Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Classic Industries
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-29-2013, 08:56 AM   #1
LilMissAllie
 
LilMissAllie's Avatar
 
Drives: 2LT/RS
Join Date: Aug 2012
Location: Bensenville, IL
Posts: 53
Unhappy Grinding/Scraping noise under car...>=[

Does anyone ever hear a grinding noise under the car when they first turn the car on, in the cold it would make the noise, so I thought it was because it was cold but in the summer time it did it too, it would make noise when I turn the car on, then go away then come back.

Now I even hear it sometimes when I'm driving....
I took it to the dealers but the sound never happens when its there >=[
They said they checked all brake fluid and ac stuff, and blah blah blah but nothing

I have a 2012 lt/rs.
__________________
LilMissAllie is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2013, 05:18 PM   #2
JimE


 
JimE's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/RS/1LE
Join Date: Apr 2010
Location: St Louis, MO
Posts: 2,297
Have you determined what you are doing when it occurs? ie: accelerating, braking, turning, etc.

If you aren't moving at all, then it would be engine or transmission related.

You need to gather as much information as possible to help narrow down the possible causes.
__________________
Perm-a-grin in place.....
JimE is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2013, 07:44 PM   #3
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,824
Quote:
Originally Posted by LilMissAllie View Post
Does anyone ever hear a grinding noise under the car when they first turn the car on, in the cold it would make the noise, so I thought it was because it was cold but in the summer time it did it too, it would make noise when I turn the car on, then go away then come back.

Now I even hear it sometimes when I'm driving....
I took it to the dealers but the sound never happens when its there >=[
They said they checked all brake fluid and ac stuff, and blah blah blah but nothing

I have a 2012 lt/rs.
LilMissAllie,

Sorry to hear about the noise that you're hearing. I know this must be displeasing for you, especially since this sounds intermittent. Feel free to send me a PM with your VIN so I can research these matters further.

Kind regards,

William R.
Chevrolet Customer Care
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2013, 08:16 PM   #4
DagoCountyGee

 
DagoCountyGee's Avatar
 
Drives: 2013 BRM Camaro 1LT/RS M6
Join Date: Sep 2012
Location: North County
Posts: 1,028
Cars never do noises when it's at the dealer.
DagoCountyGee is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2013, 08:23 PM   #5
jasonfichter
 
Drives: The Beast From The East
Join Date: Apr 2013
Location: Palm Beach, Fl
Posts: 320
mine does it some time too. i notice it when i first start the car and reverse right. It is only for those first few seconds that it does it then it goes away. dealer said most likely suspension. I never got around to getting it replaced though
jasonfichter is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 02:32 AM   #6
Falundir

 
Falundir's Avatar
 
Drives: 2012 45th Anniversary Edition SS
Join Date: Jul 2011
Location: East Bay
Posts: 2,130
Do you ever hear it when the transmission is at proper operating temps? Not sure about the v6, but the SS M6 transmission is noisy and notchy until at temp.
Falundir is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 02:55 AM   #7
Brianstanley
 
Brianstanley's Avatar
 
Drives: 2012 2LT RS Coupe in CRT
Join Date: Nov 2012
Location: Auburn, WA
Posts: 45
In the dead of winter after driving along a well sanded road, as I pulled into a parking spot I noticed a grinding noise that sound like metal-on-metal coming from the right rear wheel. Had the car towed to the dealership, by time the car was unhooked from the wrecker and rolled into the service dept the noise was gone. The service department could find nothing wrong, nor damage, they did think it was a rock stuck in the brake caliper that shook-out.
Brianstanley is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 02:41 PM   #8
LilMissAllie
 
LilMissAllie's Avatar
 
Drives: 2LT/RS
Join Date: Aug 2012
Location: Bensenville, IL
Posts: 53
It happens on and off and happens while I drive too... I just don't want it to b a on going noise even my friends can hear it from the outside.
__________________
LilMissAllie is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 02:50 PM   #9
EastWood-SS
Born To Run
 
EastWood-SS's Avatar
 
Drives: 2013 BRM SS/RS LS3
Join Date: Jul 2012
Location: The Backstreets
Posts: 443
manual transmission? Mine does this at times too. I suppose its normal.
__________________
Now that's how we do it 'Round here...

2013 BRM 1SS/RS
Dual Mode Exhaust + Fuse Pull / CAI inc. CAI/ 1LE Strut Tower Brace/ SunRoof/ BA Audio/ Performance Shifter






EastWood-SS is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 07:31 PM   #10
jasonfichter
 
Drives: The Beast From The East
Join Date: Apr 2013
Location: Palm Beach, Fl
Posts: 320
i actually herd mine a couple of times while i was driving today now that i am listening for it
jasonfichter is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.