Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Hines Performance (HPE)
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-10-2009, 05:41 PM   #1
1fine79
 
Drives: 2010 2SS/RS Victory Red
Join Date: Nov 2007
Location: Altus, OK
Posts: 95
Thumbs down M6 Tranny issues

Just left my dealer with news that my 2SS/RS 6M transmission that was supposed to have been at the dealer a week ago is now being delayed for mechanical issues with the transmission. Dealer did not have much information other than it was not coming this week. Bummer!! For those that have received your babies, have any of you with 6M transmissions experienced any problems and what did your local dealer do about it? Any information you can provide is appreciated.
1fine79 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2009, 05:44 PM   #2
JDBeck23

 
Drives: 2010 Camaro, 2SS/RS
Join Date: May 2009
Location: King George, Va
Posts: 877
You mean other than that pesky problem where the tail shaft snaps during launch.... NOPE! What's your VIN?
__________________

2010 2SS/RS CGM
American Racing Headers, Magnaflow axle back, Roto-Fab CAI, Audio Integrations Sub box, Alpine Type R 10, Alpine MRP-500 amp, Pro Clips iPhone Mount
JDBeck23 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2009, 05:53 PM   #3
1fine79
 
Drives: 2010 2SS/RS Victory Red
Join Date: Nov 2007
Location: Altus, OK
Posts: 95
VG1FT1EW5A9120719. Have you had a problem with your 2SS?
1fine79 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2009, 05:58 PM   #4
dastuck
 
Drives: 2004 chevy duramax
Join Date: Jul 2009
Location: kansas
Posts: 3
2ss/rs is setting in qc due to m6 transmission issue
dastuck is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2009, 06:01 PM   #5
1fine79
 
Drives: 2010 2SS/RS Victory Red
Join Date: Nov 2007
Location: Altus, OK
Posts: 95
Anyone happen to know exactly what the problems are with the m6 transmission?
1fine79 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2009, 06:19 PM   #6
CGM2SSRS
susp.ban4life!
 
CGM2SSRS's Avatar
 
Drives: Raptor
Join Date: Jun 2009
Location: Notinsuspensionthread
Posts: 944
As indicated above. Twice. And several more times by others.'s
Output shaft.
CGM2SSRS is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2009, 08:54 PM   #7
JDBeck23

 
Drives: 2010 Camaro, 2SS/RS
Join Date: May 2009
Location: King George, Va
Posts: 877
There's a known tail shaft problem for the M6 tranny but that specific problem is supposed to be liimited to low 16k VINs... I'll be honest, and say that Im at 2k miles and havent tried the Launch Control... and im a little skeerrred!

Other than that, I havent heard of any other problems.
__________________

2010 2SS/RS CGM
American Racing Headers, Magnaflow axle back, Roto-Fab CAI, Audio Integrations Sub box, Alpine Type R 10, Alpine MRP-500 amp, Pro Clips iPhone Mount
JDBeck23 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2009, 09:09 PM   #8
1fine79
 
Drives: 2010 2SS/RS Victory Red
Join Date: Nov 2007
Location: Altus, OK
Posts: 95
Hopefully GM will be able to solve this problem soon so they can release my car. Is the tranny in the Camaro new or did they pull it from another GM product? I thought the tranny was a proven one and did not expect to see this type of problem right out the gate. Hopefully the Camaro does not end up with reputation of having numerous problems before they reach the owners.
1fine79 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2009, 11:00 PM   #9
camaroguy
MJ is finally home!
 
camaroguy's Avatar
 
Drives: 2010 CGM 2SS/RS Camaro M6
Join Date: Jan 2009
Location: Olathe, KS
Posts: 219
Quote:
Originally Posted by JDBeck23 View Post
There's a known tail shaft problem for the M6 tranny but that specific problem is supposed to be liimited to low 16k VINs... I'll be honest, and say that Im at 2k miles and havent tried the Launch Control... and im a little skeerrred!

Other than that, I havent heard of any other problems.
The tail shaft issue isn't limited to only the low 16k vins..
camaroguy is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2009, 11:38 PM   #10
bobby35ny

 
bobby35ny's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1
Join Date: Nov 2008
Location: South East, FL
Posts: 1,613
Quote:
Originally Posted by camaroguy View Post
The tail shaft issue isn't limited to only the low 16k vins..
Hmm, whats the vin range?

-bobby
__________________
ZL1::J-E-T-S JETS JETS JETS
bobby35ny is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 02:15 AM   #11
Mike TexaSS
 
Drives: 454 LS7 Camaro SS
Join Date: Jun 2009
Location: Houston
Posts: 380
I have 325 miles on my SS. I used launch control with only 30 miles on it. I havent had any issues at all.
Mike TexaSS is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 06:57 AM   #12
orangeinfernoman
 
orangeinfernoman's Avatar
 
Drives: 2010 camaro ss ls3 iom
Join Date: Mar 2009
Location: montreal,québec
Posts: 142
Quote:
Originally Posted by Mike TexaSS View Post
I have 325 miles on my SS. I used launch control with only 30 miles on it. I havent had any issues at all.
be patient be patient it will come for sure
orangeinfernoman is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 06:59 AM   #13
orangeinfernoman
 
orangeinfernoman's Avatar
 
Drives: 2010 camaro ss ls3 iom
Join Date: Mar 2009
Location: montreal,québec
Posts: 142
Quote:
Originally Posted by bobby35ny View Post
Hmm, whats the vin range?

-bobby
from march production to june 30 production vin 000000 to 124000
orangeinfernoman is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 08:23 AM   #14
Baughman
 
Baughman's Avatar
 
Drives: Black 2SS/RS
Join Date: Mar 2009
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 475
Quote:
Originally Posted by orangeinfernoman View Post
from march production to june 30 production vin 000000 to 124000
I don't think that is an accurate statement. If you're not in the now let's not spread misinformation please. I know you personally have had issues with 2 seperate Camaro's, but that doesn't mean every single M6 does. Thanks
__________________
Black/Black, 2SS/RS, Manual, and Polished 20's
VIN# 28396
Baughman is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 10:00 AM   #15
1fine79
 
Drives: 2010 2SS/RS Victory Red
Join Date: Nov 2007
Location: Altus, OK
Posts: 95
I appreciate them holding my Camaro like GM did instead of shipping it and letting the problem surface later which to me would be worse than waiting a few more weeks and getting it right. I for one think its a good call on GM to hold mine and make sure it is fixed before I get my baby. Hopefully GM will expedite the fix though.
1fine79 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 11:43 AM   #16
orangeinfernoman
 
orangeinfernoman's Avatar
 
Drives: 2010 camaro ss ls3 iom
Join Date: Mar 2009
Location: montreal,québec
Posts: 142
Quote:
Originally Posted by Baughman View Post
I don't think that is an accurate statement. If you're not in the now let's not spread misinformation please. I know you personally have had issues with 2 seperate Camaro's, but that doesn't mean every single M6 does. Thanks

:popcorn :
orangeinfernoman is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 12:02 PM   #17
LM
 
LM's Avatar
 
Drives: 2010 camaro
Join Date: Jun 2009
Location: USA
Posts: 20
whats launch control?

I ordered a 2LT RS Automatic should I be worried about this issue? Thank you
LM is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 12:19 PM   #18
Halo2
 
Halo2's Avatar
 
Drives: 04 Mercury Marauder
Join Date: Apr 2009
Location: NC
Posts: 131
Here is something that is interesting.

Go hit the spastic squirrel database and look at the cars that were done before the shutdown. Quick count on the first 3 pages (150 cars) only 16 are manuals. You can't tell me that manuals make up less than 10% of the cars ordered.

For some reason, my m6 was not produced last week when it was supposed to have been. Might be something to this.
Halo2 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 12:49 PM   #19
CamaroSS_LS3
 
CamaroSS_LS3's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS IOM/IOM 6M
Join Date: Jun 2009
Location: Delaware, Ohio
Posts: 242
I have a few questions to all who have had transmission issues with the 6 speed manual and especially the broken output shaft issue.

Is your repaired or new transmission any better that the last one?

Have you been brave enough to try the launch control again or even consider trying to get any wheel spin?

Any repaired or replaced transmissions break again?

__________________
2SS/RS 6 speed manual. VIN# 2G1FT1EW7A9116851

No Mod's love it just the way it is.

CamaroSS_LS3 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 01:34 PM   #20
WS6ADDICT
 
WS6ADDICT's Avatar
 
Drives: 85IROC-94Z-81Z2-2011 Vert
Join Date: May 2009
Location: Fairview OK
Posts: 58
My tranny snapped the tailshaft off at 550 miles. Wasn't being very hard on it, but I see 2 problems. The shaft is weak where the splines end. The big problem we all have to understand is to look at the contact patch of the huge 20' tires. Get that much rubber hot and sticky, drop the clutch and somethings going to give...and it did. I was at SLP Track Day at Dallas in 03 & watched 3 ZO6's drop the rear diff. They had slicks on, & theres nowhere for the power to go. If you bust yours, expect a good chance of a visit by a GM rep to verify any Mods. Luckily, I had only chopped the mufflers off. A new tranny was overnighted from the Tremec plant in Mexico, & I was rollin'. What a bummer!! 426 HP and I can't use it!!
WS6ADDICT is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 03:31 PM   #21
orangeinfernoman
 
orangeinfernoman's Avatar
 
Drives: 2010 camaro ss ls3 iom
Join Date: Mar 2009
Location: montreal,québec
Posts: 142
Quote:
Originally Posted by WS6ADDICT View Post
My tranny snapped the tailshaft off at 550 miles. Wasn't being very hard on it, but I see 2 problems. The shaft is weak where the splines end. The big problem we all have to understand is to look at the contact patch of the huge 20' tires. Get that much rubber hot and sticky, drop the clutch and somethings going to give...and it did. I was at SLP Track Day at Dallas in 03 & watched 3 ZO6's drop the rear diff. They had slicks on, & theres nowhere for the power to go. If you bust yours, expect a good chance of a visit by a GM rep to verify any Mods. Luckily, I had only chopped the mufflers off. A new tranny was overnighted from the Tremec plant in Mexico, & I was rollin'. What a bummer!! 426 HP and I can't use it!!
what is your vin and do you know the built day of your car?
orangeinfernoman is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 03:38 PM   #22
orangeinfernoman
 
orangeinfernoman's Avatar
 
Drives: 2010 camaro ss ls3 iom
Join Date: Mar 2009
Location: montreal,québec
Posts: 142
Quote:
Originally Posted by Halo2 View Post
Here is something that is interesting.

Go hit the spastic squirrel database and look at the cars that were done before the shutdown. Quick count on the first 3 pages (150 cars) only 16 are manuals. You can't tell me that manuals make up less than 10% of the cars ordered.

For some reason, my m6 was not produced last week when it was supposed to have been. Might be something to this.
i will pray for you that ................................................:b ow:........the 13 will not be a friday
orangeinfernoman is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 04:10 PM   #23
camaro5


 
camaro5's Avatar
 
Drives: Off Into The Sunset
Join Date: Mar 2008
Location: Cape Coral, Florida
Posts: 4,430
The VIN range gets bigger and bigger on this failure.

camaro5 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 06:03 PM   #24
Orange ss crush
Its all in the paint
 
Orange ss crush's Avatar
 
Drives: 2010 IOM SS2 Black Stripes
Join Date: May 2009
Location: Ofallon, MO
Posts: 254
I would lunch it to oblivion - Why wait? The sooner the better cause its fresh in the GM call list.




Quote:
Originally Posted by JDBeck23 View Post
There's a known tail shaft problem for the M6 tranny but that specific problem is supposed to be liimited to low 16k VINs... I'll be honest, and say that Im at 2k miles and havent tried the Launch Control... and im a little skeerrred!

Other than that, I havent heard of any other problems.
__________________


SS2/ Sunroof/20" polished rims
IOM with black stripe - IOM interior

Order Placed 5/20/09
sitting at 1100
Orange ss crush is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 10:37 PM   #25
1fine79
 
Drives: 2010 2SS/RS Victory Red
Join Date: Nov 2007
Location: Altus, OK
Posts: 95
From what i have read the tranny is the TR6060. I read a thread in camarofirebird.com that identified the T-56 tranny as having major problems. It seems the T-56 formally made by Borg Warner was sold and Tremec started making them in Mexico. Problems quickly arouse due to inferior materials and worksmanship. I would have thought that GM would not have used a tranny with problems in a brand new car. Does anyone have any knowledge of the TR6060 tranny having issues?
1fine79 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISSUES with YOUR CAMARO! JewelZ Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 65 10-03-2009 01:45 PM
Ultimate Issues Inspection Checklist for delivery at dealership broncosman Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 84 07-29-2009 05:16 PM
Issues With My Camaro - We Need a Forum Here Embalmer Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 14 06-15-2009 01:04 PM
Tranny problems Looking Good in Red 4th Generation Camaros 12 04-26-2009 09:28 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.