Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
ModBargains
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons

Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons Bolt-Ons | Intakes | Exhaust

Reply
 
Thread Tools
Old 03-29-2010, 08:19 PM   #1
Russell James


 
Russell James's Avatar
 
Drives: '12 SS/RS LS3 IBM
Join Date: Dec 2009
Location: SE Michigan
Posts: 3,415
Anybody's speedo jump up when rev engine in nuetral?

Ran into a strange quirk after installing long tube headers and a catback. No codes or CEL light after the header install. But if I rev it hard in nuetral with the clutch out, sometimes the speedo jumps up. If the DIC is set on speedo it will jump up to 20 ish and then count down as the revs come down. If the brake is on I get a DIC warning to release the brake.

Possibly not related to the headers, never really rev'd it hard before putting the headers on. But now that it sounds so good, of course had to romp it a few times in nuetral. Not even close to red line, just a second or two quick rev up to 5K or so. The only wiring messed with was the O2's and extensions... Maybe they are tied off to other wires too close or something interfering with the speed sensor signal?

Just curious if anyone else has seen that. Doing it when the clutch is out, wonder if something is spinning up in the trans. Car is brand new tight, 100 miles.
Russell James is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 08:44 PM   #2
SATXLS3

 
SATXLS3's Avatar
 
Drives: 2012 GMC Sierra Z71 4x4 Crew
Join Date: Feb 2010
Location: San Antonio, Tx
Posts: 1,233
HAVE HAD THE BRAKE RELEASE WARNING

DID NOT NOTICE THE SPEEDO, ILL TAKE A LOOK 2MORROW
SATXLS3 is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 08:53 PM   #3
DMAX
 
DMAX's Avatar
 
Drives: 01 silverado 2010 2SS/RS Sim
Join Date: Jun 2009
Location: MA
Posts: 197
Mine does the same thing .
DMAX is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 09:24 PM   #4
yota924x4
 
yota924x4's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS m6, 1970 Nova SS396
Join Date: Feb 2010
Location: pittsburgh, pa
Posts: 50
Send a message via AIM to yota924x4
same here too, you'll even get the beeping telling you to release the parking brake too. i guess the car thinks its moving?
__________________
yota924x4 is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 10:42 PM   #5
Russell James


 
Russell James's Avatar
 
Drives: '12 SS/RS LS3 IBM
Join Date: Dec 2009
Location: SE Michigan
Posts: 3,415
Good to know others are doing it. Must just be some quirk.
Russell James is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
STS Twin Turbos SupremacyCustoms Forced Induction - V8 0 02-16-2010 01:35 PM
Texas Speed & Performance Fall Engine Sale Trevor @ Texas Speed V8 Bolt-Ons & Tunes 2 12-08-2009 10:19 AM
Camaro ls3 news...true or false? Dark Knight Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 74 06-05-2008 05:29 PM
Axial Vector Engine Mr. Wyndham General Automotive + Other Cars Discussion 6 06-20-2007 04:00 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.