Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
JUICEDMOTORSPORTS
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-14-2009, 06:08 PM   #1
daniel@txangl.com
 
Drives: 2010 Camaro SS,09 G8 GXP,00 TA
Join Date: Jun 2009
Location: Austin, TX
Posts: 37
Another Possible Drive Train issue?

So I have a little over 2000 miles on the SS. I have noticed at times with backing out, especially at an angle that it "feels" like the front wheels are slipping for a split second as if they were on gravel or sand. I really did not think anything of it at first, but have noticed this to be occuring randomly, but more and more often. It is almost as if the ABS is kicking in for no reason and the car gets a shudder in the front end. These are slow speeds out of the driveway.

Anyone noticed this?

Also, and more concerning, TODAY, I am backing out and I get all the way out of the drive way when I hear and feel what I can best describe as a loud boom, thunk, in the bottom of the car. I actually thought I hit something. Nope, did not hit anything, did not go off the curb, nothing. I throught "I just broke a #$#$ing halfshaft or output shaft". Nope, car drove fine all day. No leaks, no issues, nothing. Guys it felt like the rearend broke a tooth or something, but it seems fine. I know everyone is going to say "take it to the dealer" but WTF are they going to do if nothing is actually broken? Could this be the start of the M6 issue? Could this be a driveshaft alignment issue noted as a "line boom noise? Any GM folks on the board that can shed some light on this?

BTW, I am not rough with my cars. I do get on them, but I am not one to do a hard 4800 RPM, drop clutch, burn tires etc. I broke my car in to 1500mi, had the oil changed with Mobil 1 Synthetic, etc. I have never even turned on "competition mode".

What do you guys think?

Daniel
daniel@txangl.com is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2009, 06:11 PM   #2
Legend
Hello!
 
Legend's Avatar
 
Drives: 2008 JSB Z06!
Join Date: Oct 2008
Location: Texas
Posts: 2,624
Hard to say really without getting in there and seeing it or being at the dealer and the car repeating the same thing...just for shi!ts and giggles...what is you VIN?
Legend is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2009, 06:14 PM   #3
daniel@txangl.com
 
Drives: 2010 Camaro SS,09 G8 GXP,00 TA
Join Date: Jun 2009
Location: Austin, TX
Posts: 37
Vin is in the 6600's
daniel@txangl.com is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2009, 09:31 PM   #4
nassau97
 
Drives: 2010 2SS/RS, 97 Vette 91 Vette
Join Date: May 2009
Location: WV
Posts: 66
If I were you, I'd drop the hammer on it. If something is going to break, let it break under warranty. When mine finally gets here I plan to run it hard and get the bugs out early. Just me though, some folks baby their cars far more than I do. Hope you get your boom clunk taken care of.
nassau97 is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2009, 11:46 PM   #5
daniel@txangl.com
 
Drives: 2010 Camaro SS,09 G8 GXP,00 TA
Join Date: Jun 2009
Location: Austin, TX
Posts: 37
It's only done it once...so far. We will see.
daniel@txangl.com is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 02:48 PM   #6
orangeinfernoman
 
orangeinfernoman's Avatar
 
Drives: 2010 camaro ss ls3 iom
Join Date: Mar 2009
Location: montreal,québec
Posts: 142
Quote:
Originally Posted by daniel@txangl.com View Post
So I have a little over 2000 miles on the SS. I have noticed at times with backing out, especially at an angle that it "feels" like the front wheels are slipping for a split second as if they were on gravel or sand. I really did not think anything of it at first, but have noticed this to be occuring randomly, but more and more often. It is almost as if the ABS is kicking in for no reason and the car gets a shudder in the front end. These are slow speeds out of the driveway.

Anyone noticed this?

Also, and more concerning, TODAY, I am backing out and I get all the way out of the drive way when I hear and feel what I can best describe as a loud boom, thunk, in the bottom of the car. I actually thought I hit something. Nope, did not hit anything, did not go off the curb, nothing. I throught "I just broke a #$#$ing halfshaft or output shaft". Nope, car drove fine all day. No leaks, no issues, nothing. Guys it felt like the rearend broke a tooth or something, but it seems fine. I know everyone is going to say "take it to the dealer" but WTF are they going to do if nothing is actually broken? Could this be the start of the M6 issue? Could this be a driveshaft alignment issue noted as a "line boom noise? Any GM folks on the board that can shed some light on this?

BTW, I am not rough with my cars. I do get on them, but I am not one to do a hard 4800 RPM, drop clutch, burn tires etc. I broke my car in to 1500mi, had the oil changed with Mobil 1 Synthetic, etc. I have never even turned on "competition mode".

What do you guys think?

Daniel
YES ME TOO SOMETIME I EAR A SOUND LIKE IF A GRAVEL OR SMALL ROCK KNOCK the floor of the trunk or something like that ,but does matter

for the power train problem ,dont worry,when it will arrived you will know for sure

for your front end,,no!!!!!!!!!!! i feel something ,when i turn a corner i have the impression that all the rear end want go outside,bizard feeling
orangeinfernoman is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 09:22 PM   #7
markssylver
 
markssylver's Avatar
 
Drives: 95 bbb impala ss
Join Date: Apr 2009
Location: md
Posts: 333
maybe your lsd is broke and both rear axles are locked together not letting one wheel slip when turning until enough pressure is put on it then it then bang ihad a truck that would drive fine straight but once turning slow in a parking lot it would bang like someone was under the truck with a sledge hammer truck ended up needing a rear
__________________
10.56@134mph
ADM BUILT AND TUNED CGM 2SS RS
ADM/LPE 417 with ported heads/inconel vavles gt11 cam
ADM ported maggie with 14 rib rear 10 rib front pulleys
ADM fuel system and race air intake
ADM/LPE ZR1 clutch /pedalreturn spring
ADM billet aluminum valve covers /RPM LEVEL 6 TR6060
LPE HD 241mm diff with 3:45 gears HD axles and d/s
ADM widened wheels with 315nitto nt05s Bogart 17 dragwheels CTS-V front 6 piston brakes
Pedders HD subframe/differential bushings alignment kit 27/32mm sways Supercar coilovers
683RWHP/650RWTQ
markssylver is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 10:40 PM   #8
daniel@txangl.com
 
Drives: 2010 Camaro SS,09 G8 GXP,00 TA
Join Date: Jun 2009
Location: Austin, TX
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by markssylver View Post
maybe your lsd is broke and both rear axles are locked together not letting one wheel slip when turning until enough pressure is put on it then it then bang ihad a truck that would drive fine straight but once turning slow in a parking lot it would bang like someone was under the truck with a sledge hammer truck ended up needing a rear
That's kind of what I was thinking. Does anyone know if we have "worm gears" or clutch packs in our limited slip?
daniel@txangl.com is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 10:51 PM   #9
sir5er
 
sir5er's Avatar
 
Drives: 2SS 2010 Camaro, 2007 Acura TL
Join Date: Mar 2009
Location: Colorado Springs
Posts: 36
Quote:
Originally Posted by daniel@txangl.com View Post
So I have a little over 2000 miles on the SS. I have noticed at times with backing out, especially at an angle that it "feels" like the front wheels are slipping for a split second as if they were on gravel or sand. I really did not think anything of it at first, but have noticed this to be occuring randomly, but more and more often. It is almost as if the ABS is kicking in for no reason and the car gets a shudder in the front end. These are slow speeds out of the driveway.

Anyone noticed this?

Also, and more concerning, TODAY, I am backing out and I get all the way out of the drive way when I hear and feel what I can best describe as a loud boom, thunk, in the bottom of the car. I actually thought I hit something. Nope, did not hit anything, did not go off the curb, nothing. I throught "I just broke a #$#$ing halfshaft or output shaft". Nope, car drove fine all day. No leaks, no issues, nothing. Guys it felt like the rearend broke a tooth or something, but it seems fine. I know everyone is going to say "take it to the dealer" but WTF are they going to do if nothing is actually broken? Could this be the start of the M6 issue? Could this be a driveshaft alignment issue noted as a "line boom noise? Any GM folks on the board that can shed some light on this?

BTW, I am not rough with my cars. I do get on them, but I am not one to do a hard 4800 RPM, drop clutch, burn tires etc. I broke my car in to 1500mi, had the oil changed with Mobil 1 Synthetic, etc. I have never even turned on "competition mode".

What do you guys think?

Daniel
WOW! THE SAME THING HAS BEEN HAPPENING TO ME FROM ABOUT THE FIRST WEEK I GOT MY 2SS MANUAL. IT WON'T DO IT ALL THE TIME BUT LIKE YOU SAID, "RANDOMLY." I DID GO TO MY DEALER AND GOT THE SHOP FOREMAN TO GET IN TO TAKE A DRIVE WITH ME. AS I TOOK HIM ON A SHORT DRIVE HOPING ALL ALONG THAT IT WOULD MAKE THE NOISE WHEN I BACKED UP, IT DID. IT WASN'T AS SEVERE OR AS LONG AS IT NORMALLY IS BUT HE DID HEAR IT. HE HAD NO CLUE AS TO WHAT IT COULD BE. THE WAY I DESCRIBED IT TO HIM BEFORE WE TOOK THE DRIVE IS THE ABS. THE MORE IT HAPPENS AND MY HUSBAND IS WITH ME HE SAYS IT'S DIFFINATELY NOT THE ABS. I'VE ALSO HAD OTHER ISSUES THAT I BELIEVE TO BE MY TRANSMISSION. THERE'S A LOT OF KNOCKING WITH ACCELERATION IN BETWEEN SHIFTS. I DON'T HAVE TO BE GOING FAST OR GETTING MY RPMS REAL HIGH IN BETWEEN SHIFTS EITHER. IT HAPPENS WHETHER IT'S DURING NORMAL DRIVING CONDITIONS OR IF I WANNA FEEL SOME POWER. I TOOK IT TO THE DEALERSHIP FOR THAT PROBLEM ALSO AND THEY HEARD IT AS "I" DROVE IT AND HE SAID THAT DIDN'T SOUND GOOD AT ALL. THEY KEPT MY CAR FOR THE DAY BUT IN THE END, THEY SAID THEY COULD NEVER FIND ANYTHING WRONG WITH IT. SO I TOOK IT TO A DIFFERENT CHEVY DEALERSHIP AND THEY ALSO WENT ON A DRIVE WITH ME. I DIDN'T TELL THEM I HAD ALREADY TAKEN IT TO THE OTHER ONE. THAT GUY ALSO HEARD IT AND GOT ON HIS CELL AND CALLED A GM REP. THE REP SAID THAT THE NOISE WAS NORMAL AND THE CORVETTES ALSO HAVE THAT SAME NOISE. HE SAID THAT IT HAS TO WORK HARD FOR A CAR WITH THAT MUCH HORSE AND THAT IT WAS NORMAL. I SAY BULLSHIT TO THAT. NO ONE I HAVE EVER HEARD OF HAS THAT PROBLEM WITH THEIR CORVETTE. SO THAT WAS THAT. SO I GUESS WE HAVE TO WAIT TILL THE CAR BREAKS DOWN TOTALLY BEFORE ANY F#$#@%$G THING CAN BE DONE ABOUT IT.
sir5er is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 10:53 PM   #10
sir5er
 
sir5er's Avatar
 
Drives: 2SS 2010 Camaro, 2007 Acura TL
Join Date: Mar 2009
Location: Colorado Springs
Posts: 36
OH, AND AS FAR AS THE LOUD BOOM YOU DESCRIBE, THAT SCARES THE HELL OUT OF ME BECAUSE THAT SOUND EXTREMELY MAJOR. KEEP US UP TO DATE ON WHAT YOU FIND OUT OR IF ANYTHING ELSE HAPPENS.
sir5er is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2009, 11:27 AM   #11
daniel@txangl.com
 
Drives: 2010 Camaro SS,09 G8 GXP,00 TA
Join Date: Jun 2009
Location: Austin, TX
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by sir5er View Post
OH, AND AS FAR AS THE LOUD BOOM YOU DESCRIBE, THAT SCARES THE HELL OUT OF ME BECAUSE THAT SOUND EXTREMELY MAJOR. KEEP US UP TO DATE ON WHAT YOU FIND OUT OR IF ANYTHING ELSE HAPPENS.
I honostly think that the "boom" was the limited slip OR, the drive shaft catching something. I have NOT been able to get it to do that again. I have tried (back out of the driveway everyday :-) ). I think as this GM transmission FUBAR comes to light, that this will be resolved and more people will come forward with issues imilar to ours as they get more miles on the cars and more cars sold.

Thank you for your responses. You are much apprecaited.

Daniel
daniel@txangl.com is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2009, 10:14 AM   #12
Krozzbow
 
Krozzbow's Avatar
 
Drives: 2LT/BB 3.6 V6 6-M Jun'09 #A9100242
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Posts: 548
Funny to here this on the SS M6. I had the same problem in my 2LT/RS. And now it's in the Chevy Dealership for a week.
Krozzbow is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2009, 10:21 AM   #13
BackinBlackSS/RS
Go Blue!!!!!
 
BackinBlackSS/RS's Avatar
 
Drives: 2012 Cruze LT
Join Date: Mar 2009
Location: Indiana
Posts: 23,365
Quote:
Originally Posted by daniel@txangl.com View Post
I honostly think that the "boom" was the limited slip OR, the drive shaft catching something. I have NOT been able to get it to do that again. I have tried (back out of the driveway everyday :-) ).
Ok, this also happened to me yesterday. Backing out, heard a loud noise from under the car. Checked for leaks, nothing. I have only heard this once.
I can't get it to do it again. The car is driving fine.
BackinBlackSS/RS is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2009, 01:08 PM   #14
Outlaw
 
Outlaw's Avatar
 
Drives: 2SS M6, IBM w/ Silver Rally
Join Date: Jun 2009
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 210
I haven't got my car yet so I have nothing to compare it to, but if it's making a loud noise I would agree with the others and say its the LSD.
Outlaw is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2009, 01:50 PM   #15
gtjacket
2G1FT1EW0A9118618
 
gtjacket's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS Black/IOM M6
Join Date: Dec 2008
Location: Florence, KY
Posts: 550
I usually back my car into my garage and parking spaces. I notice that sometimes when I am cutting the wheel counter clockwise while in Reverse, there is a scraping sound. The first time this happened, I was driving and missed my turn, so I pulled into someone's driveway to turn around and I heard this scraping noise. Well at the time, I thought that I had bottomed out and that the noise was the front end scraping the driveway. I looked under the car and there was no damage. Well, several times since, i have heard the same noise I realized that this happened only when in Reverse and cutting the wheel counter clockwise. Anyone else with a SS M6 have this happen? Anyone know what may be causing this? Thanks
__________________
1100, Preliminary order accepted 12/5
2000, Order accepted by GM 05/05
3000, Order accepted by production control 05/05
3400, Order broadcast 6/4
3800, Order produced 6/15
4000, Available to ship 6/16
4104, Bailment Invoice
4200, Shipped 6/19
6000, Delivered to the customer 6/25

2SS/RS BLK M6 GFX IOM interior
gtjacket is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 08:11 PM   #16
Silverguardrail

 
Silverguardrail's Avatar
 
Drives: 2012 ZL1 #1448
Join Date: May 2009
Location: WNY
Posts: 890
Quote:
Originally Posted by gtjacket View Post
I usually back my car into my garage and parking spaces. I notice that sometimes when I am cutting the wheel counter clockwise while in Reverse, there is a scraping sound. The first time this happened, I was driving and missed my turn, so I pulled into someone's driveway to turn around and I heard this scraping noise. Well at the time, I thought that I had bottomed out and that the noise was the front end scraping the driveway. I looked under the car and there was no damage. Well, several times since, i have heard the same noise I realized that this happened only when in Reverse and cutting the wheel counter clockwise. Anyone else with a SS M6 have this happen? Anyone know what may be causing this? Thanks
I just experienced the same thing when backing up while turning the wheel,
tried to purposely duplicate it and cannot. It was like the underside scrapped the ground or the inside of the tire scrapped the inner wheel well. Any help appreciated. Thanx !
__________________
2012 ZL1 SIM, MN6, B92, RTQ


ZL1 - the true definition of joy ride
Silverguardrail is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 08:25 PM   #17
camaroshaun
 
Drives: 2010 Camaro SS1 (in 2009)
Join Date: Oct 2008
Location: San Jose, CA
Posts: 42
Wow! I have the same exact issue. When I back out of my driveway in the morning I hear a scraping sound as well. Same thing I have to turn my wheel all the way to the right to get out of my driveway. The first time it happened I thought I ran something over. I got out of my car freaking out but I could not find anything wrong. I continued to drive it and had no issues. Now it does it at random times too. I never know when it is going to happen. I think i'm going to take it in next week when I have time. Just to let you know I have a cyber gray 1SS with 2500 miles on it. Keep me posted if anybody else has anymore info.
camaroshaun is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 08:42 PM   #18
Batmaro
 
Batmaro's Avatar
 
Drives: Black Camaro SS/RS
Join Date: Feb 2009
Location: SOCAL/COLORADO
Posts: 216
Mine made the scraping sound backing out of the driveway once. That was just after the ground effects were installed and I thought I may have scraped the pavement with the front chin. Haven't heard it since then though.
__________________
2SS/RS, Black/Gray, 6M and GFX
2G1FT1EW3A9119245 Delivered: 07/07/09
Batmaro is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 08:53 PM   #19
gotpball44
Boost Is Your Friend
 
gotpball44's Avatar
 
Drives: 2010 Black 1SS Camaro
Join Date: Oct 2008
Location: La Mirada CA
Posts: 1,172
Send a message via AIM to gotpball44
It is the brake system, Try backing up if you can in neutral when parked on your driveway over night. (hopefully your driveway in inclined). Then back up and dont apply any brakes until you have to. I only heard it when i back up and push the brakes hard down the driveway
gotpball44 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 06:26 AM   #20
Silverguardrail

 
Silverguardrail's Avatar
 
Drives: 2012 ZL1 #1448
Join Date: May 2009
Location: WNY
Posts: 890
Quote:
Originally Posted by gotpball44 View Post
It is the brake system, Try backing up if you can in neutral when parked on your driveway over night. (hopefully your driveway in inclined). Then back up and dont apply any brakes until you have to. I only heard it when i back up and push the brakes hard down the driveway
Maybe it's the stabilitrack and or ABS kicking in ?
__________________
2012 ZL1 SIM, MN6, B92, RTQ


ZL1 - the true definition of joy ride
Silverguardrail is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 09:12 AM   #21
Unfair
Banned
 
Drives: 2001 Camaro SS
Join Date: Jun 2009
Location: Chicago, IL
Posts: 754
Sounds liek abs is kicking for whatever reason and squeezing on the rear wheels :( that's very odd, but that gravel you are hearing sounds like what would happen if you went to turn in a car that has it's LSD locked up and doesn't have any differential action.
Unfair is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 09:25 AM   #22
carfansince73

 
carfansince73's Avatar
 
Drives: Carefully
Join Date: Mar 2008
Location: Florida
Posts: 1,017
Quote:
Originally Posted by gotpball44 View Post
It is the brake system, Try backing up if you can in neutral when parked on your driveway over night. (hopefully your driveway in inclined). Then back up and dont apply any brakes until you have to. I only heard it when i back up and push the brakes hard down the driveway
I heard a loud noise when backing down my driveway after washing the car. I think it was the rear brakes stuck from getting wet. You know how you see the rotors all rusted like 5 minutes after they get wet. Everything was fine after though.
__________________
2010 1SS RS, LS3, SIM/Black, painted rally stripes, AAC sidemarkers, Sunroof, B.A. sound sys; 20x9.5 & 20x11 SV1-C5's; Hotchkis Track Pack; Corsa catback; Kooks 1 7/8"; ADM Street; TVS2300 - 548rwhp/512rwtq
1100- 2/18/09; 3800- 6/15/09 VIN#18308; Delivered 6/29/09!!!!! I wonder if the state would allow this vanity plate---> KISSMYSS
carfansince73 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 05:03 PM   #23
blizzSS
 
Drives: 2010 ss/rs
Join Date: Jul 2009
Location: New Brunswick
Posts: 4
I get the same noise in the front of my ss m6 and the rear brakes grab when i back out of the garage and make a loud clunk. also the hole 1st to 4th shift thing every body pls i recommend putting in the shift eliminator some to do with the electronics in mine screwed up and now it sometimes grinds going into 2nd and 3rd this started after the car was only 6 or 7 days old now its a month old or so with 1200 miles and don't know when or where the tranny is or will arrive can't get no answer from anyone at my dealer and i'm having strong thoughts of trading the car
blizzSS is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2009, 08:04 PM   #24
daveprimo
 
daveprimo's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT
Join Date: Oct 2009
Location: New York
Posts: 155
I was driving yesterday and it sounded like a metal shovel being pushed on a driveway while shoveling snow with a harmonica hum along with it. I know I didnt buy the "make me look like the retard" package but I got it anyway over here..:\ I was planning on taking it in to the dealership this mourning only to walk out to my car on blocks...MOTHA ****ERS STOLE MY WHEELS last night. messed up. anyway, they came and put new ones on and noise was still there. These GM guys better work on this shit before I drive this car through their window
daveprimo is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
C&D Test Drive of new BMW M3 LSxcellent General Automotive + Other Cars Discussion 5 10-15-2010 01:00 AM
Positive Battery Cable issue (not near starter) shiftz33 Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 4 08-12-2009 04:20 PM
Train Derailment near Oshawa GM Plant RealQuickCamaro Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 57 06-07-2009 04:47 PM
Went to dealer to drive the Camaro! Silver Streak Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 12 04-26-2009 05:25 PM
What else do you drive? Urthman General Automotive + Other Cars Discussion 82 06-24-2008 12:11 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.