Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
RDP Motorsport
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Other Generations > 4th Generation Camaros

4th Generation Camaros 1993-2002

Reply
 
Thread Tools
Old 09-03-2008, 04:22 PM   #1
brotherben
 
brotherben's Avatar
 
Drives: 1994 camaro 6 cil. all stock
Join Date: Apr 2008
Location: central FL.
Posts: 50
you guys look smart.

Hay guys, well today someone almost backed into me I have a 94 camaro. When I went to use the horn it did not work also I have power locks and the power lock does not work on my drivers side door but it does on my passenger side door (i have to lock the car on the passenger side) But on both side the unlock works. So I don't know if they are tied together ,but I would like to know what you guys think. Thanks in advance.
brotherben is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2008, 05:48 PM   #2
Robert91RS

 
Robert91RS's Avatar
 
Drives: Everywhere
Join Date: Jun 2008
Location: TX
Posts: 852
I would suspect seperate problems here. Check the fuses first, then the horn relay, then the horn contact under the steering wheel. You can also try supplying 12v direct to the horn and make sure it isn't burned up. And replace your door lock switch.
Robert91RS is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2008, 05:53 PM   #3
Txturbo
Keeper of the Faith
 
Txturbo's Avatar
 
Drives: 2001 Z28 Agressively
Join Date: Apr 2008
Location: Rosenberg,Texas
Posts: 1,383
Quote:
Originally Posted by brotherben View Post
Hay guys, well today someone almost backed into me I have a 94 camaro. When I went to use the horn it did not work also I have power locks and the power lock does not work on my drivers side door but it does on my passenger side door (i have to lock the car on the passenger side) But on both side the unlock works. So I don't know if they are tied together ,but I would like to know what you guys think. Thanks in advance.
I've had several electrical things that didn't work when I bought mine. Check the fuse panel under the hood. Pull each fuse and circuit breaker and replace. Seems its common for the contacts to loose connection after a while. Removing and replacing seems to fix most of the problems.
__________________

2010 Camaro SS R6P
2001 Camaro Z28
1969 Camaro SS clone

Txturbo is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2008, 06:00 PM   #4
-RO- Upgrade
 
-RO- Upgrade's Avatar
 
Drives: 3.4 v6, black CamaRO
Join Date: Jul 2008
Location: Houston, Tx
Posts: 8
Send a message via Yahoo to -RO- Upgrade
Sup everyone, I got a question but u might not be able to help me with this one...lol See I am rebuilding my 95 camaro & can't wait till its done but I am putting a lambo door kit on it & its going to be gas powered but my question is " IS IT GOING TO WORK WITH A 130 DEGREE INSTEAD OF A 90 DEGREE " well if u kno please message me back or post, I would be very greatful cause this shit dont come cheap....lol
__________________
HELP
-RO- Upgrade is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2008, 08:08 PM   #5
brotherben
 
brotherben's Avatar
 
Drives: 1994 camaro 6 cil. all stock
Join Date: Apr 2008
Location: central FL.
Posts: 50
Hay guys I already checked the fuses inside. Tomorrow when I get home from school I'll check the fuse box under the hood and the other stuff mentioned. I'll get back to you and let you know how it's going.
brotherben is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2008, 08:28 PM   #6
shank0668


 
shank0668's Avatar
 
Drives: 1998 Sahara
Join Date: Feb 2008
Location: Ohio
Posts: 8,569
Send a message via AIM to shank0668
looks are intimidating
shank0668 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2008, 09:41 PM   #7
Angrybird 12
Retired, Cancer Survivor
 
Angrybird 12's Avatar
 
Drives: 12 CAMARO 1LT, 08 Vue, 14 Spark
Join Date: Dec 2007
Location: J. C. Tennessee
Posts: 18,148
Quote:
Originally Posted by brotherben View Post
Hay guys I already checked the fuses inside. Tomorrow when I get home from school I'll check the fuse box under the hood and the other stuff mentioned. I'll get back to you and let you know how it's going.
If not a fuse or the switch, I hate to say you may have some broken wires in the boot that is between the door and the body.. Had the same thing happen to an old Astro van I had.. Many years of flexing will break those tiny wires in there and you may not even be able to see where untill you grab each wire and flex it individually, If you have power windows you may have a problem soon with those wires also..
the horn should have nothing to do with the power door locks, more than likely the relay or horn it's self.
__________________
Cancer's a bitch! Enjoy life while you can! LIVE, LOVE, DRIVE...CAMARO!

Previous Camaros: 1974, 1979 and 2010.
Angrybird 12 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2008, 03:53 PM   #8
CamaroSpike23
Mr. Nitpicky
 
CamaroSpike23's Avatar
 
Drives: anything I can get my hands on
Join Date: Sep 2006
Location: anywhere and everywhere
Posts: 22,860
Send a message via Yahoo to CamaroSpike23
hold on a min... im getting all the info and pics you guys need.
__________________
Never race anything you can't afford to light on fire and push off a cliff
Quote:
Originally Posted by BowtieGuy View Post
Nobody makes CamaroSpike happy. You just disgust him a little less than other people.

Quote:
Originally Posted by Bulldogwinters View Post
Read that link that Spike posted, it'll tell you everything you need to know.
Quote:
Originally Posted by WheelmanSS View Post
Post count is truly an accurate measure of how cool someone is on the Internet.
Quote:
Originally Posted by Greg Norris View Post
I piss excellence
and fart awesomeness
Quote:
Originally Posted by BowtieGuy View Post
Nobody makes CamaroSpike happy. You just disgust him a little less than other people.
"You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Quote:
Originally Posted by Overflow View Post
But not all people were born awesome like you, Spike.
CamaroSpike23 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2008, 04:04 PM   #9
CamaroSpike23
Mr. Nitpicky
 
CamaroSpike23's Avatar
 
Drives: anything I can get my hands on
Join Date: Sep 2006
Location: anywhere and everywhere
Posts: 22,860
Send a message via Yahoo to CamaroSpike23
Quote:
Originally Posted by brotherben View Post
Hay guys, well today someone almost backed into me I have a 94 camaro. When I went to use the horn it did not work also I have power locks and the power lock does not work on my drivers side door but it does on my passenger side door (i have to lock the car on the passenger side) But on both side the unlock works. So I don't know if they are tied together ,but I would like to know what you guys think. Thanks in advance.
ok ben. go out to your car, remove the bottom plastic pnl on the pass side, (#20 in this pic: http://shbox.com/1/ftbumper.jpg )
to access your horn.
check the wiring on the horn itself
you can see the horn and the connector in this pic: http://shbox.com/1/ft_signal.jpg
there should also be a vacuum line on the horn as well


clean the connector and make sure its on good.
check the horn, if that doesnt work, check the relay on the audio control module
http://shbox.com/1/flashers.jpg

might just be the relay or fuse for the horn, or the horn might be bad. mine went out on me, checked the fuses and relays, and it turned out to be a bad horn. 180k on it. so i swapped it out with a new one.


as for the door locks, your drivers side switch is probably bad.
__________________
Never race anything you can't afford to light on fire and push off a cliff
Quote:
Originally Posted by BowtieGuy View Post
Nobody makes CamaroSpike happy. You just disgust him a little less than other people.

Quote:
Originally Posted by Bulldogwinters View Post
Read that link that Spike posted, it'll tell you everything you need to know.
Quote:
Originally Posted by WheelmanSS View Post
Post count is truly an accurate measure of how cool someone is on the Internet.
Quote:
Originally Posted by Greg Norris View Post
I piss excellence
and fart awesomeness
Quote:
Originally Posted by BowtieGuy View Post
Nobody makes CamaroSpike happy. You just disgust him a little less than other people.
"You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Quote:
Originally Posted by Overflow View Post
But not all people were born awesome like you, Spike.
CamaroSpike23 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2008, 04:06 PM   #10
CamaroSpike23
Mr. Nitpicky
 
CamaroSpike23's Avatar
 
Drives: anything I can get my hands on
Join Date: Sep 2006
Location: anywhere and everywhere
Posts: 22,860
Send a message via Yahoo to CamaroSpike23
Quote:
Originally Posted by -RO- Upgrade View Post
Sup everyone, I got a question but u might not be able to help me with this one...lol See I am rebuilding my 95 camaro & can't wait till its done but I am putting a lambo door kit on it & its going to be gas powered but my question is " IS IT GOING TO WORK WITH A 130 DEGREE INSTEAD OF A 90 DEGREE " well if u kno please message me back or post, I would be very greatful cause this shit dont come cheap....lol
which way are you wanting to open them 130*? upwards? as long as the actuator and hinges are capable of supporting the weight of the doors, then yes it should work, but be careful as the mirror might come in contact with the front fender when the door is raised that way. also, you might have to extend all the wiring to the power windows/door locks/mirrors/etc so that it will reach without snagging when you open the doors all the way up.
__________________
Never race anything you can't afford to light on fire and push off a cliff
Quote:
Originally Posted by BowtieGuy View Post
Nobody makes CamaroSpike happy. You just disgust him a little less than other people.

Quote:
Originally Posted by Bulldogwinters View Post
Read that link that Spike posted, it'll tell you everything you need to know.
Quote:
Originally Posted by WheelmanSS View Post
Post count is truly an accurate measure of how cool someone is on the Internet.
Quote:
Originally Posted by Greg Norris View Post
I piss excellence
and fart awesomeness
Quote:
Originally Posted by BowtieGuy View Post
Nobody makes CamaroSpike happy. You just disgust him a little less than other people.
"You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Quote:
Originally Posted by Overflow View Post
But not all people were born awesome like you, Spike.
CamaroSpike23 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2008, 07:44 PM   #11
brotherben
 
brotherben's Avatar
 
Drives: 1994 camaro 6 cil. all stock
Join Date: Apr 2008
Location: central FL.
Posts: 50
Quote:
Originally Posted by CamaroSpike23 View Post
ok ben. go out to your car, remove the bottom plastic pnl on the pass side, (#20 in this pic: http://shbox.com/1/ftbumper.jpg )
to access your horn.
check the wiring on the horn itself
you can see the horn and the connector in this pic: http://shbox.com/1/ft_signal.jpg
there should also be a vacuum line on the horn as well


clean the connector and make sure its on good.
check the horn, if that doesnt work, check the relay on the audio control module
http://shbox.com/1/flashers.jpg

might just be the relay or fuse for the horn, or the horn might be bad. mine went out on me, checked the fuses and relays, and it turned out to be a bad horn. 180k on it. so i swapped it out with a new one.


as for the door locks, your drivers side switch is probably bad.
Thanks I'll try tomorrow I don't have any tools. my friend does but its to late to bother him. By the way I checked the horn relay fuse in the fuse box and it was bad, I put a new one in and the horn is more like a light buzz than a horn, its barely hear-able (I make up words ). Also with my door lock problem when I use my key chain lock remote to lock the car the lights flash like it locks but you dont hear the lock click but the unlock you do hear it. So you said that its the driver side switch thats bad, hopefully when I replace it it will work.
brotherben is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2008, 08:02 PM   #12
brotherben
 
brotherben's Avatar
 
Drives: 1994 camaro 6 cil. all stock
Join Date: Apr 2008
Location: central FL.
Posts: 50
I was wondering when you said "ok ben. go out to your car, remove the bottom plastic pnl on the pass side, (#20 in this pic: http://shbox.com/1/ftbumper.jpg )" is that in the car passenger side or under the hood? It looks like under the hood but the cut away pic is a little confusing. thanks
brotherben is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2008, 11:39 AM   #13
CamaroSpike23
Mr. Nitpicky
 
CamaroSpike23's Avatar
 
Drives: anything I can get my hands on
Join Date: Sep 2006
Location: anywhere and everywhere
Posts: 22,860
Send a message via Yahoo to CamaroSpike23
sorry, pass side. didnt even realize there were two 20s in the pic.
__________________
Never race anything you can't afford to light on fire and push off a cliff
Quote:
Originally Posted by BowtieGuy View Post
Nobody makes CamaroSpike happy. You just disgust him a little less than other people.

Quote:
Originally Posted by Bulldogwinters View Post
Read that link that Spike posted, it'll tell you everything you need to know.
Quote:
Originally Posted by WheelmanSS View Post
Post count is truly an accurate measure of how cool someone is on the Internet.
Quote:
Originally Posted by Greg Norris View Post
I piss excellence
and fart awesomeness
Quote:
Originally Posted by BowtieGuy View Post
Nobody makes CamaroSpike happy. You just disgust him a little less than other people.
"You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Quote:
Originally Posted by Overflow View Post
But not all people were born awesome like you, Spike.
CamaroSpike23 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2008, 11:40 AM   #14
CamaroSpike23
Mr. Nitpicky
 
CamaroSpike23's Avatar
 
Drives: anything I can get my hands on
Join Date: Sep 2006
Location: anywhere and everywhere
Posts: 22,860
Send a message via Yahoo to CamaroSpike23
Quote:
Originally Posted by brotherben View Post
Thanks I'll try tomorrow I don't have any tools. my friend does but its to late to bother him. By the way I checked the horn relay fuse in the fuse box and it was bad, I put a new one in and the horn is more like a light buzz than a horn, its barely hear-able (I make up words ). Also with my door lock problem when I use my key chain lock remote to lock the car the lights flash like it locks but you dont hear the lock click but the unlock you do hear it. So you said that its the driver side switch thats bad, hopefully when I replace it it will work.
so is it still locking when using the remote?
__________________
Never race anything you can't afford to light on fire and push off a cliff
Quote:
Originally Posted by BowtieGuy View Post
Nobody makes CamaroSpike happy. You just disgust him a little less than other people.

Quote:
Originally Posted by Bulldogwinters View Post
Read that link that Spike posted, it'll tell you everything you need to know.
Quote:
Originally Posted by WheelmanSS View Post
Post count is truly an accurate measure of how cool someone is on the Internet.
Quote:
Originally Posted by Greg Norris View Post
I piss excellence
and fart awesomeness
Quote:
Originally Posted by BowtieGuy View Post
Nobody makes CamaroSpike happy. You just disgust him a little less than other people.
"You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Quote:
Originally Posted by Overflow View Post
But not all people were born awesome like you, Spike.
CamaroSpike23 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2008, 03:50 PM   #15
brotherben
 
brotherben's Avatar
 
Drives: 1994 camaro 6 cil. all stock
Join Date: Apr 2008
Location: central FL.
Posts: 50
Quote:
Originally Posted by CamaroSpike23 View Post
so is it still locking when using the remote?
no the door doesn't but the lights flash on the car like it does.
brotherben is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2008, 09:56 AM   #16
CamaroSpike23
Mr. Nitpicky
 
CamaroSpike23's Avatar
 
Drives: anything I can get my hands on
Join Date: Sep 2006
Location: anywhere and everywhere
Posts: 22,860
Send a message via Yahoo to CamaroSpike23
Quote:
Originally Posted by brotherben View Post
no the door doesn't but the lights flash on the car like it does.
what about when its locked manually, and you hit the remote to unlock?
__________________
Never race anything you can't afford to light on fire and push off a cliff
Quote:
Originally Posted by BowtieGuy View Post
Nobody makes CamaroSpike happy. You just disgust him a little less than other people.

Quote:
Originally Posted by Bulldogwinters View Post
Read that link that Spike posted, it'll tell you everything you need to know.
Quote:
Originally Posted by WheelmanSS View Post
Post count is truly an accurate measure of how cool someone is on the Internet.
Quote:
Originally Posted by Greg Norris View Post
I piss excellence
and fart awesomeness
Quote:
Originally Posted by BowtieGuy View Post
Nobody makes CamaroSpike happy. You just disgust him a little less than other people.
"You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Quote:
Originally Posted by Overflow View Post
But not all people were born awesome like you, Spike.
CamaroSpike23 is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2008, 03:27 PM   #17
brotherben
 
brotherben's Avatar
 
Drives: 1994 camaro 6 cil. all stock
Join Date: Apr 2008
Location: central FL.
Posts: 50
Quote:
Originally Posted by CamaroSpike23 View Post
what about when its locked manually, and you hit the remote to unlock?
the unlock works fine its just the lock, by the way I found out the horn went bad, getting a new one. So know its the locks im focused on.
brotherben is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2008, 10:33 AM   #18
brotherben
 
brotherben's Avatar
 
Drives: 1994 camaro 6 cil. all stock
Join Date: Apr 2008
Location: central FL.
Posts: 50
OK I took my car in to get new tires and fluids and they checked the horn they said I needed a new one so I said ok. Got the car back and the horn works, the doors lock, and im feeling fine. until I notice the ABS inop light on in my dash. Could this be caused by the car place putting new tires on? I called them when I got home and they said the light was already on when they got it. But I know my car and when something is lit up or something isent working I worry. So what do you guys think. I did some google research and the ABS inop thing seems to be happening to a lot of camaros.
brotherben is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What do you guys think of these wheels? RODTANA Wheels and Tires Talk Sponsored by The Tire Rack 29 10-01-2009 01:37 PM
So what are your guy's choices? 16yearoldcamarodriver 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 160 09-09-2008 06:42 PM
I saw Get Smart Dave McFly Off-topic Discussions 5 07-01-2008 05:09 AM
GM Achieves Breakthrough with Smart Materials TAG UR IT Off-topic Discussions 7 03-29-2007 10:51 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.