Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-07-2013, 07:23 PM   #1
ssmike
BLACK is the new Chrome!
 
ssmike's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS RJT M6
Join Date: Jul 2009
Location: Buffalo, NY
Posts: 6,127
Service Airbags alert

My Camaro just started showing a Service Airbags alert on occasion. My wife sometimes will not activate the passenger airbag because she's too light and sometimes uses a cushion. This has never popped up before in the 4 years I've had the car so I don't hink it's due to her weight not activating it. It will also come on at times when she's not in the car. Sometimes it won't come on at all. Anyone have any ideas or may have experienced this as to a cause? Thanks!
__________________
Click on my sig pic for Big Red's build journal!
ssmike is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2013, 07:43 PM   #2
Chevrolade
 
Chevrolade's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS
Join Date: Jan 2013
Location: Texas
Posts: 660
Mine just started doing this last week it sucks
Chevrolade is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2013, 04:53 PM   #3
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,214
Quote:
Originally Posted by ssmike View Post
My Camaro just started showing a Service Airbags alert on occasion. My wife sometimes will not activate the passenger airbag because she's too light and sometimes uses a cushion. This has never popped up before in the 4 years I've had the car so I don't hink it's due to her weight not activating it. It will also come on at times when she's not in the car. Sometimes it won't come on at all. Anyone have any ideas or may have experienced this as to a cause? Thanks!
ssmike,

Sincere apologies about your service airbag light illuminating. I know this must be displeasing for you. I'd be happy to research any recalls associated with this concern if you private message me your VIN. Have you considered scheduling an appointment to have this diagnosed?

William R.
Chevrolet Customer Care
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2013, 05:31 PM   #4
ssmike
BLACK is the new Chrome!
 
ssmike's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS RJT M6
Join Date: Jul 2009
Location: Buffalo, NY
Posts: 6,127
Quote:
Originally Posted by Chevrolet Customer Svc View Post
ssmike,

Sincere apologies about your service airbag light illuminating. I know this must be displeasing for you. I'd be happy to research any recalls associated with this concern if you private message me your VIN. Have you considered scheduling an appointment to have this diagnosed?

William R.
Chevrolet Customer Care
I haven't thought about making an appointment primarily because it is now out of warranty. I was hoping someone here may have had an idea of what is causing it. I'll send you a PM shortly!
__________________
Click on my sig pic for Big Red's build journal!
ssmike is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2013, 06:06 PM   #5
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,214
Quote:
Originally Posted by ssmike View Post
I haven't thought about making an appointment primarily because it is now out of warranty. I was hoping someone here may have had an idea of what is causing it. I'll send you a PM shortly!
Thanks,

I received it and responded to you via PM!

William R.
Chevrolet Customer Care
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 01:53 PM   #6
Croatcamaro2010
 
Croatcamaro2010's Avatar
 
Drives: '10 Camaro RS 1LT
Join Date: Jul 2009
Location: Saint Louis
Posts: 322
I have the same issue. Is there any way that you could check for any recalls for my car as well?
__________________
Support the CCFA and donate to my fund!

http://www.active.com/donate/napa12midastl/stlNBrekal
Croatcamaro2010 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 03:19 PM   #7
ssmike
BLACK is the new Chrome!
 
ssmike's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS RJT M6
Join Date: Jul 2009
Location: Buffalo, NY
Posts: 6,127
He checked for me and there is no recalls.
__________________
Click on my sig pic for Big Red's build journal!
ssmike is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 07:39 AM   #8
ssmike
BLACK is the new Chrome!
 
ssmike's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS RJT M6
Join Date: Jul 2009
Location: Buffalo, NY
Posts: 6,127
Anyone else have any ideas?
__________________
Click on my sig pic for Big Red's build journal!
ssmike is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 03:43 PM   #9
ssmike
BLACK is the new Chrome!
 
ssmike's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS RJT M6
Join Date: Jul 2009
Location: Buffalo, NY
Posts: 6,127
I found a thread about this! http://www.camaro5.com/forums/showth...ht=service+bag
__________________
Click on my sig pic for Big Red's build journal!
ssmike is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2013, 10:01 AM   #10
jsharp
NOW CAMMED & SUPERCHARGED
 
jsharp's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS Black w/ IOM
Join Date: Oct 2008
Location: Ar
Posts: 2,335
Mine does this. Ding ding ding like it is very important then off 20-30 minutes one ding then gone for days, then months, then back to ding ding ding. Annoying and not sure whats up.
__________________
Livernois Motorsports: Maggie 2300 7psi, Livernois 2C cam/L99 to LS3 Conversion, Ported TB, Rotofab w/adm race scoop, adm trans cooler,Kooks headers no cats, Kooks 3" exhaust. METCO breather. Precision 2400 Vigilante TC. Eibach Lowering Springs & Swaybars. BMR Trailing arms, BMR Rear Cradle Bushings, BMR Toe Rods, BMR Differential bushings. Vossen CV3 20's w/ 305 Nitto 555R@25psi. Zl1 front bumper. OE Zl1 Hood and matte black insert. 556RWHP/500RWTQ L99
jsharp is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2013, 08:42 AM   #11
Zynon
 
Drives: 2010 Camaro LS - V6 Manual
Join Date: Apr 2011
Location: 14422
Posts: 25
Unfortunately, my airbag light is on and "Service Airbag" comes on every time I start the car. Took it to the dealer, and they're claiming it's a $560 fix. They didn't tell me the code, but the one blurb on the paperwork says the sensor is reading out of range, and they did not seem to try to re-seat the connection or reset/re-calibrate the sensor.
Zynon is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2013, 02:41 PM   #12
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,214
Hello Zynon,

I am sorry to hear about this! We would be happy to assist further and speak with your dealership. You may private message us your full contact information, VIN, and name of involved dealer if you would like us to help. Thank you!

Jessica (assisting William R.)
Chevrolet Customer Care

Quote:
Originally Posted by Zynon View Post
Unfortunately, my airbag light is on and "Service Airbag" comes on every time I start the car. Took it to the dealer, and they're claiming it's a $560 fix. They didn't tell me the code, but the one blurb on the paperwork says the sensor is reading out of range, and they did not seem to try to re-seat the connection or reset/re-calibrate the sensor.
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2013, 12:13 PM   #13
firestone_ss
 
firestone_ss's Avatar
 
Drives: 2010 camaro ss
Join Date: May 2009
Location: Tacoma WA
Posts: 652
I know ive seen issues with the drivers side wiring in the seat cause this issue,if the seat get moved a lot the harness gets stretched and causes an open in the circuit, hopefully its something easy like that either way make sure you don't ignore it good luck
firestone_ss is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2013, 11:10 AM   #14
njneer
 
Drives: 2010 1LT
Join Date: Sep 2013
Location: Vancouver, Canada
Posts: 2
Same thing with my 2010 1LT earlier this month. I just made sure the connectors under both seats were firmly plugged in, disconnected the battery for 20 minutes, and it never came back. Probably will at some point in the future
njneer is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2013, 01:49 PM   #15
Alison Barwick
 
Drives: 2011 Chevrolet Camaro RS
Join Date: Oct 2013
Location: Jacksonville Florida
Posts: 1
I just got back from the dealership with the same issue - $783.19 later. Not a happy Camaro owner today.
Alison Barwick is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2013, 02:39 PM   #16
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,214
Hello Alison,

I would be happy to look into your situation further for you. Have you previously spoken with our customer service department? If you could provide me with your full contact information, VIN, vehicle mileage, and name of involved dealership, I can speak with them regarding your issue. Thank you!

Jessica
Chevrolet Customer Care

Quote:
Originally Posted by Alison Barwick View Post
I just got back from the dealership with the same issue - $783.19 later. Not a happy Camaro owner today.
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.