Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Emblempros
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons

Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons Bolt-Ons | Intakes | Exhaust

Reply
 
Thread Tools
Old 05-04-2010, 03:00 PM   #1
zlwebb
 
zlwebb's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Mar 2010
Location: Indiana
Posts: 110
Exclamation NEED HELP! Installed custom CAI:warning lights

I just installed a new cai. It says service stabilitrack now and the engine light is on along with all the traction system lights. It also sounded a bit rough...will it just take time to adjust??


zlwebb is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 03:03 PM   #2
Gnarlygianni
 
Gnarlygianni's Avatar
 
Drives: Black Camaro 2SS
Join Date: Nov 2009
Location: Tucson, Az
Posts: 365
Gnarlygianni is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 03:05 PM   #3
wullger

 
wullger's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS
Join Date: Apr 2009
Location: Tyler, Texas
Posts: 1,543
Please tell me this is a photoshop prank.
__________________
2SS/RS IBM A6, White Rallies
1100: 4/30/09 2000: 6/30/09 3000: 6/30/09
3300: 7/15/09 TPW of 7/27! 3400: 7/22/09
3800: 7/28/09 #30334!! 4B00: 7/30/09
4200: 8/5/09
6000: DELIVERED! 8/18/09


wullger is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 03:06 PM   #4
TripleB
SoCal Mayhem
 
TripleB's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS ABM Camaro A6
Join Date: May 2009
Location: Hawthorne, California
Posts: 5,613
where is the MAF plugged in? i don't really see it from that picture. if you don't have that, you'll get those errors and the car might even stall because it thinks it's not getting any air flow.
__________________
TripleB is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 03:07 PM   #5
Tessa
Mischief Managed
 
Tessa's Avatar
 
Drives: 2SS/RS RJT with silver rallys
Join Date: Aug 2009
Location: Southbound
Posts: 8,832
I threw out my stabilitrack system this winter and as I took her out to get it serviced it re-set itself. Literally down the driveway and like 4 feet into the road....

Might want to call Onstar first just to make sure too....my engine light was not on - just all my stabilitrack lights and my ABS light....
Tessa is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 03:07 PM   #6
zlwebb
 
zlwebb's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Mar 2010
Location: Indiana
Posts: 110
The MAF is installed. so is the vacuum tube. I just tried starting it. It does want to stall now at idle unless I give it gas
zlwebb is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 03:08 PM   #7
zlwebb
 
zlwebb's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Mar 2010
Location: Indiana
Posts: 110
Should I take off one of the filters??
zlwebb is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 03:10 PM   #8
Blade


 
Blade's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro 2SS SIM RS
Join Date: Dec 2009
Location: Charlotte
Posts: 4,635
Send a message via AIM to Blade
That is a wicked system.

Sounds like you need a tune. When you add a mod to these v6 engines, you will usually get a check engine light. To get rid of the CEL you will need a tune. Now you can keep driving with the CEL, but if something really goes wrong, your screwed.

You can drive around more, usually it irons out after a 100 miles or so. There are variances on each car.
__________________
Blade is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 03:15 PM   #9
zlwebb
 
zlwebb's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Mar 2010
Location: Indiana
Posts: 110
I just took one filter off. Still really rough...do I need to take it on the street to allow it to adjust first? Because now its just a standard cai and should be fine.
zlwebb is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 03:15 PM   #10
ddunerider
So-Cal Race team!!
 
ddunerider's Avatar
 
Drives: Tahoe LTZ,2010 2SS/M6 Camaro
Join Date: Apr 2009
Location: Phillips Ranch ca. So-Cal
Posts: 5,427
Send a message via AIM to ddunerider
Really......
__________________
WE RACE DEEP!!
BBK Intake, Flowmaster AT cat back Barton shifter,Painted stripes,,Heritage grill,LED DRLs, Smokin Tires!!
ddunerider is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 03:19 PM   #11
The Reaper
Founding Member of CTCC
 
The Reaper's Avatar
 
Drives: 2010 2SS RS RJT w/Silver Stripes
Join Date: Apr 2010
Location: Texas
Posts: 785
Just a wild shot here...I understand that the MAF is directional. Could it be backwards?
__________________

It's not how big your motor is, it's how well you shift it !!
The Reaper is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 03:22 PM   #12
zlwebb
 
zlwebb's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Mar 2010
Location: Indiana
Posts: 110
It is directional? I did turn it
zlwebb is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 04:12 PM   #13
The Reaper
Founding Member of CTCC
 
The Reaper's Avatar
 
Drives: 2010 2SS RS RJT w/Silver Stripes
Join Date: Apr 2010
Location: Texas
Posts: 785
So I understand, there is an arrow I believe that should point towards the throttle body. Any experts chime in here as I am going on what I have heard.
__________________

It's not how big your motor is, it's how well you shift it !!
The Reaper is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 04:56 PM   #14
zlwebb
 
zlwebb's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Mar 2010
Location: Indiana
Posts: 110
I redisigned it for just one filter. I turned the mass airflow sensor around. The traction lights are off and everything is running smooth now. The check engine light is still on though. Will pulling the battrry clear it?
zlwebb is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 04:56 PM   #15
squat

 
Drives: 2011 Dodge Charger
Join Date: Apr 2009
Location: MN
Posts: 905
Good lord man, put that filter back on. The purpose of the filter is to keep crap out of the engine, so unless you removed the 2nd inlet along with the 2nd filter you're going to put all kinds of crap in your engine.

Where did you get that cai anyways?
__________________
2011 Dodge Charger
squat is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 04:59 PM   #16
zlwebb
 
zlwebb's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Mar 2010
Location: Indiana
Posts: 110
No man i took the y tube off lol. Ha i wouldnt leave that hole open. I think all the problems were with the sensor being the wrong way? Should i try for 2 filters again now that the sensor is on right? Or should i just leave it at one?
zlwebb is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 05:12 PM   #17
KaiserSoze
 
KaiserSoze's Avatar
 
Drives: 2008 MazdaSpeed3
Join Date: Mar 2010
Location: Lost Wages, NV
Posts: 37
I'd leave it with the one filter. I can imagine having the air flow from the two filters converging directly in front of the MAF is adding all kinds of turbulence that will throw off the MAF reading. The Mazdaspeed community knows all about having turbulence at the MAF.
KaiserSoze is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 05:13 PM   #18
brAnd7onX
Team L99
 
brAnd7onX's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro SS IOM
Join Date: Oct 2009
Location: SoCal
Posts: 1,536
This is why I would pay the extra money and get a reputable brand... Sigh.
brAnd7onX is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 05:14 PM   #19
deljaso
 
deljaso's Avatar
 
Drives: 2010 1LT/RS
Join Date: Aug 2009
Location: Lexington, KY
Posts: 325
First things first -- what intake is that?

Next, go ahead and try the second filter, though I don't really know how it would help your performance -- but it does look cool.
deljaso is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 05:31 PM   #20
Ajaxx
Cantafordit
 
Ajaxx's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS
Join Date: Mar 2010
Location: Picayune, MS/Covington, LA
Posts: 283
Quote:
Originally Posted by deljaso View Post
First things first -- what intake is that?

Next, go ahead and try the second filter, though I don't really know how it would help your performance -- but it does look cool.
Looks like Auto Zone piece together
__________________
Down, But Not Out 610.7 RWHP/553.8 RWTQ
Ajaxx is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 05:34 PM   #21
Lurker67
 
Drives: Toyota Tundra
Join Date: Oct 2009
Location: Mass
Posts: 181
Direction matters on the MAF sensor...
Lurker67 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 05:35 PM   #22
Darth_Emma
Psssssssssshhhhhhhhhhhhh!
 
Darth_Emma's Avatar
 
Drives: under contruction
Join Date: Nov 2009
Location: Marysville, Ohio
Posts: 13,151
I put a CAI intake on mine. No codes. Car runs great. IMHO, it's a good idea to pay a bit and get an intake that has been well tested and researched.
__________________
Darth_Emma is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 05:46 PM   #23
Alain

 
Alain's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1SS, RS, Manual
Join Date: Dec 2009
Location: Northern NJ
Posts: 1,474
that is ridiculous
Alain is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 06:28 PM   #24
djsnoflake
Faith Keeper
 
djsnoflake's Avatar
 
Drives: 2012 Silverado LTZ, 2010 2SS/RS
Join Date: Nov 2008
Location: Saskatoon, Saskatchewan Canada
Posts: 2,791
Sweet hot air intake you have there.
__________________

Quote:
Originally Posted by fbodfather View Post
.........we are far from finished.................
djsnoflake is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 06:45 PM   #25
1badtie

 
1badtie's Avatar
 
Drives: 2010 camaro 2ss rs
Join Date: Nov 2009
Location: Central AR
Posts: 910
that is crazy there is such a thing as tooo much air i would leave only one filter on two might work if you tune it tho i would not try it tho
1badtie is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Angel Eye Mod (93-97 Camaros) CamaroSpike23 4th Generation Camaros 104 12-23-2013 12:48 PM
Please help!!! All lights on gauges coming on!! SS Mike Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 43 08-03-2012 10:35 AM
Knight Rider KITT LIGHTS INSTALLED thespymaster Camaro Photos | Spyshots | Video | Media Gallery 116 03-23-2011 06:12 PM
Cup holder lights installed bmwdon 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 10 02-16-2010 12:23 PM
lights wont go off Parrish 4th Generation Camaros 3 09-09-2009 09:11 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.