Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
JDP Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-29-2011, 01:01 AM   #1
del-boy
"Grumble Bee"
 
del-boy's Avatar
 
Drives: Cyber Grey Camaro SS/RS
Join Date: Jun 2011
Location: Doha, Qatar
Posts: 163
Exclamation Blower Fan squeaking when AC is oN?!?!

Hey guys.... anyone experiencing this too.... any quick fix advice?

its just an annoying high pitched chirp coming from the centre/right of the dash when the ac is on....

thanks peeps.
__________________
del-boy is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 01:10 AM   #2
Nightfall
"To Punish And Enslave"
 
Nightfall's Avatar
 
Drives: B E RS GBA #72541 3564 CC 220 CI
Join Date: May 2011
Location: massachusetts
Posts: 3,892
Quote:
Originally Posted by del-boy View Post
Hey guys.... anyone experiencing this too.... any quick fix advice?

its just an annoying high pitched chirp coming from the centre/right of the dash when the ac is on....

thanks peeps.
dont run your ac keep windows down problum fixed
__________________

C.A.M.A.R.O- Constantly Adding Modifications Addiction Relentless Obsession
90% canadian 10% mexican 100% american muscle :flag2:
Nightfall is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 01:26 AM   #3
Ladybugsmom
Older than I look....
 
Ladybugsmom's Avatar
 
Drives: 2010 VR Camaro 2SS/RS LS3
Join Date: Feb 2011
Location: Washington
Posts: 6,571
Haven't had that issue in the Camaro, but in my SUV I had weird noises from the blower fan, and when I brought it in to get looked at, they found a mouse nest in there.... Maybe you have a critter....
__________________
High Heels and Fast Wheels!!
Ladybugsmom is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 01:27 AM   #4
Nightfall
"To Punish And Enslave"
 
Nightfall's Avatar
 
Drives: B E RS GBA #72541 3564 CC 220 CI
Join Date: May 2011
Location: massachusetts
Posts: 3,892
Quote:
Originally Posted by Ladybugsmom View Post
Haven't had that issue in the Camaro, but in my SUV I had weird noises from the blower fan, and when I brought it in to get looked at, they found a mouse nest in there.... Maybe you have a critter....
and a new pet
__________________

C.A.M.A.R.O- Constantly Adding Modifications Addiction Relentless Obsession
90% canadian 10% mexican 100% american muscle :flag2:
Nightfall is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 10:17 AM   #5
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,240
I would agree with Ladybugsmom. Your dealer should be more than capable to take care of this if there is an issue with it or make the simple fix in case nothing needs to be replaced. I hope it's nothing serious and you are back on the road in no time. If you do take the vehicle in let us know how it goes for you.

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Chevrolet Customer Svc is online now   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 10:36 AM   #6
DangerZL1

 
Drives: Accord
Join Date: Oct 2009
Location: Memphis, TN Area
Posts: 1,910
Its probably a bad bearing or sleeve in the fan motor. I went through 3 of them on a 99 Mustang. They would start making a chirping sound after a whiile. It should be a simple dealer fix as suggested.
DangerZL1 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 10:44 AM   #7
eggydoo
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Nov 2008
Location: Dallas, TX
Posts: 635
had same issue...dealer replaced the fan motor I think..
eggydoo is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 11:56 AM   #8
del-boy
"Grumble Bee"
 
del-boy's Avatar
 
Drives: Cyber Grey Camaro SS/RS
Join Date: Jun 2011
Location: Doha, Qatar
Posts: 163
cool, thanks guys!... cos after reading the post attached below, i freaked out abit:

http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=103153


but you guys are making it sound like no biggy. thanks
__________________
del-boy is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 12:22 PM   #9
Rockin the BlueSS
The New Guy
 
Rockin the BlueSS's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS IBM M6
Join Date: Sep 2009
Location: Cali
Posts: 1,245
had the exact same issue dealer replaced the fan. took about a day to get the part and two hours to put in...
Rockin the BlueSS is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 01:03 PM   #10
del-boy
"Grumble Bee"
 
del-boy's Avatar
 
Drives: Cyber Grey Camaro SS/RS
Join Date: Jun 2011
Location: Doha, Qatar
Posts: 163
Quote:
Originally Posted by Rockin the BlueSS View Post
had the exact same issue dealer replaced the fan. took about a day to get the part and two hours to put in...
was it ok after?
__________________
del-boy is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 05:22 PM   #11
need4spd
 
need4spd's Avatar
 
Drives: 2012 2SS Black on Black
Join Date: May 2010
Location: New York
Posts: 274
this is a known issue.. mine does that too
need4spd is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 09:31 PM   #12
firestone_ss
 
firestone_ss's Avatar
 
Drives: 2010 camaro ss
Join Date: May 2009
Location: Tacoma WA
Posts: 652
my wife had hers replaced in her camaro and everytime i go to take mine in the noise stops,it does get annoying at times
firestone_ss is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 09:38 PM   #13
Ladybugsmom
Older than I look....
 
Ladybugsmom's Avatar
 
Drives: 2010 VR Camaro 2SS/RS LS3
Join Date: Feb 2011
Location: Washington
Posts: 6,571
Quote:
Originally Posted by firestone_ss View Post
my wife had hers replaced in her camaro and everytime i go to take mine in the noise stops,it does get annoying at times
You should know to look for mice first - you're the one that found the nest in the SUV!!! BTW, nice to see you posting.... Tell the wife I said Hi! I saw her the other day, but knew she wouldn't recognize me driving the SUV....
__________________
High Heels and Fast Wheels!!
Ladybugsmom is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2011, 11:35 AM   #14
del-boy
"Grumble Bee"
 
del-boy's Avatar
 
Drives: Cyber Grey Camaro SS/RS
Join Date: Jun 2011
Location: Doha, Qatar
Posts: 163
it was a bearing in the blower motor... all fixed, under warranty
__________________
del-boy is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2011, 09:54 AM   #15
Rockin the BlueSS
The New Guy
 
Rockin the BlueSS's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS IBM M6
Join Date: Sep 2009
Location: Cali
Posts: 1,245
Quote:
Originally Posted by del-boy View Post
it was a bearing in the blower motor... all fixed, under warranty
yep same as it was on mine... just keep an ear out for it, hopefully it doesn't fail again
Rockin the BlueSS is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2011, 10:01 AM   #16
Synyster

 
Synyster's Avatar
 
Drives: 2006 F150 Lariat
Join Date: May 2010
Location: Florida
Posts: 1,156
and here I've always thought it was a supercharger... :( lol
Synyster is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2011, 03:39 PM   #17
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,240
Quote:
Originally Posted by firestone_ss View Post
my wife had hers replaced in her camaro and everytime i go to take mine in the noise stops,it does get annoying at times
firestone, have you had your vehicle in for this service yet or are you referring to your wife's AC system? Thank you for your time.

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Chevrolet Customer Svc is online now   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 06:57 PM   #18
k0jdd
2G1FC1E31E9202653
 
k0jdd's Avatar
 
Drives: 2014 2LT/Auto Red Hot
Join Date: Apr 2009
Location: Minnesota
Posts: 153
Had mine replaced once under warranty.
Of course it would not do it any time i stopped at the dealer..

Now it's doing it again less than 10K later and out of warranty of course
How hard is it to get at, does anyone know?
__________________
Drives! 2014 2LT V6 Automatic / Red Hot w/Black Leather / 19" Polished Wheels / Sunroof
Order placed at Dealer 10/14/2013 RJNW99 // Built 11/7/2013
Delivered 11/26/2013 VIN 2G1FC1E31E9202653


Traded - 2010 2LT V6 Manual / Victory Red/Black Leather / 19" Polished Wheels / R6P
3800 Order Produced 05/26/2009 09:37:37 VIN 2G1FG1EV3A9112601
k0jdd is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 09:26 PM   #19
Badman24
 
Badman24's Avatar
 
Drives: 2SS Black W/GFX
Join Date: Nov 2011
Location: South Dakota (EAFB)
Posts: 102
I had my blower motor replaced because it made a squealing sound. Dealer replaced it and it was pretty fast.
__________________
Badman24 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 09:34 PM   #20
Venom SS
Black BumbleBee!!!!
 
Venom SS's Avatar
 
Drives: 1SSRS Black/Silver Stripes
Join Date: Sep 2011
Location: Alpharetta
Posts: 539
Mine too!!! I'm goin for an oil change tomorrow so I'm honna get mine rrplaced
__________________
Venom SS is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 10:15 PM   #21
edgehead2000
2010 Camaro 2SS/RS SIM M6
 
edgehead2000's Avatar
 
Drives: Nemesis
Join Date: Feb 2011
Location: Albuquerque, NM
Posts: 714
Just found out that mine is squeeky too. It's annoying but I don't really trust dealer's fix either. If it's going to return in a few thousand miles, I'd rather not touch it.
edgehead2000 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 10:19 PM   #22
monstertodd


 
monstertodd's Avatar
 
Drives: 2010 Cyber Grey Metallic 2SS/RS M6
Join Date: Nov 2009
Location: Tega Cay, South Carolina
Posts: 3,879
This happened to me in Iraq with the AC unit in my CHU. The squeaking kept getting worse and worse, until eventually I had to just take a hammer to it.

Stopped squeaking after that, but unfortunately..........the AC stopped working too. :(
__________________
monstertodd is online now   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 10:23 PM   #23
cactuseater

 
Drives: .
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 859
This is definitely a KNOWN problem, and annoying as hell. My 2010 1SS had it, and now my 2011 2SS has it as well. Oh, "cannot be duplicated" is the word of the day on these, so make sure you take someone for a ride with you and make sure they have good hearing and didn't just get done working with an air chisel in the shop.
cactuseater is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 10:32 PM   #24
gelboy1015

 
gelboy1015's Avatar
 
Drives: '10 2SS/RS, MKIII Supras
Join Date: May 2010
Location: Houston/Tulsa
Posts: 920
Mine used to squeak at low speeds, but now its gone.
__________________


2010 Camaro 2SS/RS
- LS3, M6. -
Build Thread/Mods List



gelboy1015 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 11:48 PM   #25
Grandeos
Automotive Designer
 
Grandeos's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro 2SS/RS (LS3)
Join Date: Jul 2009
Location: Detroit, MI
Posts: 832
This is definitely a KNOW, and unfortunate ISSUE. Honestly, there is no fix for it. I had/have this problem in BOTH of my Camaros.

I had the blower motor replaced 3 times in my 2010 2LT/RS. I was even working at the GM Tech Center at the time. I took the issue directly to the Camaro Brand Quality Manager, who worked in the building next to mine. When your dealer cannot figure out the fix to a problem, they contact this guy who gets an engineer to figure it out, and then relay the info to their dealer service network. They also take common issues/problems, and suggest fixes and/or re-designs of components to prevent further issues in the production line. He said it is a normal sound, and there is no problem with it. However, the blower motor for the HVAC system had been re-designed 3 times, and was in the middle of a 4th re-design.

I got so fed up with the noise (and the numerous other issues I had), that I got rid of the car, and reluctantly ordered a 2011 2SS/RS. Hoping that with the newer re-designed unit, the problem would have been fixed. NOPE!! SAME SHIT!!!

The reality is, to get as much "car" as we get for the sub-$40k range, GM has to cut corners to still make a profit. Unfortunately, sound-proofing the HVAC motor seems to be one of those corners that was cut. It is just a cheaply-made unit. And GM will tell you it "fits within the acceptable standards" "blah blah blah blah." Honestly, it annoys the hell out of me. But I have found that the more you take in the car for warranty work, the more "noises" will pop up. These cars are not designed to be taken apart and put back together so many times.

Ultimately, its a cheap unit. You can try to get it replaced, and it may work good for a while. But its just the design of the unit, its cheap. It is what it is.

Should GM hold themselves to a higher quality standard??? YES, ABSOLUTELY!

But at the end of the day... its a $40k Chevy. Not a $100k Mercedes-Benz. Ultimately, you get what you pay for.

Best of luck.
__________________
2011 Camaro 2SS/RS LS3 (SIM/BLK)
Grandeos is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Texas Speed LS3-B Blower Dyno Results INSIDE! Jason 98 TA Forced Induction - V8 57 10-03-2011 01:00 AM
Squeaking sounds Coming from the tires or Suspension System xpanda305x Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 27 06-29-2011 07:05 PM
Fan Rattle TheHorse13 Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 22 04-07-2011 02:52 PM
Squeaking from drive belts? 6500 miles SSLarry Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 14 11-18-2010 03:28 PM
Very loud fan noise under hood with A/C Dentyneice Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 6 06-29-2010 02:59 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.