Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Fabberge
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum

Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum All audio, video, bluetooth, nav, radar, and electronics discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 03-10-2010, 03:43 AM   #1
PhantomVXR
 
PhantomVXR's Avatar
 
Drives: Summit White 2SS RS
Join Date: Dec 2009
Location: England
Posts: 124
Ipod problem -

Ok, so My Ipod worked fine for the first two weeks, now when plugged into the USB the charging symbol appears on the Ipod(so power to socket) but the car system doesn't even pick up that it is plugged in...

Trouble is i'm in the UK so its not just a case of going to the dealer and waving a warranty in his face!......Is there a DIY fix for this????
PhantomVXR is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 09:45 AM   #2
Inferno2SS
www.inferno2ss.com
 
Inferno2SS's Avatar
 
Drives: 2010 IOM 2SS/RS
Join Date: Feb 2010
Location: Westminster, CO
Posts: 862
It is happening to a lot of us. I got my car 2 days ago and my iPhone was working great, then yesterday nothing no charge like you as well. Kind of sucks that cause it appears that this issue has been on going for months and months.

http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=31235
__________________
Inferno2SS is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 12:30 PM   #3
TwoEcho
Whiskey Tango Foxtrot
 
TwoEcho's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS-Imperial Blue
Join Date: Sep 2009
Location: Charleston AFB, SC
Posts: 228
This happens to me every once in a while. Car stops "seeing" the ipod and the ipod doesn't charge. Usually starts working again after I turn off the car and restart it...
__________________
"Some people are like slinkies. Not really good for anything, but you can't help but smile when you see one tumble down the stairs"

TwoEcho is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 12:46 PM   #4
ELDuran
 
ELDuran's Avatar
 
Drives: 2010 2LT RS Camaro (Rally Yellow)
Join Date: Jan 2010
Location: Burbank
Posts: 234
My Ipod didn't work until I updated I-tunes. It may have been coincidence but true story.
__________________
Back-2-Back Champs L.A. Lakers!

ELDuran is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 01:00 PM   #5
duffmobile
 
duffmobile's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS - IOM/IOM
Join Date: Mar 2009
Location: Frankfort, IL
Posts: 376
I've had this issue since last June and it's annoying! Sometimes it sees it and sometimes it doesn't. Going to take in my car and see if there is a software update.
__________________
L99 with 2.8 LC Kenne Bell, Kooks 1 7/8 headers, Corsa Catback, R2C CAI, 491 RWHP / 500 RWTQ ---- 2010 MY #7539
duffmobile is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 05:45 PM   #6
PhantomVXR
 
PhantomVXR's Avatar
 
Drives: Summit White 2SS RS
Join Date: Dec 2009
Location: England
Posts: 124
Will check i-pod is upto date, but if the Car needs update how can I get this in UK? Download?
PhantomVXR is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 06:09 PM   #7
Darth_Emma
Psssssssssshhhhhhhhhhhhh!
 
Darth_Emma's Avatar
 
Drives: under contruction
Join Date: Nov 2009
Location: Marysville, Ohio
Posts: 13,151
I had problems with my iPod too until I updated the firmware on the iPod. It's worked fine ever since.
__________________
Darth_Emma is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 06:31 PM   #8
RamAir02
Black/Black 2SS/RS
 
RamAir02's Avatar
 
Drives: '10 SS/RS M6, '07 ZX6R
Join Date: Apr 2009
Location: NJ
Posts: 358
I too have had this problem since June. It rarely happens, but sometimes when I start the car it doesn't "SEARCH FOR DEVICES..." and instead just goes to FM radio. I usually unplug the USB cable and reset the iPod and it works again. A couple of on/off cycles of the car ignition also works.

Months ago there was talk about a firmware/software update from GM, but my dealer has never been able to find any information on it.
__________________
2010 SS/RS M6
Barton Short Throw, Halltech Yellow Jacket, BC Racing Coilovers, Dynatech LTs, SLP PowerFlo Axleback, JRE tune
12.58@111 1.88 60' (prior to tune)
Previous Cars: 1999 Trans Am, 2000 WS6, 2005 CTS-V
RamAir02 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 06:47 PM   #9
Inferno2SS
www.inferno2ss.com
 
Inferno2SS's Avatar
 
Drives: 2010 IOM 2SS/RS
Join Date: Feb 2010
Location: Westminster, CO
Posts: 862
I dropped my car off at the dealer today, they said there is an update but they are having trouble getting it downloaded to my car so they are keeping the car over night to try and fix it tomorrow. Will let you guys know if they are able to fix it.
__________________
Inferno2SS is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 07:48 PM   #10
Inferno2SS
www.inferno2ss.com
 
Inferno2SS's Avatar
 
Drives: 2010 IOM 2SS/RS
Join Date: Feb 2010
Location: Westminster, CO
Posts: 862
Guess they didnt end up keeping it over night, just got back from the dealer. Not sure if my issue is the same as the one others were having but basically they said it was due to a pinch in circuit 3240 red/white wire of the multimedia player interface. They repaired pinched circuit 3240 and rerouted circuit and harness to prevent future problems.
__________________
Inferno2SS is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 02:33 AM   #11
PhantomVXR
 
PhantomVXR's Avatar
 
Drives: Summit White 2SS RS
Join Date: Dec 2009
Location: England
Posts: 124
Thanks guys, will try and get it sorted one way or another
PhantomVXR is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 04:48 PM   #12
PhantomVXR
 
PhantomVXR's Avatar
 
Drives: Summit White 2SS RS
Join Date: Dec 2009
Location: England
Posts: 124
Ok so I got it working again Downloaded new version of I-tunes (which specifically mentioned improving connection problems) and reset the Ipod by holding menu and centre button for 6secs(until apple symbol appears). Plugged it back in and started the car boom....working again.
PhantomVXR is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 09:27 PM   #13
thiggin2
 
thiggin2's Avatar
 
Drives: 05/07 Chevy's
Join Date: Aug 2009
Location: Florida
Posts: 358
Quote:
Originally Posted by RamAir02 View Post
Months ago there was talk about a firmware/software update from GM, but my dealer has never been able to find any information on it.
There is a PI out for an update to the MPIM (Multimedia Player Interface Module ) The PI# is PI0055. Give this to them. I just did an update on a customers car today and it took about 30 min to complete. It was one of the longest reprograms I have done.
Attached Images
 
thiggin2 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 09:50 PM   #14
ShadoChaser
Gamer & Ghosthunter!
 
ShadoChaser's Avatar
 
Drives: 2010 VR 2SS/RS L99
Join Date: Jan 2010
Location: Raleigh, NC
Posts: 307
I just had my dealer activate mine today, I wonder If I got this update. I haven't had any issues yet, I'm just wondering if I need to ask them about it.
ShadoChaser is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 08:49 PM   #15
Moorepheus

 
Drives: 2013 Dodge Charge R/T Plus AWD
Join Date: Jul 2009
Location: Niagara Falls, NY
Posts: 1,307
I just got my car, built on March 3rd. My iphone doesn't work right. Iphone displays device is not compatable and wants to go into airplane mode...

This update fix this probleM???
Moorepheus is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 01:08 PM   #16
Inferno2SS
www.inferno2ss.com
 
Inferno2SS's Avatar
 
Drives: 2010 IOM 2SS/RS
Join Date: Feb 2010
Location: Westminster, CO
Posts: 862
My iPhone prompts with the same airport message but it still works with my car just fine.
__________________
Inferno2SS is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 01:31 PM   #17
Moorepheus

 
Drives: 2013 Dodge Charge R/T Plus AWD
Join Date: Jul 2009
Location: Niagara Falls, NY
Posts: 1,307
Quote:
Originally Posted by Inferno2SS View Post
My iPhone prompts with the same airport message but it still works with my car just fine.

Mine works, but then I search for Playlist on my Radio, they are all blank, until I pick one. Then I get an error message on the Radio, don't remember it 100%, but it stats the phone was disconnected and it's safe to remove it. Weird.

On the other side of things. I connected the AUDIO part via BLUETOOTH and it sound awsome via BlueTooth also, but I know cable connection is the best.

Also, love the BT connection for the phone also, works just talking through OnStar phone service. The BT Phone and BT Audio from the car show up as 2 different BT devices on the iPhone.
Moorepheus is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 02:13 PM   #18
Inferno2SS
www.inferno2ss.com
 
Inferno2SS's Avatar
 
Drives: 2010 IOM 2SS/RS
Join Date: Feb 2010
Location: Westminster, CO
Posts: 862
The bluetooth for the phone is great, one of my favorite features.
__________________
Inferno2SS is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2010, 06:04 PM   #19
CruiseControl
 
CruiseControl's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS L99
Join Date: Mar 2010
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 73
Quote:
Originally Posted by Moorepheus View Post
I just got my car, built on March 3rd. My iphone doesn't work right. Iphone displays device is not compatable and wants to go into airplane mode...

This update fix this probleM???
This comes up for many iphone peripherals and basically means it's not compatible with the 'phone' component. This is true, the PDIM is not compatible with the phone (that runs through bluetooth). It's unlikely there will be an update to 'fix' this.

Just ignore it (or hit 'no')....it'll work.
CruiseControl is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2010, 01:05 PM   #20
nashstat
 
Drives: 2SS Camaro
Join Date: Oct 2009
Location: CA
Posts: 432
Quote:
Originally Posted by thiggin2 View Post
There is a PI out for an update to the MPIM (Multimedia Player Interface Module ) The PI# is PI0055. Give this to them. I just did an update on a customers car today and it took about 30 min to complete. It was one of the longest reprograms I have done.
Thanks for that. From time to time I could hear static noises while listening to music and other times no matter what I do, I could not get the PDIM to play music, despite the iPod working just fine.

I usually just do a hard reset of the iPod and it fixes the issue.

Hard reset steps (only for classic iPods, won't work for iPhones or Touch):

1. Switch the Hold button to "Hold" position, and then switch it back to "Non Hold" position
2. Press center button and menu button together (for about 10 seconds)
3. You should see an Apple logo appear in the center of the screen.

That's it... you should be able to do listen to your music just fine.

PLEASE DO NOT ATTEMPT THIS WHILE DRIVING!!! PULL OVER ON THE SIDE!!!
nashstat is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2010, 03:07 PM   #21
Moorepheus

 
Drives: 2013 Dodge Charge R/T Plus AWD
Join Date: Jul 2009
Location: Niagara Falls, NY
Posts: 1,307
I have had the update done on my Radio/MPIP last Friday, and I get static and issues with PlayList/Artist/etc not showing up or showing wrong infomation still. Like I will be browsing one artist and another artist info is showing up. Very weird. I have rebooted my iPhone and still same issues.
Moorepheus is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2010, 09:15 AM   #22
ninety6
2xSOM
 
ninety6's Avatar
 
Drives: 2002 Camaro SS | 2002 Camaro V6 vrt
Join Date: Feb 2010
Location: Mason, OH
Posts: 278
Quote:
Originally Posted by thiggin2 View Post
There is a PI out for an update to the MPIM (Multimedia Player Interface Module ) The PI# is PI0055. Give this to them. I just did an update on a customers car today and it took about 30 min to complete. It was one of the longest reprograms I have done.
Is this the same as a PDIM update? For example, the radio PDIM version I have (built 1/31) is "CE" -- is this newer than that, or something different? i've noticed a little static on the ipod now and then.
ninety6 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2010, 01:19 PM   #23
Darth_Emma
Psssssssssshhhhhhhhhhhhh!
 
Darth_Emma's Avatar
 
Drives: under contruction
Join Date: Nov 2009
Location: Marysville, Ohio
Posts: 13,151
My car wouldn't find my ipod for the first time today. I tried resetting the ipod and I restarted the car. No luck.

One other thing my radio is doing that it never did before is when I push the aux/cd button, it just switches between CD and the Radio (either FM or XM, whichever I was listening to last). It doesn't ever show "Aux" or "iPod." It used to until today. Very odd.

I will stop by the dealer on the way home from work to ask about the update.
__________________
Darth_Emma is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2010, 01:46 PM   #24
Richochet83
 
Richochet83's Avatar
 
Drives: SIM 2LT Camaro RS
Join Date: Apr 2009
Location: Maryland
Posts: 484
I been having problems with my iPod hook up for a long time now. and my right door speaker rattles like crazy. And those jokers at the dealership said GM is aware of the problem and not to change the speakers.
Richochet83 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2010, 02:25 PM   #25
convert
 
convert's Avatar
 
Drives: the Camaro as often as possible
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, WA
Posts: 138
Quote:
Originally Posted by ninety6 View Post
Is this the same as a PDIM update? For example, the radio PDIM version I have (built 1/31) is "CE" -- is this newer than that, or something different? i've noticed a little static on the ipod now and then.
I'd like to know this too. I also have CE, and I took my car into the dealership last week along with a printout of PI0055 and after keeping my car for 1/2 the day they called back and said I already had the latest version?

But it sounds like Moorepheus got an update and that car was built very recently.
convert is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PDIM Intermittently Fails to Recognize iPod or Zune in USB RandyB Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 12 10-09-2012 08:16 AM
Got A New IPod 160gb Classic For Christmas, Will The USB Port Charge The IPod ? RCPW Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 13 12-30-2009 02:01 PM
Great Read and Info on Oil Weight Banshee Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing 1 11-23-2009 10:03 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.