Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Grabiak Performance Center
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Cosmetic Maintenance: Washing, Waxing, Detailing, Bodywork, Protection

Cosmetic Maintenance: Washing, Waxing, Detailing, Bodywork, Protection Anything related to keeping your Camaro clean and in good cosmetic condition.

Reply
 
Thread Tools
Old 08-31-2009, 11:22 AM   #1
scomaro22
 
scomaro22's Avatar
 
Drives: 2010 VR 2SS! ,'09 Genesis
Join Date: Feb 2009
Location: D-town, PA
Posts: 256
Z-6

Hey guys, I need a little bit of help here....question first, has anyone gone to apply Z-6 after a wash etc. and it seems to haze up and not rub into the paint and give it the look its supposed to give ?? I have used Z-6 numerous times now, and it has worked perfectly sometimes, but other times it seems like after the sun has gone completely down, and with the humidity lately, the Z-6 just hazes up and doesn't rub into the paint !!!?? Help please
__________________
2010 Victory Red 2SS 20" Polished Wheels
Delivered 8/3/09 !!!!!!!!


scomaro22 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2009, 01:47 PM   #2
Gib
 
Gib's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS, RJT 04 Silverado
Join Date: Oct 2008
Location: Baton Rouge
Posts: 314
Applying Z-6 in direct sunlight, on a hot surface, in high humidity, or to much product can cause it to haze.
__________________
GIBS SS
Gib is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2009, 02:01 PM   #3
scomaro22
 
scomaro22's Avatar
 
Drives: 2010 VR 2SS! ,'09 Genesis
Join Date: Feb 2009
Location: D-town, PA
Posts: 256
Got ya.....98% of the time i have used it it has been after the sun goes down and the paint is cool. I think the recent humidity was the cause. Thanks for your help !!!
__________________
2010 Victory Red 2SS 20" Polished Wheels
Delivered 8/3/09 !!!!!!!!


scomaro22 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2009, 07:28 PM   #4
oachalon

 
Drives: 2010 Camaro 1SS
Join Date: Mar 2009
Location: Mentor, Ohio
Posts: 857
i think i use too much z6 because i spray it on car wipe down and everything looks good. When i come back in like 5 hours there are tons of little spots all over the car almost looks like a million water spots but it isnt. If i take my blonde towel again and wipe the car down one more time it goes away and looks great. It only does it after i use z6 after a wash. Has anyone ran into this problem?
oachalon is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2009, 09:45 PM   #5
Camaroyoung
 
Camaroyoung's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS RS BLk/IOM
Join Date: Feb 2009
Location: Indiana
Posts: 262
I spay my towel then rub onto the car. Go over the same area a couple of times. It seems to work better for me. Looks great
Camaroyoung is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2009, 10:03 PM   #6
rolnslo
Rolling along...
 
rolnslo's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS SGM
Join Date: Mar 2008
Location: Houston, TX
Posts: 4,321
I just use 2 towels. Spray on the Z6, wipe it down with a towel. If it is still wet/hazy, wipe it down with a second DRY towel. Move over, repeat - wipe with wet towel first then use the dry towel. Seems to work perfect for me, even late in the evening or early in the morning when the humidity is high here.
__________________

#1: 2010 1LT/RS Victory Red M6 - July 2009-Oct 2011 (SOLD). #2: 2011 2SS/RS Synergy Green A6 - Oct 2011.....
rolnslo is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.