Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Lethal Racing
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Specific Models / Packages > Camaro 1LE Forum

Camaro 1LE Forum Camaro 1LE Package releated discussions

Reply
 
Thread Tools
Old 01-21-2014, 07:11 PM   #1
Wollmank
 
Drives: 2014 Camaro 2SS/RS 1LE AGM
Join Date: Jul 2012
Location: West Palm Beach
Posts: 192
Why is my launch control set at 5k?

I have had my 2014 1LE now for about 4 months. Hittin 7k on the odometer.
I have searched the forums, and I see that the launch control sets on most cars on here around 4k.
I tried it today for the first time. And yes it stays at an RPM but it sets just above 5k. Ummmm is this right? Why is so high, can I set this somewhere? I don't understand. I know not to just dump the clutch, but 5100 Rpm? Any help is appreciated. Thanks.
Wollmank is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 07:37 PM   #2
45thAnniversary2SS


 
45thAnniversary2SS's Avatar
 
Drives: 2012 45th Anniversary 2SS LS3
Join Date: Feb 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 2,257
5k is correct. If you let off and floor it again it will drop down to 4500 or 4k.
__________________
45thAnniversary2SS is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 08:21 PM   #3
Wilsonation
 
Wilsonation's Avatar
 
Drives: 2014 1SS 1LE
Join Date: Sep 2013
Location: Jeannette, PA
Posts: 478
mines always been 4k
__________________
2014 1SS 1LE:
10/9/13 Ordered
10/16/13 Queued
10/28/13 TPW
11/2/13 Built and Bayed
11/7/13 Shipped
11/14/13 Brought home!
Wilsonation is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 08:28 PM   #4
Wollmank
 
Drives: 2014 Camaro 2SS/RS 1LE AGM
Join Date: Jul 2012
Location: West Palm Beach
Posts: 192
Quote:
Originally Posted by 45thAnniversary2SS View Post
5k is correct. If you let off and floor it again it will drop down to 4500 or 4k.
Sooooo I have the "option" so to speak, to launch at 5k when I first floor it, and 4-4500?
I'll have to wait for morning to try this... And then again, do I really want to launch at that high of rpm?
Wollmank is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 08:32 PM   #5
DKT

 
DKT's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro 1LE
Join Date: Nov 2013
Location: NE/IA
Posts: 218
Are you in Comp Mode when you try this?
DKT is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 08:43 PM   #6
Wollmank
 
Drives: 2014 Camaro 2SS/RS 1LE AGM
Join Date: Jul 2012
Location: West Palm Beach
Posts: 192
Quote:
Originally Posted by Jered@DKT View Post
Are you in Comp Mode when you try this?
I am, I push the button twice. Am I not supposed to?
Wollmank is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 08:51 PM   #7
45thAnniversary2SS


 
45thAnniversary2SS's Avatar
 
Drives: 2012 45th Anniversary 2SS LS3
Join Date: Feb 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 2,257
Quote:
Originally Posted by Wollmank View Post
Sooooo I have the "option" so to speak, to launch at 5k when I first floor it, and 4-4500?
I'll have to wait for morning to try this... And then again, do I really want to launch at that high of rpm?
I will try it tomorrow to verify. It may have been 4,200 then letting off slightly and going back down goes to 3,500.
__________________
45thAnniversary2SS is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 08:53 PM   #8
45thAnniversary2SS


 
45thAnniversary2SS's Avatar
 
Drives: 2012 45th Anniversary 2SS LS3
Join Date: Feb 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 2,257
Quote:
Originally Posted by Wollmank View Post
I am, I push the button twice. Am I not supposed to?
__________________
45thAnniversary2SS is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 08:54 PM   #9
Wollmank
 
Drives: 2014 Camaro 2SS/RS 1LE AGM
Join Date: Jul 2012
Location: West Palm Beach
Posts: 192
Quote:
Originally Posted by 45thAnniversary2SS View Post
I will try it tomorrow to verify. It may have been 4,200 then letting off slightly and going back down goes to 3,500.
I had to go try now, don't like my neighbors anyways.
Hit button twice, says comp mode, hit 5k and stays, let off, back on, goes back to 5k..well 5100ish.. Thanks
Wollmank is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 09:02 PM   #10
HollyVenus
The girl with the 2 Danes
 
HollyVenus's Avatar
 
Drives: 2014 2SS/RS LS3
Join Date: Oct 2013
Location: Pearland
Posts: 593
Quote:
Originally Posted by Wollmank View Post
I had to go try now, don't like my neighbors anyways.

Me either!!!
I haven't really messed with the launch mode on my 14 LS3. But tempted to now because I'm curious and I don't care much for my neighbors either
__________________
HollyVenus is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 09:20 PM   #11
Wollmank
 
Drives: 2014 Camaro 2SS/RS 1LE AGM
Join Date: Jul 2012
Location: West Palm Beach
Posts: 192
Yep, I am doing just as the video, except mine hits 5100.
Wollmank is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 09:21 PM   #12
Wollmank
 
Drives: 2014 Camaro 2SS/RS 1LE AGM
Join Date: Jul 2012
Location: West Palm Beach
Posts: 192
Do it.
Wollmank is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 09:52 PM   #13
elarson5757
Obsessed and Loving It...
 
Drives: 2013 1LE-SS
Join Date: Jun 2013
Location: Saginaw, MI
Posts: 413
Yea I had read it was 4000 but after seeing mine and two other 1le cars when they were all stock all three we're damn near 5000 as well...
elarson5757 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 10:24 PM   #14
Bozz1LE
 
Drives: 2013 Camaro 1SS/1LE
Join Date: Feb 2013
Location: Waterloo
Posts: 412
Mine gets up to 5000, but then goes down to 4000ish.

Its useless anyways I got a better launch by sidestepping the clutch around 3500 w/o Launch control, and TCS off/Stab On and not in Comp Mode.
__________________
2013 Summit White Camaro 1SS/1LE/RS - Ordered 2/22 - Built 4/4 - Picked up 4/13/2013. 1 of 72
Custom Grind Cam + All Goodies/TSP 1 7/8 Long Tubes and 3" Exhaust/Nitrous Outlet 90MM Plate Kit
Built and Tuned by DaSilva Motorsports in Breslau, Ontario.
Bozz1LE is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2014, 04:53 PM   #15
Wollmank
 
Drives: 2014 Camaro 2SS/RS 1LE AGM
Join Date: Jul 2012
Location: West Palm Beach
Posts: 192
Quote:
Originally Posted by elarson5757 View Post
Yea I had read it was 4000 but after seeing mine and two other 1le cars when they were all stock all three we're damn near 5000 as well...
I'm confused. The SS and the 1LE are the same car, but the more and more I read the 1LE hits 5k and an ss 4k. Not that I use it, but why is my question I guess.
Wollmank is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2014, 04:56 PM   #16
CamaroDreams76
Tri-County Camaro SWFL
 
CamaroDreams76's Avatar
 
Drives: 2013 IOM 2SS/RS/1LE
Join Date: Apr 2013
Location: South West FL
Posts: 323
It should be around 4K. It will go to 5K for a second and drop to about 4K and it will hold there.
__________________
CamaroDreams76 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2014, 08:28 PM   #17
kayer32
 
Drives: White 2014 1SS 1LE
Join Date: Dec 2013
Location: Warner Robins
Posts: 44
I have a 2014 1SS/1LE and mine is set around 4200. All stock with only 1900 miles on it.
kayer32 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.