Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
BeckyD@RodgersChevrolet
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons


Reply
 
Thread Tools
Old 08-23-2009, 05:50 PM   #1
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: 2010 Supercharged SS
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,714
Send a message via Yahoo to PQ
Thumbs up irpq11 has permagrin...updated with vids.....

Ok, Scott called me this morning and threatened me telling me to remove the #5 and #20 fuses to reset the computer. He claims I never take his advice so I decide to humor him and go through the motions in this meaningless and fruitless exercise that will be a waste of my time.









I did 5 quarter mile runs, the slowest being 13.86 and the fastest being 13.42

0-60 mph slowest was 5.66 and the fastest 5.19

Now I didn'te do the video but used my iPhone and at least one thing is accurate is that it has been consistant against it's self. Over the past 100+ runs I was getting a constant of between 6.1 and 6.2 in the 0-60 mph times and 14.5 and 14.8 in the quarter mile.

My tires were hard to keep from spinning and I have a new problem. That new problem is how to get a good launvh without spinning the tires.

The only oddity is that nothing seems to be reset on the instument panel. Oil life, windows, etc.

So, I want you 'slow' guys to remove the #5 and #20 fuses to reset whatever it is that it resets. I'm not telling you to do this but do it at your own risk. Not that it's dangerous as far as damage but because I don't know, I'm not an expert.

Soooooooo there you have it. I'm going back out later to do some more. I thought that maybe my phone was malfunctioning but the wheel spin was a dead giveaway.

I hope it stays this way. Let us know what you guys find if you do this.


OK, UPDATED WITH VIDS.
The first one is one of the better ones I did a while back.
The second two were today.




iPhone showed 5.24 0-60 mph, and 13.37 quarter mile. (second vid cut for timing)
(movie maker has 5.31)



iPhone showed 5.41 0-60 mph and 13.56 quarter mile. (second vid cut for timing)
(movie maker has 5.34)
__________________

Last edited by PQ; 08-30-2009 at 07:21 PM.
PQ is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 05:52 PM   #2
DDustiNN

 
DDustiNN's Avatar
 
Drives: Soon: 2016 Camaro SS
Join Date: Feb 2009
Location: N/A
Posts: 1,983
Nice! I'll have to remember this, just in case
DDustiNN is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 05:53 PM   #3
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: 2010 Supercharged SS
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,714
Send a message via Yahoo to PQ
Quote:
Originally Posted by DDustiNN View Post
Nice! I'll have to remember this, just in case
:( When you get your next one?
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 06:01 PM   #4
redjewel
 
Drives: 2010 Camaro 2SS RJT
Join Date: Apr 2009
Location: Spring, TX
Posts: 257
Awesome! How long did you let it sit without fuses. Scott said 30-60 minutes. What did you do? Fuses pulled at 5 pm ish.
__________________
2SS RJT A6 Sunroof Polished Wheels. Delivered 5-22-09 by Classic Chevrolet Sugarland
redjewel is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 06:01 PM   #5
Camaro_Corvette
36.833283,-76.021958
 
Camaro_Corvette's Avatar
 
Drives: Team 1LE
Join Date: Mar 2008
Location: Earth
Posts: 23,413
Great to hear! A burnout is always welcome!
__________________
I am seriously never serious vv V vv Next order of business
Camaro_Corvette is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 06:03 PM   #6
Hanzo
 
Hanzo's Avatar
 
Drives: '10 Black 1SS/RS LS3
Join Date: Jun 2009
Location: The Mountains of IL
Posts: 161
Irpq, is that profile pic an update with your happy face. I'm glad your car is up to par now. Saw you were to the end of your rope in a thread yesterday. Now you can get some good sleep at night!
Hanzo is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 06:09 PM   #7
jhmurphy
 
jhmurphy's Avatar
 
Drives: Grey Beast
Join Date: Jul 2009
Location: Florida
Posts: 592
Congrat on getting your car running.
jhmurphy is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 06:27 PM   #8
patriotpa
Account Suspended
 
Drives: 02 Silverado, 09 Vue, 10 1SS
Join Date: Aug 2008
Location: Tired of apologizing when we should be kickin' butt!
Posts: 1,966
Looks like it wasn't GM after all, just cheapassed dealers putting in the wrong fuel.
patriotpa is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 06:29 PM   #9
Scott@Bjorn3D


 
Scott@Bjorn3D's Avatar
 
Drives: Kami, 2013 2SS LS3 Luvin
Join Date: Oct 2008
Location: Eufaula, Alabama
Posts: 6,364
Send a message via MSN to Scott@Bjorn3D
Well still an issue with ECM. It is not learning when it has good fuel. So there should be a update coming that would fix this.

I do not want to have to pull fuses to make my car happy.
Scott@Bjorn3D is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 06:32 PM   #10
redjewel
 
Drives: 2010 Camaro 2SS RJT
Join Date: Apr 2009
Location: Spring, TX
Posts: 257
Quote:
Originally Posted by Scott@Bjorn3D View Post
Well still an issue with ECM. It is not learning when it has good fuel. So there should be a update coming that would fix this.

I do not want to have to pull fuses to make my car happy.
Scott do you believe that all they did is what they told you? With Randy's car running good now that may be the case. There are a few of us who still believe they changed the programming or tune. Just curious of your thoughts.
__________________
2SS RJT A6 Sunroof Polished Wheels. Delivered 5-22-09 by Classic Chevrolet Sugarland
redjewel is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 06:37 PM   #11
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: 2010 Supercharged SS
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,714
Send a message via Yahoo to PQ
Quote:
Originally Posted by redjewel View Post
Awesome! How long did you let it sit without fuses. Scott said 30-60 minutes. What did you do? Fuses pulled at 5 pm ish.
I let mine sit for about 3 hours. Just wanted to make sure.

Quote:
Originally Posted by camaro_corvette View Post
Great to hear! A burnout is always welcome!


Quote:
Originally Posted by Hanzo View Post
Irpq, is that profile pic an update with your happy face. I'm glad your car is up to par now. Saw you were to the end of your rope in a thread yesterday. Now you can get some good sleep at night!
Scott told me I look angry so I wanted to look angrier.

Quote:
Originally Posted by jhmurphy View Post
Congrat on getting your car running.
Dude. Try the fuse removal. I'm telling you it worked. I'm posting vids now so you guys can see.
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 06:38 PM   #12
PQ
Booooosted.
 
PQ's Avatar
 
Drives: 2010 Supercharged SS
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,714
Send a message via Yahoo to PQ
Quote:
Originally Posted by patriotpa View Post
Looks like it wasn't GM after all, just cheapassed dealers putting in the wrong fuel.
My dealer never put a drop of fuel in it. They gave me a voucher to go across the street and fill up.
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 06:43 PM   #13
AntiVnm
 
AntiVnm's Avatar
 
Drives: '10 IBM Camaro
Join Date: Jul 2009
Location: Akron Ohio
Posts: 147
gratz on your car...that is such good news for you and will surely end the headaches you have had. now im dying to know if bonnie will still beat you
__________________
Dynateck 1 7/8 headers, CAI intake, Nitto DR, 3:73 Richmond gears, Vigilante 2800 stall converter, tune

AntiVnm is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 06:56 PM   #14
Ulises_ss
 
Drives: BMW 335i
Join Date: Aug 2009
Location: Cali
Posts: 11
How did you do it ? Disconnect the battery and then remove fuses or vice versa?
Ulises_ss is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help irpq11 stop SMOKING!!!!! GTAHVIT Off-topic Discussions 331 07-16-2010 07:24 PM
irpq11, L99 Dyno results. PQ Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 483 01-11-2010 02:56 PM
This 0-60 video is for irpq11 and other L99 guys... Indpowr Camaro Photos | Spyshots | Video | Media Gallery 15 08-02-2009 04:23 PM
irpq11 needs help. Car here this week. Question. PQ Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 78 05-30-2009 09:24 PM
PERMAGRIN!!! Test Drive and Write-Up! VenomZ302 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 17 04-21-2009 03:01 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.