Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Hines Performance (HPE)
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-22-2009, 08:53 PM   #1
mbavenger
 
mbavenger's Avatar
 
Drives: 2010 2LT 00845
Join Date: May 2009
Location: Texas
Posts: 56
Angry SS Speedo and Tach issues

I happen to drive bye our local chevy dealer and saw 2 SS in the service area. this is odd because there are only 3 SS in this area, mine included. I was thinking great they must have issued a recall and I didn't get it. The service manager saw me and came out and said "god not you too" I was like what was there a recall or something. If told me that both cars were bought in today because thier speedo and tach was not working. Great!! I'm thinking when is this going to happen to mine. One car has 900 miles on it and the other has 1100.

Just giving you guys a heads up, and see if anyone else has had this issue.

Mike
mbavenger is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 09:04 PM   #2
ahart04
most bang for your buck
 
ahart04's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS CGM/BLK RALLYS
Join Date: Jun 2009
Location: Austin
Posts: 653
low vin...?
__________________
2G1FT1EW8A9142133 Delivered to me 09/22/09!
ahart04 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2009, 02:12 AM   #3
JDBeck23

 
Drives: 2010 Camaro, 2SS/RS
Join Date: May 2009
Location: King George, Va
Posts: 877
I remember another member stating his speedo and tach stopped working and the cluster needed to be replaced.
__________________

2010 2SS/RS CGM
American Racing Headers, Magnaflow axle back, Roto-Fab CAI, Audio Integrations Sub box, Alpine Type R 10, Alpine MRP-500 amp, Pro Clips iPhone Mount
JDBeck23 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2009, 05:56 AM   #4
oldbowtie
 
oldbowtie's Avatar
 
Drives: 2010 RJT 2SS/RS, 2013 Regal GS
Join Date: Sep 2008
Location: Dublin, OH
Posts: 291
I've got 3079 miles...No problems...
oldbowtie is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2009, 06:01 AM   #5
camarolt76
2SS/RS Black/CGM Stripes
 
camarolt76's Avatar
 
Drives: 88 Iroc, 76 Camaro, 2010 2SS/RS
Join Date: Nov 2008
Location: Hampton Roads Virginia
Posts: 591
I have not yet had any problems with my 2SS/RS; however I still have just under 700 miles on her. My wife's 2005 Monte Carlo had to have the gauge cluster replaced due to a faulty speedometer within the last year. You would think they would have got that problem under control by now.
__________________
2SS/RS Black with CGM Rally Stripes (#8575) Built on 8th of May, Delivered 10 June 2009.

camarolt76 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2009, 06:17 AM   #6
Verio
Taking it 1 day at a time
 
Verio's Avatar
 
Drives: 2010 Chevy Camaro 2SS/RS Auto
Join Date: Apr 2009
Location: San Antonio, TX
Posts: 759
Send a message via MSN to Verio
Check out the Problems forum. It's a problem due to the Speedo/Tach needle being tightened too much. It's been fixed.
__________________
Order#: NJWGTF
1100, Preliminary order accepted 04/27/2009
6000, Delivered to the customer 07/23/2009 - 3 Months (worth the wait!!)
Verio is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2009, 08:01 AM   #7
firstmate
 
firstmate's Avatar
 
Drives: 2010 Blk/Gry SS/RS M6
Join Date: May 2009
Location: Houston
Posts: 457
My Speedo worked intermitently a few times the first 3 days I had it, then it stopped working alltogether. The Tach always worked fine. The dealer had not seen it before, and when I took it in they could not figure out what the problem was so they replaced the whole instrument cluster. Have had no problems since... VIN is sort of low, 2386. I did see another poster with the same problem, and if I remember correctly also had his cluster replaced... Mine and his happened fairly quickly after getting the car, so I would think for the most part if it isn't doing it right away, it is fine. Unless it is a few years later like the previous post...
__________________
Ordered 10-13-08 2SS/RS M6 BLK/GRY
VIN #2386
Delivered 6-11-09 - Woo Hoo!!!

Hey Houston locals--------

Join the H-Town Camaro Club
www.H-TownCamaroClub.com
firstmate is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2009, 08:39 AM   #8
myblackcamaros
 
myblackcamaros's Avatar
 
Drives: #156 ZL575, 97 SS, 87 IROC-Z
Join Date: Mar 2009
Location: EUSTIS, FL
Posts: 487
I have 1300 miles on mine now with no problems at all. VIN 3714.
__________________
myblackcamaros is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2009, 09:14 AM   #9
2SSRS@Gen5diy
My other car is 2014 Z/28

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS M6
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 11,107
The one in my car works fine in under 110 degrees, But we have had some hot days and after work i go start the car and the tach starts at 4k, And goes up from that, After i get home and restart the car it woks once more.
__________________
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2009, 09:20 AM   #10
Zabo
Bowtie to the brim
 
Zabo's Avatar
 
Drives: '10 R6P 2SS/RS M6, '96 S10 ZR2 M5
Join Date: Sep 2008
Location: Woodhaven, Michigan
Posts: 9,575
SHHHH! Better keep this on the DL.. Jalopnik, Autoblog..or even the NY Times might find out!

Hope it's nothing serious..
__________________
2010 2SS/RS M6
Black on Black, Silver Rally Stripes, NPP Exhaust, 1LE Rear Diffuser
1996 S10 ZR2 M5 "HD"
1" lift, brush guard/skid plate upgrade, Nerf Bar/fogs

Zabo is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SS badging on/near Gauge Cluster UCF w00t 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 56 08-15-2011 07:46 PM
Winner, winner - Jalopnik compares the Big 3 Number 3 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 31 04-17-2011 03:24 PM
Different speedo and tach's? GOLDDOG 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 7 07-16-2009 08:35 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.