Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
horizon670
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing

Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing Discussions on mechanical maintenance and servicing of your Camaro

Reply
 
Thread Tools
Old 12-06-2009, 09:04 AM   #1
SSwitzerland
 
SSwitzerland's Avatar
 
Drives: black 2SS & chopped Grand Le Mans
Join Date: Mar 2009
Location: Bern Switzerland
Posts: 33
Exclamation Oil-Level-Warning....???!!!

hi friends over the sea.. after 1000 SS- miles without any problems there is now the display information: "low-oil-level, check oil"... i checked several times, hot and cold, the level is ok... but the sign is coming always after starting the enginge... ? anybody had this thing too?
regs from europe / switzerland
SSwitzerland is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2009, 10:04 AM   #2
DangerZL1

 
Drives: Accord
Join Date: Oct 2009
Location: Memphis, TN Area
Posts: 1,910
I'm just guessing, but I'd change the oil if you haven't already done it, reset the DIC and see if the problem goes away. If it doesn't, then you probably need to take it in to the dealer and have their service dept look at it.
DangerZL1 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 12:48 PM   #3
camarodad
 
Drives: camaro
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 29
I would take it into the dealer since it should be a warranty fix if there is a problem.
camarodad is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 12:58 PM   #4
Banshee
Institutionally Insane
 
Banshee's Avatar
 
Drives: 2013 IOM 2SS/RS 1LE
Join Date: Feb 2009
Location: Detroit MI
Posts: 1,871
Sounds like a bad sensor.

I would fathom a guess that is. I do not know it the level is read. If the pressure drops in a mechanical pressure sending unit, typically a light comes on.

You could have a clogged filter or a bad sensor.
__________________
It's got a cop motor, a 440 cubic inch plant, it's got cop tires, cop suspension, cop shocks. It's a model made before catalytic converters so it'll run good on regular gas. What do you say, is it the new Bluesmobile or what?
Banshee is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 05:05 PM   #5
Gotthat02fire

 
Gotthat02fire's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1ss IOM
Join Date: May 2009
Location: Williamsport,PA
Posts: 2,163
I would have to agree take it to your dealer let them deal with it!!! Sounds like a bad oil sensor!
Gotthat02fire is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
best synthetic oil to use hollywoodjose Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing 130 01-26-2014 08:51 AM
Oil Changes Dave McFly Off-topic Discussions 6 05-18-2010 04:50 PM
synthetic motor oil? bigd1276 Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing 71 01-29-2009 12:28 PM
gas prices. Congoman775 General Automotive + Other Cars Discussion 65 05-28-2008 12:20 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.