Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
sjm autoprod
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Members Area > Off-topic Discussions

Reply
 
Thread Tools
Old 09-23-2013, 11:15 PM   #1
Vengeance Graphix


 
Vengeance Graphix's Avatar
 
Drives: 2010 IOM 2SS/RS
Join Date: May 2010
Location: Central NJ
Posts: 10,721
Internet help please!

So im about to pull my hair out and cant figure out what is going on lately with my internet. Hoping that someone one here might know a fix or the answer to my issue.

So i have a macbook pro and use wifi for my connection, granted comcast sucks a$$.. For the past 2 weeks or so my wifi has been dropping out literally ALL. THE. TIME... however my wifi bar is connected and it says im connected. My router and modem are perfectly fine and light up all in green saying everything is connected. I figured i should reset everything and that would do the trick but apparently not.

I can place my mac next to the router and modem and still cant even get my browser to even load. Yet my wifi bar is full and still reading that im connected to the internet. Im running out of ideas here, i even reset the wifi configuration on the mac to see if that would work and still nothing. Im even unable to watch a full movie on Netflix off my xbox360 without it signing me out of xbox live and then i cant even finish it. I get about 25% through a movie and then itll cut out.

Every time my wifi drops out on my mac i have to click my wifi bar, turn it off and then turn it back on, wait for 10 secs to reconnect before the internet works again and at most will last for 5 mins before i have to re do what i just did.

Anyone have a clue what the issue is?
Vengeance Graphix is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 11:33 PM   #2
ShadowOfDeth
 
ShadowOfDeth's Avatar
 
Drives: Chevy Camaro 2013 2LT
Join Date: Jul 2013
Location: Fresno, CA
Posts: 17
Try calling Comcast and having them check the signal strength going into your home as well as all the writing outside. You might need them to install a signal booster.

Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
ShadowOfDeth is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2013, 11:48 PM   #3
Sapper12b
HTCC Member
 
Sapper12b's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro SS
Join Date: Dec 2012
Location: Houston, Texas
Posts: 1,840
I have a MAC and never had an issue with connectivity . Any time I can't connect to the internet was due to the provider.
__________________
Sapper12b is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 12:07 AM   #4
CHMSC
ROAD COURSE JUNKIE
 
CHMSC's Avatar
 
Drives: 2012 SS/RS LS3
Join Date: Oct 2012
Location: Somewhere
Posts: 4,852
Have your ISP check the connection or your modem or router may be going bad.
__________________
CHMSC is online now   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 12:29 AM   #5
FenwickHockey65
General Motors Aficionado
 
FenwickHockey65's Avatar
 
Drives: 2003 GMC Envoy/2007 Ford F-150
Join Date: Aug 2008
Location: Florida
Posts: 34,123
Send a message via AIM to FenwickHockey65
I'd say your router is asking for retirement. Similar occurrence at my parents' house. I ended up going out and getting them a new router and that fixed their problems.
__________________
FenwickHockey65's GM Thread!

2003 GMC Envoy SLE - Airaid Cold Air Intake, Gibson Performance Catback Exhaust
2007 Ford F-150 XL SuperCab (State-issued)
FenwickHockey65 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 04:03 AM   #6
mp51998

 
mp51998's Avatar
 
Drives: Black 2011 2SS/RS
Join Date: May 2011
Location: S. Texas
Posts: 1,844
Same here. New router, problem fixed.
mp51998 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 05:06 AM   #7
SSE 4 2SS
Boosted Moderator
 
SSE 4 2SS's Avatar
 
Drives: Bone Stock LS3
Join Date: Sep 2009
Location: Kyle Tx
Posts: 14,445
Send a message via AIM to SSE 4 2SS Send a message via Yahoo to SSE 4 2SS
Ditto, went and bought a new router and the issue disappeared...
__________________
If the car feels like it is on rails, you are probably driving too slow. -Ross Bentley

Horsepower is how fast you hit the wall.
Torque is how far you take the wall with you.

“If everything seems under control, you're just not going fast enough.” Mario Andretti

If you can turn, you ain't going fast enough...
SSE 4 2SS is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 05:19 AM   #8
11BEE
11 BEE
 
Drives: 2011 LS2 RS & 2012 2SS RS 45th Vert
Join Date: Aug 2010
Location: Kingwood, TX
Posts: 737
New router will fix it. I had the same issue, and once I got a new router, all was good.
__________________

11Bee and I♥My45th
11BEE is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 05:55 PM   #9
Vengeance Graphix


 
Vengeance Graphix's Avatar
 
Drives: 2010 IOM 2SS/RS
Join Date: May 2010
Location: Central NJ
Posts: 10,721
Ok so update on whats been an issue...

So the internet hasnt dropped at all today and everything is fine. The second i go on youtube though to upload a video or watch any video youtube will freeze up after maybe 2 mins of use, if i check my other open tabs they will still work. However if i try to refresh the youtube tab then nothing will load and when i go back to any other open tabs the wifi drops... I'm so confused here.. can this still be a router issue? or maybe something that is a youtube problem? this is usually what has been happening

Seems like everything is 110% fine.. however the second youtube is open things gets strange

I even re installed flash player just to make sure it was up to date..
Vengeance Graphix is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 10:41 PM   #10
AllBlckChvy
 
AllBlckChvy's Avatar
 
Drives: Black 2LS
Join Date: Oct 2011
Location: SW
Posts: 345
I agree with others, new router might fixed it. You can have comcast run a signal through, reset your router, or have them check your connection speed. Maybe they dropped your bandwidth? Good luck!
__________________
MRT V2.0 | VMax CNC Ported TB | BMR 1.25" drop springs | Staggered 22x9/10.5 Limited Edition Black Giovanna Dalar 5 Wheels | MGP Calipers | Spyder LED Crystal Headlights | Blinglights Dual Color Foglights | Gun Smoke tail, side markers, reverse light tint | 5% Tint all around
AllBlckChvy is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 10:44 PM   #11
AllBlckChvy
 
AllBlckChvy's Avatar
 
Drives: Black 2LS
Join Date: Oct 2011
Location: SW
Posts: 345
Also, is your connection password protected? Maybe neighbors are using up your bandwidth
__________________
MRT V2.0 | VMax CNC Ported TB | BMR 1.25" drop springs | Staggered 22x9/10.5 Limited Edition Black Giovanna Dalar 5 Wheels | MGP Calipers | Spyder LED Crystal Headlights | Blinglights Dual Color Foglights | Gun Smoke tail, side markers, reverse light tint | 5% Tint all around
AllBlckChvy is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 10:54 PM   #12
Red Jewel RS

 
Red Jewel RS's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro ZL1 Blue Ray Metallic
Join Date: Apr 2010
Location: Billings, MT
Posts: 819
I am a service tech for a cable company, I deal with this everyday. You always have to start troubleshooting with the source. So call the cable company and have them check their stuff. Be aware that they may charge you a service charge if they deem that it is not the provider issue.
With what you are saying, I don't think it is a provider issue. I would agree with the others that it is your router. I had the same problem. Changed my router and no more problems.
Hope this helps. Good luck!
__________________
Red Jewel RS is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 10:55 AM   #13
MikeSVX
The magic smoke genie....
 
MikeSVX's Avatar
 
Drives: Jewels (2010 RJT 1SS)
Join Date: Dec 2009
Location: Escondido, CA
Posts: 2,294
Sounds like the lines outside your house are getting loaded down. Does this happen at specific times? I have issues streaming videos on Amazon between 4pm and 9pm. Thats when everyone gets home and starts using the internet too. It can overload the providers lines.
__________________
Support Search & Rescue.
Get Lost.
MikeSVX is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 10:56 AM   #14
Camaro_Corvette
36.833283,-76.021958
 
Camaro_Corvette's Avatar
 
Drives: Team 1LE
Join Date: Mar 2008
Location: Earth
Posts: 23,407
Junk router...
__________________
I am seriously never serious vv V vv Next order of business
Camaro_Corvette is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.