Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Fabberge
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Other Generations > 4th Generation Camaros

4th Generation Camaros 1993-2002

Reply
 
Thread Tools
Old 08-01-2013, 11:33 AM   #1
Ishin
 
Ishin's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro 1LT RS
Join Date: Oct 2012
Location: Atlanta Ga
Posts: 185
93 V6 engine shuts off

So I bought my son a 93 Camaro with 73k miles on it.
we have had it for about 3 months, but yesterday the car shut off on him in a drive thru getting food. He said he was able to restart it, it sounded rough, and I thought maybe a spark plug went bad. (i dont know, not a mechanic)
so we went to pick the car up the next day, and it cranked right up. but when he drives it, it randomly was shutting off.
The check gauges light comes on. Also he started to smell a burning smell after he drove it some. Like burning wire or something. The radio doesn't cut off when it cuts off. Just the engine.

Any ideas what this could be?

Picture below is where i saw smoke curling up.

Last edited by Ishin; 08-01-2013 at 11:51 AM.
Ishin is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2013, 11:51 AM   #2
Ishin
 
Ishin's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro 1LT RS
Join Date: Oct 2012
Location: Atlanta Ga
Posts: 185
Ishin is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2013, 12:19 AM   #3
Ishin
 
Ishin's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro 1LT RS
Join Date: Oct 2012
Location: Atlanta Ga
Posts: 185
so 63 views and no one has any idea....
Ishin is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2013, 12:22 PM   #4
RonnieG
 
RonnieG's Avatar
 
Drives: 2013 AGM 1LE/2SS/RS
Join Date: Mar 2013
Location: Lakeland, Florida
Posts: 290
Quote:
Originally Posted by Ishin View Post
so 63 views and no one has any idea....
I look into threads just out of curiosity and i'd be in the same boat as you. i'm not a mechanic and i'd probably look for one.

only other suggestion is to maybe buy one of those code scanner thingies to check what codes it is throwing.

sorry I can't be of any real help
RonnieG is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2013, 02:24 PM   #5
2SS 2011

 
2SS 2011's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro 2SS/RS M6 Black
Join Date: Feb 2011
Location: NY
Posts: 917
Looks like the distributor coil pack. Not sure if there is an ignition module in it around it or built into it but that may be your issue.. I have an 87 Ford Crown vic and the ignition module went and the car just stopped dead on the highway .. after a few mins i would wait and it would start but it had to be replaced ..
2SS 2011 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2013, 05:56 PM   #6
Zabo
Bowtie to the brim
 
Zabo's Avatar
 
Drives: '10 R6P 2SS/RS M6, '96 S10 ZR2 M5
Join Date: Sep 2008
Location: Woodhaven, Michigan
Posts: 9,582
Quote:
Originally Posted by 2SS 2011 View Post
Looks like the distributor coil pack. Not sure if there is an ignition module in it around it or built into it but that may be your issue.. I have an 87 Ford Crown vic and the ignition module went and the car just stopped dead on the highway .. after a few mins i would wait and it would start but it had to be replaced ..
Could be this or it could be a short in the wiring harness. But being that the engine just dies but cranks (I'm assuming?) and runs rough I'm thinking that could be either an intermittent failure of the coil or old wiring. Sounds like a classic misfire until the burning wire smell.

I'd pull the plugs and check them for burns. Case seal on that coil probably got weak and started leaking.
__________________
2010 2SS/RS M6
Black on Black, Silver Rally Stripes, NPP Exhaust, 1LE Rear Diffuser,
SLP Z/28 style Blackwing CAI
Zabo is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2013, 01:24 AM   #7
KING_DJ
 
Drives: 2014 RAM HEMI
Join Date: Aug 2013
Location: Cocoa
Posts: 52
Turn off your A/C and see if that helps. Seems strange, but it worked for me! My parents helped me with that. It was something related to my A/C.
KING_DJ is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.