Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
JDP Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions

5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions General 5th generation Camaro topics not covered by other subforums.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-18-2009, 01:03 AM   #1
CamaroSS_LS3
 
CamaroSS_LS3's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS IOM/IOM 6M
Join Date: Jun 2009
Location: Delaware, Ohio
Posts: 242
Thumbs up Another positive GM warranty repair story (from broken tail shaft issue)

This thread made me want to comment on my experiance;
http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=32938

I had the dreaded tail shaft issue in my 16K VIN# range SS manual.

Chesrown Automotive group in Delaware Ohio started working on it as soon as they received the car. GM had a new transmission on a FedEx truck early that same day. The Transmission arrived early the next morning; The Dealer called me around 3:00 in the afternoon and said my car was ready. The repair only took 1.5 days. WOW! I canít thank GM and Chesrown enough for this quick repair, THANK YOU!

I have had the car back for several days now and absolutely no issues.
__________________
2SS/RS 6 speed manual. VIN# 2G1FT1EW7A9116851

No Mod's love it just the way it is.

CamaroSS_LS3 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2009, 01:08 AM   #2
RuggZ
IM BAACK - ABM 2SS/Rs M6
 
RuggZ's Avatar
 
Drives: 2010 SS Camaro&00 Firehawk#534
Join Date: Apr 2009
Location: Dundee, IL
Posts: 37
my car is 13,949 m6. did your car break or did it have a 'symptom' that caused you to bring it in?

I havent had a manual v8 in a while and there are a few quirks that annoy me, maybe i have a trans issue...
__________________
~RuggZ~
2010 Camaro SS/Rs ABM M6 blk rally stripes Moonroof

1993 GMC Yukon GT -to run stuff over- Black Cherry/Grey
1999 Olds Aurora '152 db audio system' Bronzemist/lt Grey
2000 Pontiac Trans Am FIREHAWK #534 of 704 Blk/Blk
2007 Buick LaCrosse 3.8 run 4ever, work car
RuggZ is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2009, 01:14 AM   #3
Supermans
Camaro & Stang Enthusiast
 
Supermans's Avatar
 
Drives: 2011 Mustang 5.0 in Kona Blue
Join Date: Mar 2008
Location: Miami
Posts: 4,757
Quote:
Originally Posted by RuggZ View Post
my car is 13,949 m6. did your car break or did it have a 'symptom' that caused you to bring it in?

I havent had a manual v8 in a while and there are a few quirks that annoy me, maybe i have a trans issue...
Good question..
__________________
Bought my Camaro from Eric Hall(817) 421-7266
Supermans is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2009, 01:18 AM   #4
CamaroSS_LS3
 
CamaroSS_LS3's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS IOM/IOM 6M
Join Date: Jun 2009
Location: Delaware, Ohio
Posts: 242
Quote:
Originally Posted by RuggZ View Post
my car is 13,949 m6. did your car break or did it have a 'symptom' that caused you to bring it in?

I havent had a manual v8 in a while and there are a few quirks that annoy me, maybe i have a trans issue...
Mine just went BANG! Under hard acceleration, then just would not go anymore. The Speedometer said I was moving but it would just not move.

I have had many manuals in my life. If you are experiencing clunking when letting out the clutch in certain situations that is a normal thing all manuals do including all makes.

What is yours doing? I would avoid having any work done unless your sure itís not normal.
__________________
2SS/RS 6 speed manual. VIN# 2G1FT1EW7A9116851

No Mod's love it just the way it is.

CamaroSS_LS3 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2009, 10:51 AM   #5
NUCAR
 
Drives: 68 big block
Join Date: Oct 2008
Location: tossed off see ya
Posts: 364
Quote:
Originally Posted by CamaroSS_300_HEMI_C View Post
Mine just went BANG! Under hard acceleration, then just would not go anymore. The Speedometer said I was moving but it would just not move.

I have had many manuals in my life. If you are experiencing clunking when letting out the clutch in certain situations that is a normal thing all manuals do including all makes.

What is yours doing? I would avoid having any work done unless your sure itís not normal.
Did you get to look at the broken tailshaft? Did it look like a clean break or was there any twist or tearing of the metal evident?
NUCAR is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2009, 11:25 AM   #6
camarosscrazy
 
Drives: Money Pits
Join Date: Dec 2008
Location: MN
Posts: 49
Looks like same thing as my buddys mustang did. He broke 3 input shafts on his 03 gt before he finnaly went with an aftermarket one.
camarosscrazy is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2009, 12:33 PM   #7
69er
 
69er's Avatar
 
Drives: 69 Z/28 , 83 Z/28 (L69), 10 2SS CGM
Join Date: Sep 2008
Location: Alamogordo, New Mexico
Posts: 280
Dang, they are breaking off right at the last few inches of the tail shaft! I'd hate to be going at any decent speed if the front of the driveshaft is also falling to the ground.

So, the typical fix for this is to change out the tranny? I've always been a purist and would like to keep the numbers matching tranny with the car.
__________________
2010 2SS, RS, Cyber Gray w/black rally stripes
Midnight Silver wheels, Sunroof, M6 Trans, #18678
69er is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2009, 03:12 PM   #8
slowerthanu
 
Drives: 2ss on order, 06 f-150
Join Date: Jun 2009
Location: Utah
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by 69-er View Post
Dang, they are breaking off right at the last few inches of the tail shaft! I'd hate to be going at any decent speed if the front of the driveshaft is also falling to the ground.

So, the typical fix for this is to change out the tranny? I've always been a purist and would like to keep the numbers matching tranny with the car.
I wouldn't worry too much about the d-shaft, the exhaust mount will more than likely keep it up in the tunnel and the fact that it is a 2-piece also plays a role.

As for numbers matching, I bet GM is not wanting techs to tear down the trannies to replace the output, much easier to R and R.
slowerthanu is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2009, 03:38 PM   #9
RuggZ
IM BAACK - ABM 2SS/Rs M6
 
RuggZ's Avatar
 
Drives: 2010 SS Camaro&00 Firehawk#534
Join Date: Apr 2009
Location: Dundee, IL
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by CamaroSS_300_HEMI_C View Post
Mine just went BANG! Under hard acceleration, then just would not go anymore. The Speedometer said I was moving but it would just not move.

I have had many manuals in my life. If you are experiencing clunking when letting out the clutch in certain situations that is a normal thing all manuals do including all makes.

What is yours doing? I would avoid having any work done unless your sure it’s not normal.
Yes, It clunks when I push the clutch in sometimes when I am coming to a stop out of first, or at slow speeds when using reverse. It also will shake the car when taking off or reversing but that seems to be when I do not give it enough gas.

I have on two occations in the 900 miles turned on competitive mode and launched around 2500 rpm and shifted hard at 5200 rpm. This has resulted in a solid bark into second and a loud chirp into third on 20 inch rims @ eighty some miles per hour - what a beast - hope all is well with mine

my last manual was a total hot rod 86 trans am so I did not pay any mind to little quirks, it was a old hot rod.

My last new manual was a 01 eclipse front drive v6 and I did not have similar sounds. around 14k miles the eclipse throw out bearing started chattering loud when out of gear in nuetral with clutch pedal up. That drove me crazy and Mitsu would not correct under warranty even though it was a known problem. That was the first and last foreign car I bought. Traded it in on a one year old Trans Am Firehawk a4 fully loaded which I still love to drive (5 trans and 2 rear ends later ) I am 31 and have owned 62 vehicles to date.

What a great community we have here at Camaro5, thanks in advance for your input.
__________________
~RuggZ~
2010 Camaro SS/Rs ABM M6 blk rally stripes Moonroof

1993 GMC Yukon GT -to run stuff over- Black Cherry/Grey
1999 Olds Aurora '152 db audio system' Bronzemist/lt Grey
2000 Pontiac Trans Am FIREHAWK #534 of 704 Blk/Blk
2007 Buick LaCrosse 3.8 run 4ever, work car
RuggZ is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2009, 05:14 PM   #10
LS 1st gen
Kept the Faith.
 
LS 1st gen's Avatar
 
Drives: 2010 VR 2SS
Join Date: Jan 2008
Location: Houston
Posts: 302
Send a message via AIM to LS 1st gen
Ruggz, our cars are only about 300 apart. Probably built within one day of each other, or maybe the same day. Do you know of any tailshaft breakage in our vin range?
__________________
GORDON 2010 Camaro # 13694 Victory Red 2SS manual | White rally Stripes | Polished Wheels | Rotofab CAI| MGW Shifter| Kooks LT's| Magnaflow X-pipe|FM 40 Delta Flows | Elite Tunnel Brace | "Ginger"
LS 1st gen is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Your Warranty Rights The_Blur Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 75 10-19-2012 07:24 PM
Positive Battery Cable issue (not near starter) shiftz33 Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 4 08-12-2009 04:20 PM
Will the V6 have DBW or a good old fashioned cable throttle? theholycow Camaro V6 LLT Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 41 08-02-2009 08:25 PM
And Another Car Crash... GTAHVIT Off-topic Discussions 73 01-12-2009 11:43 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.