Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
BORLA
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls


Reply
 
Thread Tools
Old 06-18-2010, 10:06 AM   #29
BalogUK
THE architect.
 
Drives: 2SS/RS M6
Join Date: Mar 2009
Location: Suwanee, GA/Seeley Lake, MT
Posts: 836
dropped mine off at the dealer this morning...Service manager and I went for a 15 min ride hitting the "sweet spot" on every gear... He agrees that it's muffler related, but is going to pull the system out to rule out any foreign objects vibrating against each other- results to come (he's going to see if they'll let me do an aftermarket swap) ATAK.
__________________
#34122 EMPTIED, AT YARD ON 8/26/09; Delivered 9/07/09
MODS: Borla ATAK Cat-Back GFX (#140378), 35% Ceramic all-around, CAI, Inc. Intake w/ Scoop, Hurst Short Throw, Heritage Grille, GM Dove Tail, Laser Interceptor Triple v8.9, Passport Max, Pfadt ZL Stage 2
BalogUK is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2010, 07:37 PM   #30
Dameon
 
Drives: 2010 Camaro 2SS
Join Date: May 2010
Location: Vermont
Posts: 27
Mine gets fixed next week. 2 new mufflers and all brackets/clamps.
Dameon is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2010, 08:45 PM   #31
BalogUK
THE architect.
 
Drives: 2SS/RS M6
Join Date: Mar 2009
Location: Suwanee, GA/Seeley Lake, MT
Posts: 836
alright!! ATAK is on order! Chevy's gonna apply the warranty cost towards the ATAK, I'm responsible for the overage (couple hundred bucks). Install is included by Chevy since they'd have to install the OEM system whenever it came in. now that's one helluva deal!

Note; that #PI0027 is exactly what you need your service mgr to pull up if you suspect your mufflers going bad...keep in mind though, the PI is only applicable to PRE Sept. 2009 Camaros (Both A6 & M6) they've got to hit the exhaust pretty damn hard to get it to ring, but sure enough, they made the exact frequency tone as when driving.
__________________
#34122 EMPTIED, AT YARD ON 8/26/09; Delivered 9/07/09
MODS: Borla ATAK Cat-Back GFX (#140378), 35% Ceramic all-around, CAI, Inc. Intake w/ Scoop, Hurst Short Throw, Heritage Grille, GM Dove Tail, Laser Interceptor Triple v8.9, Passport Max, Pfadt ZL Stage 2
BalogUK is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 09:17 PM   #32
Dameon
 
Drives: 2010 Camaro 2SS
Join Date: May 2010
Location: Vermont
Posts: 27
Mine was a broken baffle in the right side muffler. I got a whole new exhaust, converters all the way back.
Dameon is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 09:33 PM   #33
cwalms
 
cwalms's Avatar
 
Drives: 2SS Red Jewel Tint
Join Date: Aug 2009
Location: Wisconsin
Posts: 135
Send a message via Skype™ to cwalms
Quote:
Originally Posted by Dameon View Post
Mine was a broken baffle in the right side muffler. I got a whole new exhaust, converters all the way back.
I had the exact same issue. My new exhaust was installed yesterday and it's working great.

I asked the dealer if I could apply the difference toward the purchase of a GM Performance Exhaust and they said GM said no, it has to be an exact OEM replacement part. Oh well, the rattling is gone and thats good.
cwalms is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2010, 11:01 AM   #34
dshanesmith
 
Drives: Artic White 3LT\Z51
Join Date: Jul 2009
Location: New Hope, PA
Posts: 74
Have the exact same issue. Had to provide the shop with the TSB. After going for ride with service manager, who didn't hear it and tech who finally did. Suffice to say they ordering an exhaust. No swap for performance system. :(
dshanesmith is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2010, 07:09 PM   #35
stros
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS
Join Date: Oct 2009
Location: San Jose California
Posts: 233
I had the same exact issue and my dealer is installing a new exhaust system in 7 to 10 days when the parts come in. Glad I found this sticky on the forum as the dealer had no clue what was causing my vibration.

My dealer would not agree to swap with a GMPP exhaust or any aftermarket exhausts for me either.

Anyone know if they've actually improved the OEM exhaust components so the issue doesn't happen again?

Just wondering if I'm going to have the issue re-emerge in 6 to 7K miles on the replacement exhaust too.
stros is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2010, 03:03 PM   #36
CAMAR0
Loose is Fast!
 
CAMAR0's Avatar
 
Drives: Mikes Hard Lemons
Join Date: Feb 2010
Location: Brick House
Posts: 645
I put ls3 mufflers on my v6 and got the rattle. Im wondering if i can just drill and plug weld the baffle

Anyone have a spare i could test on if i pay shipping or pictures of the baffle location?
CAMAR0 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2010, 03:11 PM   #37
SuperFly03
 
Drives: 2010 Kona Blue GT500
Join Date: Mar 2010
Location: Texas
Posts: 540
Quote:
Originally Posted by dmo View Post
I took my camaro in to be serviced at the dealer for a dent (completely gone now ) and a vibrational noise when I was in low RPM's of any gear. The mechanic said he couldn't hear it but I insisted it was there. So the mechanic did some research and found a Technical Service Bulletin (TSB) that described exactly what I said. It turned out the baffles in the exhaust separate and vibrate creating a tinny noise. So now my exhaust is being replaced from the catalytic converter back and its all under warranty. Just wanted to post this in case anyone else had the same problem and didn't know what the hell it was.
Thank god... I'm taking mine in tomorrow and this is one of the reasons.
__________________
CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANT [TEXAS]

You've been Thread Jacked by SF03!
Current Car: 2010 Kona Blue Shelby GT500 M6
Previous Car:
2010 Black Camaro 2SS/RS M6
Two Back: 2007 Black Shelby GT500 M6
SuperFly03 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2010, 09:09 PM   #38
cwalms
 
cwalms's Avatar
 
Drives: 2SS Red Jewel Tint
Join Date: Aug 2009
Location: Wisconsin
Posts: 135
Send a message via Skype™ to cwalms
Thought I'd give an update. After my exhaust was replaced the noise came back worse than before. I dropped it off at the dealer last night and they found a damaged gasket under the #1 Bank 02 sensor which was preventing the sensor from being secured properly and making it vibrate. They replaced the sensor and gasket today and the the noise is gone. The reason I mention this is that it made almost the exact same sound as the loose baffle in the muffler. Just and FYI.
cwalms is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2010, 09:25 AM   #39
Eagle10
 
Eagle10's Avatar
 
Drives: 1995 CamaroZ28 & 2010 Camaro2SS/RS
Join Date: Jul 2010
Location: Maryland
Posts: 6
Reference to vibration sound, I have an arcing sound under the rear area of my car. If I shake the car or when started. Then check engine light comes on and code is Emissions.
Eagle10 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2010, 07:53 AM   #40
Monte
 
Drives: '88 Monte Carlo SS, '10 Camaro SS
Join Date: Jan 2010
Location: RI
Posts: 223
I've had my exhaust replace already at 5k miles and it's doing it again at 14k.
__________________
-Chris
'10 Camaro SS
'88 Monte Carlo SS
Monte is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2011, 04:13 PM   #41
Sapper1
 
Sapper1's Avatar
 
Drives: 2010 RS SS Red with Black
Join Date: Sep 2009
Location: New Cumberland PA
Posts: 123
Mine too

Had mine replaced last year, started again about a month ago. So I just replaced myself with the flowmaster system. The only issue I have now is I dont want to turn the radio on!!!

By the Way had a similar situation with the dealer not wanting to cover any "difference".
__________________
Go Army Beat Navy:fighting0040:
Sapper1 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2011, 04:57 PM   #42
FUN4JT
 
FUN4JT's Avatar
 
Drives: 2010 SSRS, Victory Red, 6 speed
Join Date: Mar 2010
Location: Hollister, Ca
Posts: 70
Had the same issue with my stock mufflers...Simple fix - Magnaflow mufflers...
FUN4JT is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GM dealership customer service and sales HPlover Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 15 04-01-2014 11:48 AM
Onstar....a spy???? please comment dieseldave24v General Automotive + Other Cars Discussion 138 02-23-2012 01:12 PM
Service Bulletin Compliation (aka TSBs- Tech Svc Bulletins) KJS 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 3 11-30-2009 11:40 AM
Car at Dealer for service (TSB) and other issues jdanza 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 2 11-22-2009 10:46 AM
Piston to Valve Clearance? My First Camaro! Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 3 08-18-2009 07:26 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.