CAMERO is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2009, 01:54 PM   #25
BMT CAMERO
 
Drives: 2010 CAMARO IS BLACK SS2RS #2599
Join Date: Jun 2009
Location: BEAUMONT
Posts: 142
REAR END LEAK?

LEAKING OIL ON BOLT ON REAR END . HAS ANYBODY HAD PROBLEM?
BMT CAMERO is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FIRST DETAIL: '10 Camaro SS #4768 Steve P Cosmetic Maintenance: Washing, Waxing, Detailing, Bodywork, Protection 4 07-09-2009 12:20 AM
09 Mustang GT and 09 Challenger R/T test drives CamaroSpike23 General Automotive + Other Cars Discussion 19 04-10-2009 04:27 PM
Why you can't buy a new car directly from the manufacturer scotchsride09 Off-topic Discussions 13 02-14-2009 05:15 PM
NEW!! Voice Your MARKETING Suggestions/Input for Focus Group on 2010 Camaro. Mr. Wyndham 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 114 05-08-2008 09:24 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.