Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
PFYC
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 03-02-2011, 04:05 PM   #301
Lynnspeed
Attitude is Everything!!
 
Lynnspeed's Avatar
 
Drives: 2011 2LT RS CGM
Join Date: Dec 2010
Location: Arizona
Posts: 115
Quote:
Originally Posted by BloodUSMC View Post
anyone with 2011 having this problem? Im getting my car soon I hope it doesnt have it.

I have a 2011 2LT/RS that has the problem..... not happy!:(
__________________
Lynnspeed is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 04:06 PM   #302
Lynnspeed
Attitude is Everything!!
 
Lynnspeed's Avatar
 
Drives: 2011 2LT RS CGM
Join Date: Dec 2010
Location: Arizona
Posts: 115
Quote:
Originally Posted by jtcamaro View Post
Good news!! Chevy took my car this morning to replace the strut mounts per GM's request (after several phone calls and hours on the phone with the Exec Center in Detroit, I also think opening the ticket with NHTSA also helped). I just received a call from them that it was completed so I am heading out now to take a test drive. The dealer said there was definitely an issue with the old strut mounts. The new strut mounts (as documented earlier in this forum) have a new design to eliminate noise.

Stay tuned.

Jeff
Can't wait to hear the results.... good luck!
__________________
Lynnspeed is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 04:59 PM   #303
jtcamaro
 
Drives: 2010 Chevy Camaro SS2 RS
Join Date: Nov 2010
Location: Old Bridge, NJ
Posts: 29
I just completed the test drive of my car after the dealer replaced the strut mounts and the car now drives like new and steering even seems much tighter. When I looked at the old strut mounts the bearings seemed worn with a lot of dirt lodged in it and it was definitely not smooth when turining it, there was a lot of friction and also had some play in it as well, it was definitely not tight. The true test will be to see if it stays like this or if the problem reoccurs over time.

GM Exec Center actually called while I was at the dealer so I need to follow up with them to let them know this seemed to correct the problem. Hopefully this will result in an updated TSB instead of the previous one that said this noise was a normal condition.

As for the 2011 Camaro's, they gave me a 2011 LTS to use as a loaner and I can tell you first hand that they have the same problem. If anything it felt worse to me.

I am not sure if this will correct all of these clunking issues but this is definitley good news and seemed ot have corrected my issue!!!

I will keep posting updates to let you all know how the new strut mounts are doing. At this point you need to contact GM, open a case, and reference this case.

Jeff
jtcamaro is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 08:03 PM   #304
68/2010
Emerald Coast Camaros
 
68/2010's Avatar
 
Drives: 2010 2SS Rally Yellow
Join Date: Feb 2009
Location: TALLAHASSEE,FL
Posts: 3,955
Quote:
Originally Posted by jtcamaro View Post
I just completed the test drive of my car after the dealer replaced the strut mounts and the car now drives like new and steering even seems much tighter. When I looked at the old strut mounts the bearings seemed worn with a lot of dirt lodged in it and it was definitely not smooth when turining it, there was a lot of friction and also had some play in it as well, it was definitely not tight. The true test will be to see if it stays like this or if the problem reoccurs over time.

GM Exec Center actually called while I was at the dealer so I need to follow up with them to let them know this seemed to correct the problem. Hopefully this will result in an updated TSB instead of the previous one that said this noise was a normal condition.

As for the 2011 Camaro's, they gave me a 2011 LTS to use as a loaner and I can tell you first hand that they have the same problem. If anything it felt worse to me.

I am not sure if this will correct all of these clunking issues but this is definitley good news and seemed ot have corrected my issue!!!

I will keep posting updates to let you all know how the new strut mounts are doing. At this point you need to contact GM, open a case, and reference this case.

Jeff


That's what someone told me this weekend that they thought it might be the strut mounts. I'm hopeing this is it and they are going to do something about it. We paid alot of money for these cars and they need to drive right. That's so much for the infor.
__________________
68/2010 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2011, 05:22 PM   #305
bluedevil02

 
bluedevil02's Avatar
 
Drives: 2LT/RS
Join Date: Jul 2009
Location: San Antonio
Posts: 845
I have the same problem...only thing is i'm dropped on eibach sways and prokit...anyone take there lowered camaro into the dealer yet? that has this issue...
bluedevil02 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2011, 07:54 PM   #306
jtcamaro
 
Drives: 2010 Chevy Camaro SS2 RS
Join Date: Nov 2010
Location: Old Bridge, NJ
Posts: 29
It was torture trying to get them to fix my stock SS so I would be surprised if they replace the strut mounts after the front suspension was modified.

Good Luck.
jtcamaro is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2011, 10:45 PM   #307
bluedevil02

 
bluedevil02's Avatar
 
Drives: 2LT/RS
Join Date: Jul 2009
Location: San Antonio
Posts: 845
Quote:
Originally Posted by jtcamaro View Post
It was torture trying to get them to fix my stock SS so I would be surprised if they replace the strut mounts after the front suspension was modified.

Good Luck.
dang well i guess it wont hurt maybe its a bolt etc...hopefully theyll replace my strut mounts...who knows what theyll say...
bluedevil02 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2011, 11:13 AM   #308
bluedevil02

 
bluedevil02's Avatar
 
Drives: 2LT/RS
Join Date: Jul 2009
Location: San Antonio
Posts: 845
Well took it in and turns out eibach sway nut was loose n dealer fixed it for free so no more clunk
bluedevil02 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2011, 12:04 PM   #309
jtcamaro
 
Drives: 2010 Chevy Camaro SS2 RS
Join Date: Nov 2010
Location: Old Bridge, NJ
Posts: 29
You have to love the quick fixes
jtcamaro is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 12:31 AM   #310
Fogey

 
Fogey's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS A6, IOM
Join Date: May 2009
Location: West Los Angeles
Posts: 1,205
Don't have a clunk but--

every bump or small pothole I hit it sounds like the shocks are hitting the bump stops. Had if from day one, but Pfadt swaybars accentuated the noise.
Fogey is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2011, 04:21 PM   #311
pnyklr

 
Drives: A Gift From My Wife
Join Date: Apr 2009
Location: Powder Springs, GA
Posts: 1,533
Nine Day Bump

-Funk
pnyklr is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 05:00 PM   #312
Fogey

 
Fogey's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS A6, IOM
Join Date: May 2009
Location: West Los Angeles
Posts: 1,205
I have had the thunk since day one

Last week I went to a specialty (exotics and race cars) tire/suspension shop where I have spent a fortune on tires over the years. The suspension guy and I went for a drive (he clearly heard the sound) and then ran it up on the rack. Said everything looked OK and suspected it was a lube issue. As I had had Pfadt sway bars installed at the dealer he suggested I take it to them to have it checked out. Going to do that next week. I'll post results, good or bad.
BTW, the tire/suspension shop didn't charge me for the inspection. They said they make up for it when I come in for new P Zeros. LOL.
Fogey is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2011, 08:24 PM   #313
STINGER BEE


 
STINGER BEE's Avatar
 
Drives: Drives a 2010 2SS/RS Camaro
Join Date: Aug 2010
Location: Great White North*****
Posts: 2,252
Have this problem been solved, I haven't seen any recent complaints.
__________________
RUMBLE BEE
STINGER BEE is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2011, 04:18 PM   #314
jtcamaro
 
Drives: 2010 Chevy Camaro SS2 RS
Join Date: Nov 2010
Location: Old Bridge, NJ
Posts: 29
If anyone needs to reference my case number here it is: 71-892118569
jtcamaro is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2011, 11:33 AM   #315
crewxp
 
Drives: 2LT RS Summit White Camaro
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Posts: 291
Glad I found this thread. Is my issue related? I go over a speed bump everyday when leaving my apartment complex, its not really that high either.

I go slow over it and it sounds like the bottom of my car hits the speed bump every time.

Is this something I can bring to the attention to my dealer?
crewxp is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2011, 02:01 PM   #316
ZAP 1401
 
Drives: 2SS/RS/Blk-Blk/L99,
Join Date: Aug 2009
Location: Bowling Green, Ky
Posts: 20
Yes reference case # 71-892118569. (post # 322)
ZAP 1401 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2011, 11:35 AM   #317
TAG UR IT
www.Camaro5store.com
 
TAG UR IT's Avatar
 
Drives: 2014 ZL1 #705
Join Date: Jul 2006
Location: SA, Texas
Posts: 26,418
Well, I have the popping too. I've been wondering about it for a while but forgot about it as I usually have the radio turned up.

I'm going to check it out....sway bar nuts and make sure it's lubricated. I'm going to check the end links, and then we'll check the strut mounts just to make sure everything is in order. I wonder what will happen. But believe me, when I finally find out what my issue is, we'll let ya'll know.

TAG
TAG UR IT is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2011, 11:48 AM   #318
Russell James


 
Russell James's Avatar
 
Drives: '12 SS/RS LS3 IBM
Join Date: Dec 2009
Location: SE Michigan
Posts: 3,442
Quote:
Originally Posted by jtcamaro View Post
I just completed the test drive of my car after the dealer replaced the strut mounts and the car now drives like new and steering even seems much tighter. When I looked at the old strut mounts the bearings seemed worn with a lot of dirt lodged in it and it was definitely not smooth when turining it, there was a lot of friction and also had some play in it as well, it was definitely not tight. The true test will be to see if it stays like this or if the problem reoccurs over time.

GM Exec Center actually called while I was at the dealer so I need to follow up with them to let them know this seemed to correct the problem. Hopefully this will result in an updated TSB instead of the previous one that said this noise was a normal condition.

As for the 2011 Camaro's, they gave me a 2011 LTS to use as a loaner and I can tell you first hand that they have the same problem. If anything it felt worse to me.

I am not sure if this will correct all of these clunking issues but this is definitley good news and seemed ot have corrected my issue!!!

I will keep posting updates to let you all know how the new strut mounts are doing. At this point you need to contact GM, open a case, and reference this case.

Jeff
What part numbers did they install for the strut mounts? It should be on your receipt.

I'm helping a friend with a modified suspension car, and we are going to try doing the mounts ourselves.

Thanks.
Russell James is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2011, 08:24 AM   #319
Dave Sparkes
 
Drives: 2011 Camaro Convertible
Join Date: Jan 2011
Location: Ottawa, On
Posts: 51
This is not a forum I wanted to be involved with but at lease I know I'm not alone with my problem.

I picked up my convertible from the dealer on 31 Mar and on the drive home I notice a knocking noise coming from what I think is the front end on the passenger side. The noise is not always there, it only happens when I go over certain bumps in the road. I’m no mechanic but it kind of sounds like a strut bottoming out to me. I only have 550 km or 341 miles on it so I’m hoping (fingers cross) that it may just go away on it own. I took it back to the dealership this week for them to have a look at it and install the 2 bolts that were setting in a plastic bag in the drunk that needed to be installed in order for the tonneau cover snaps to grab on to something.

I took the mechanic for a drive and he also noticed the knocking noise. With him being in the passenger seat he said that the noise seems to be coming from the driver’s side front end. I left the car with them over night so that they could have it all the next day. I picked up the car after work yesterday and they told me that the noise is still there. They believe the noise is coming from some where in the dash. They called GM to see if there were any other reports of noise coming from the front end in any other convertibles. GM told my mechanic that this is the first report they have received regarding the knocking noise. GM wants me to keep monitoring the nose and if it gets worst bring the car back to my mechanic because it might be easier to pin point where the noise is coming from. I think they are thinking that it might be a couple of plastic parts in the dash that are rubbing together and that over time it might stop all together.


Dave
Dave Sparkes is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2011, 09:42 AM   #320
TAG UR IT
www.Camaro5store.com
 
TAG UR IT's Avatar
 
Drives: 2014 ZL1 #705
Join Date: Jul 2006
Location: SA, Texas
Posts: 26,418
Quote:
Originally Posted by Dave Sparkes View Post
GM told my mechanic that this is the first report they have received regarding the knocking noise.

Dave
Well, you know one thing right off the bat, they are lying. GM has an open case on this and hundreds upon hundreds of complaints. For "GM" to say they haven't heard of this before, ... wow.... talk about crossing one's fingers and hoping the person doesn't realize this is happening to everyone.

I've heard rumors that it's the strut itself and replacing it with another stock strut won't do a thing but curb the problem for a bit longer.

I'm going to try going to an aftermarket strut for kicks and grins and see if it resolves by noisy front end.
TAG UR IT is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2011, 10:34 PM   #321
xpanda305x
Banned
 
Drives: Dark Knight
Join Date: Nov 2009
Location: Gunshine State
Posts: 3,161
i feel like i bottom on or hit the bump REALLY hard only when i go over a bump or speedbump at times! i doubt its my springs..anyone solved this?
xpanda305x is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2011, 12:22 PM   #322
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,824
Freeman, I would like to direct message you about the issue you are having. Thank you for your time.

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2011, 05:14 PM   #323
pnyklr

 
Drives: A Gift From My Wife
Join Date: Apr 2009
Location: Powder Springs, GA
Posts: 1,533
Quote:
Originally Posted by Chevrolet Customer Svc View Post
Freeman, I would like to direct message you about the issue you are having. Thank you for your time.

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Thank you Jeff! I was going to PM you yesterday to draw your attention to this thread, glad you found it.

Please keep this thread updated with any help you can give us.

-Funk
pnyklr is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2011, 09:26 AM   #324
cshannon
 
Drives: 2010 Cyber gray V6 2Lt Loaded
Join Date: Apr 2010
Location: Midlands SC
Posts: 6
I have noticed that when the weather is cold, I do not hear the sound.

I took my car to dealer because it sounded like something was hitting together when I hit a bump. This was in late summer. The dealership wanted me to scheduled an appointment so that a tech could ride along.

The weather changed and it got cold. I did not hear the sound anymore and did not scheduled the appointment because I thought the problem was gone. As soon as the weather warmed up, it starting happening again.

I am not a mechanic but I wonder what effect temperature has on suspension system.
cshannon is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2011, 12:24 PM   #325
lgndlt5
 
lgndlt5's Avatar
 
Drives: 2010 1lt
Join Date: Aug 2009
Location: Wisconsin
Posts: 66
:
Quote:
Originally Posted by jtcamaro View Post
Freeman: Agreed - we need ALL need to complete the form if we want this issue resolved. Here is the link again:

All - please take the time to fill out the SafeCar.gov online complaint form. This is very important and will allow the government to investigate the issue.

https://www-odi.nhtsa.dot.gov/ivoq/online.cfm

Office of Defects Investigation (ODI)
National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA)
U.S. Department of Transportation (DOT)
Just went to the site to add mine and ONLY 3 complaints have been filed!!!! WTF?
You all should take a few minutes to add your concerns so this does not just get pushed aside!
lgndlt5 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CAMARO WIKI Tran Wiki 49 09-09-2014 06:46 AM
FOUND PETITION TO GET RID OF FRONT PLATES The_Beast_ USA - California 90 03-29-2012 01:54 AM
New Camaro photoshop with beefier front end, drop and smoked wheels Tran Camaro Photoshops / Renderings Forum 60 10-25-2010 07:02 PM
2010 Camaro SS -- New closeup of front end: Photos only. Tran Camaro Photos | Spyshots | Video | Media Gallery 1 07-17-2008 11:09 PM
2 more 2009 Camaro spy pics - fuel door location shown! (+ front headlights closeup) HooliganZ Camaro Photos | Spyshots | Video | Media Gallery 369 07-02-2008 10:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.