Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
BeckyD@RodgersChevrolet
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6)

V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6) Driveshafts | Differentials | Gears | Rearends | Clutch | Shifters

Reply
 
Thread Tools
Old 10-03-2009, 09:14 PM   #1
bcbuckl
 
Drives: 2006 C6 Corvette Machine Silve
Join Date: Apr 2009
Location: Victorville CA
Posts: 31
Hurst / M6 install and tranny noise

Just installed Hurst shifter and took for firs ride! Went from 1st to 2nd @ about 4k rpm and developed shake in shifter and noise !! Anyone elese experienced this?

Brian
bcbuckl is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2009, 09:33 PM   #2
DMAX
 
DMAX's Avatar
 
Drives: 01 silverado 2010 2SS/RS Sim
Join Date: Jun 2009
Location: MA
Posts: 197
It's normal for the hurst shifter to make some noise I get some noise sometimes .
DMAX is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2009, 09:19 AM   #3
2SSRS@Gen5diy
Salt & Pepper 2014 Z/28

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS IOM ,2014 Z/28, 66 Nova
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 11,865
Quote:
Originally Posted by bcbuckl View Post
Just installed Hurst shifter and took for firs ride! Went from 1st to 2nd @ about 4k rpm and developed shake in shifter and noise !! Anyone elese experienced this?

Brian
Hi Brian if you want you can do this.

http://www.camaro5.com/forums/showpo...&postcount=315
__________________
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2009, 11:05 AM   #4
bcbuckl
 
Drives: 2006 C6 Corvette Machine Silve
Join Date: Apr 2009
Location: Victorville CA
Posts: 31
Quote:
Originally Posted by 2SSRS View Post
Hi Brian if you want you can do this.

http://www.camaro5.com/forums/showpo...&postcount=315
Thanks for the info very helpful,

I may have understated my problem, shake and vibration is quite severe also sounds like something is broke in trans, almoat like it is between gears. Bad enough that I cannot drive car.

Thanks
Brian
bcbuckl is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2009, 12:05 PM   #5
2SSRS@Gen5diy
Salt & Pepper 2014 Z/28

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS IOM ,2014 Z/28, 66 Nova
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 11,865
No disrespect but read this from "Banshee" on this thread.

http://www.camaro5.com/forums/showth...t=32963&page=9

Quote:
I think you have the same problem I had. I installed mine yesterday in the rain and cold and was running short on time and was trying to get Brians shifter done because he didn't have a way home if not done. I forgot to torque one hex bolt (out of 2) and it was grinding, vibrating and chattering. We are talking 1 bolt not torqued a total of 360 to 480 degrees. Thats a turn and a half. I removed, reapplied loctite and torqued and the shifter is PERFECT.
Quote:
The 1-2 are exactly the same as 3-4 and 5-6 for me. I can not tell the difference in shift travel.

However, initially, my reverse was chattering. Then after 1/2 mile, the 1-2 gate started up, then all went to hell. Like I said, I only drove her 1/2 mile but forgot to tighten 1 bolt.

Today. drove her 40 miles..the shifter is perfect. I have well over 200k with Hurst shifters in my Tremec/LS cars..There is no change with this one. In fact, I prefer this one over the others because this is one sexy car.
__________________
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2009, 01:13 PM   #6
bcbuckl
 
Drives: 2006 C6 Corvette Machine Silve
Join Date: Apr 2009
Location: Victorville CA
Posts: 31
Quote:
Originally Posted by 2SSRS View Post
No disrespect but read this from "Banshee" on this thread.

http://www.camaro5.com/forums/showth...t=32963&page=9
None taken, any input is helpful in thinking process!!

I did find the source of the problem, the dust boot was not attached properly and was hitting ujount causing vibration in shifter! Easy fix as long as I get secured properly this time, tough location to get at and only able to get one hand up there, at least for me.

Thanks for your help
Brian
bcbuckl is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 10:27 AM   #7
2SSjack
 
2SSjack's Avatar
 
Drives: 2010 2SS Camaro;
Join Date: Oct 2009
Location: Burbank, Illinois
Posts: 49
I just took mine for a 30 mile ride, mostly highway. I do get a little noise under acceleration but steady cruise and light accel are OK! I guess hot rods do make a little noise now and then!
2SSjack is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.