Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Vector Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Tuning / Diagnostics -- engine and transmission

Tuning / Diagnostics -- engine and transmission Tune and diagnostics for engines and auto transmission.

Reply
 
Thread Tools
Old 04-19-2010, 04:59 PM   #1
Reeko
 
Drives: 69 Camaro RS Conv. 2010 Camaro SS
Join Date: Mar 2010
Location: Hillsboro, OR
Posts: 88
Looking for datalogger, not tuner...

Any recomendation on a logger that I can use for my laptop.
Wanted to just observe data, would also like to use it to measure my 0-60 times etc.

I don't want to tune , so don't want to pay for those features.

Thanks
Reeko is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2010, 05:20 PM   #2
RedJewel2SS
12.23s@113mph
 
RedJewel2SS's Avatar
 
Drives: 2SS/RS, A6, just a few bolt ons
Join Date: Jul 2009
Location: Houston, TX
Posts: 1,205
good luck with that one bud... most datalogging software has tuning software included like hptuners, diablosport, sct, vector powerflash
__________________

RIP Cammie 7/15/2009 - 4/1/2011
RedJewel2SS is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2010, 06:00 PM   #3
Reeko
 
Drives: 69 Camaro RS Conv. 2010 Camaro SS
Join Date: Mar 2010
Location: Hillsboro, OR
Posts: 88
Quote:
Originally Posted by RedJewel2SS View Post
good luck with that one bud... most datalogging software has tuning software included like hptuners, diablosport, sct, vector powerflash
Is the Chevy Connection OBD2?
If so, will normal OBD scanners/loggers work?
Reeko is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2010, 06:37 PM   #4
dagolfguy
 
dagolfguy's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT RS
Join Date: Nov 2008
Location: Saratoga County, New York
Posts: 172
You can buy a Dashdaq and use that as the "in the car" computer. You accumulate data on an SD card and can save it on your computer using the card too.
I've got one and I like that I can monitor whatever I want while I'm driving. Basically, you can make any signal you want into a gauge.
If you buy one, go for the GM extended codes license.
dagolfguy is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2010, 07:48 PM   #5
Roger Ramjet
Motor Head
 
Roger Ramjet's Avatar
 
Drives: CTS-V
Join Date: Feb 2009
Location: So MD
Posts: 494
HP Tuners has a VCM Scanner only package that does not include the editor software.
__________________
History Camaro's: 83, 93, 95, 98, & 10.
Roger Ramjet is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 05:43 PM   #6
hot ss

 
hot ss's Avatar
 
Drives: aqua 2ss l99
Join Date: Jun 2009
Location: Edmonton
Posts: 1,228
yah, and hpt is real great at logging for more than a minute...on a new camaro :(
hot ss is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 05:55 PM   #7
BackinBlackSS/RS
Go Blue!!!!!
 
BackinBlackSS/RS's Avatar
 
Drives: 2012 Cruze LT
Join Date: Mar 2009
Location: Indiana
Posts: 23,365
www.dashhawk.com Awesome tool!
BackinBlackSS/RS is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 06:40 PM   #8
DSteck
Account Suspended
 
Drives: 2006 Corvette Z06
Join Date: Feb 2010
Location: St. Louis, MO
Posts: 590
Quote:
Originally Posted by Roger Ramjet View Post
HP Tuners has a VCM Scanner only package that does not include the editor software.
This is a good option.

Quote:
Originally Posted by hot ss View Post
yah, and hpt is real great at logging for more than a minute...on a new camaro :(
I have no problems logging for an hour.



Your best bet would be to find a used HP Tuners cable. You can usually find one with a couple credits left for $300 or so, maybe cheaper. It'll let you log data, and if you change your mind, you can make changes for 2 credits.
DSteck is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 07:42 PM   #9
ratlover
 
Drives: 2010 Inferno Orange SS 6 speed
Join Date: Mar 2010
Location: Peoria, IL
Posts: 68
Have you looked into EFI live? Their pricing structure is a bit different from hp tuners but the full on EFI live V2 offers black box logging. Honestly not sure if just the scan only cable allows that or not.
ratlover is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 10:28 PM   #10
hot ss

 
hot ss's Avatar
 
Drives: aqua 2ss l99
Join Date: Jun 2009
Location: Edmonton
Posts: 1,228
well the beta they sent me crashes. what version are you guys running?
hot ss is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2010, 10:34 AM   #11
ElecTech
 
Drives: 1997 GMC Jimmy - 4.3L TT
Join Date: Jan 2010
Location: Charleston, SC
Posts: 17
That's why it's a BETA. They also tell you that if you have problems to let them know.
ElecTech is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
JANNETTY RACING/VORTECH TUNER KIT C5 DEAL! JANNETTYRACING Forced Induction 8 05-20-2010 08:34 PM
SCT Tuner question JustaCamaro Tuning / Diagnostics -- engine and transmission 3 02-28-2010 06:32 PM
TUNER GALLERIA Atlanta Car Show | January 29-31 CarNutzCustomz USA - Southeast 14 02-02-2010 01:28 AM
TUNER GALLERIA Chicago Car Show @ Donald E Stephens Convention Center! CarNutzCustomz USA - Great Lakes 0 01-23-2010 11:40 PM
TUNER GALLERIA | Houston, TX | Nov. 26-29 CarNutzCustomz USA - Texas 3 12-07-2009 03:07 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.