Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Phastek Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls


Reply
 
Thread Tools
Old 05-23-2010, 09:22 PM   #15
JSC81
 
JSC81's Avatar
 
Drives: 2010 1SS/RS M6
Join Date: Apr 2010
Location: Charleston, WV
Posts: 397
Was more or so directed at the second post. I know I qouted you but you were the last to comment on it.

Edit: I fail at quoting multiple people. ; ;
__________________
JSC81 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2010, 09:25 PM   #16
daphatgrant
June '10
 
daphatgrant's Avatar
 
Drives: '10 2SS/RS RJT
Join Date: Jul 2009
Location: Upstate NY (FingerLakes)
Posts: 2,397
Did you use a high pressure washer on the engine?
__________________
RJT, 2SS/RS, M6, Black Int, Sunroof.


(Click above image to learn about UpstateC5)
daphatgrant is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2010, 09:29 PM   #17
ron10


 
Drives: 2010 2SS IOM L99
Join Date: Jan 2010
Location: LOUISVILLE,KY..
Posts: 7,548
i am interested to know what the solution to your problem is.when you wash a car,there isn't enough water that gets into the engine that should hurt anything.
ron10 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2010, 09:30 PM   #18
jackka
 
jackka's Avatar
 
Drives: 2011 Black/Black 2LT/RS M6 w/Sroof
Join Date: Jul 2009
Location: FT. Rucker, Alabama, the home of Army Aviation!
Posts: 200
i guess we'll just have to wait and see what the dealer says.

obviously having washed the car can not be held as a cause for an engine malfunction..


PS. are people seriously having trouble reading the original post? looks completely understandable to me and i don't see what the problem is.
jackka is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2010, 09:31 PM   #19
daphatgrant
June '10
 
daphatgrant's Avatar
 
Drives: '10 2SS/RS RJT
Join Date: Jul 2009
Location: Upstate NY (FingerLakes)
Posts: 2,397
Quote:
Originally Posted by ron10 View Post
i am interested to know what the solution to your problem is.when you wash a car,there isn't enough water that gets into the engine that should hurt anything.
I think that he is saying that he washed the engine, someone asked him in an earlier post but he hasn't responded to that yet.

OP, did you wash your engine itself?
__________________
RJT, 2SS/RS, M6, Black Int, Sunroof.


(Click above image to learn about UpstateC5)
daphatgrant is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2010, 09:32 PM   #20
BackinBlackSS/RS
Go Blue!!!!!
 
BackinBlackSS/RS's Avatar
 
Drives: 2012 Cruze LT
Join Date: Mar 2009
Location: Indiana
Posts: 23,297
I hope it's a quick fix for you. Let is know what it was.
BackinBlackSS/RS is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2010, 09:38 PM   #21
dwade76
 
dwade76's Avatar
 
Drives: Camaro 2LT RS
Join Date: May 2010
Location: Schenectady, NY
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by daphatgrant View Post
Did you use a high pressure washer on the engine?
No just a hose with no sprayer and i think thats what did it. But i've never heard of low engine power and that's what was coming on, and the stability control and check engine light.
dwade76 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2010, 09:39 PM   #22
dwade76
 
dwade76's Avatar
 
Drives: Camaro 2LT RS
Join Date: May 2010
Location: Schenectady, NY
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by daphatgrant View Post
I think that he is saying that he washed the engine, someone asked him in an earlier post but he hasn't responded to that yet.

OP, did you wash your engine itself?
No i didn't even pop the hood when i washed it.
dwade76 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2010, 10:12 PM   #23
brAnd7onX

 
brAnd7onX's Avatar
 
Drives: 2012 SS IOM
Join Date: Oct 2009
Location: Round Rock, TX
Posts: 1,552
Okay guys no one wash their camaro...
brAnd7onX is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2010, 10:25 PM   #24
molloni
Capt. Organization!
 
molloni's Avatar
 
Drives: Black 2010 2LT/RS Camaro
Join Date: Apr 2010
Location: Boston
Posts: 2,459
I'm kind of curious which dealership you bought the car from...I wonder if they are still just as inept up there in the Capital District these days as they were 10 years ago when I lived in that area...from the sounds of this post, it is a resounding YES. If the check engine light came on (MIL - malfunction indication lamp?) then it threw a code (DTC - diagnostic trouble code). Ask them what code they read when they plugged the computer into the car. You don't just get a check engine light (especially if the car is only 3days old - congrats on the car, BTW), and then they say "checks out ok on the computer...". Find out what code they read, and don't let them tell you they didn't get a code.
__________________
>>>Rhode Island Chevy Show<<< June 29, 2014 - What better way to get a sig pic!
>>>Pit Girls @ Angry Hams<<< July 2, 2012 - What better way to get a hot girl pic!
molloni is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2010, 10:29 PM   #25
Alfieboy
Madman
 
Alfieboy's Avatar
 
Drives: White 2014 ZL1
Join Date: Jun 2009
Location: RICHMOND VA
Posts: 1,374
exactly..

Quote:
Originally Posted by Stormyone View Post
Come on it was not that difficult to read.... let's solve his car problem first then deal with the other if need be....
It was not that damn hard to read ..cmon guys...jesh
Alfieboy is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2010, 11:01 PM   #26
CamaroFTW

 
CamaroFTW's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS-Rally Yellow
Join Date: Apr 2010
Location: Palm Bay, FL
Posts: 1,286
Send a message via MSN to CamaroFTW
Quote:
Originally Posted by hair10 View Post
Can't.read.no.punctuation...

aaaahhhhh... my eyes!
Now imagine what a fork in your eye would feel like....."aaaahhhhh X10"
CamaroFTW is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2010, 12:11 AM   #27
zbo2
 
Drives: 69 Z-28, 93 Pace Car
Join Date: May 2010
Location: Southern New Jersey
Posts: 69
i'm sure this will turn out to be a stupid (unrelated to the washing) problem. my son has had his lt2 rs for a week and i've washed it 5 times myself (black car) with no problems.....lol
zbo2 is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2010, 12:42 AM   #28
Ronn

 
Ronn's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Mar 2010
Location: Northern Ontario
Posts: 1,173
Quote:
Originally Posted by molloni View Post
I'm kind of curious which dealership you bought the car from...I wonder if they are still just as inept up there in the Capital District these days as they were 10 years ago when I lived in that area...from the sounds of this post, it is a resounding YES. If the check engine light came on (MIL - malfunction indication lamp?) then it threw a code (DTC - diagnostic trouble code). Ask them what code they read when they plugged the computer into the car. You don't just get a check engine light (especially if the car is only 3days old - congrats on the car, BTW), and then they say "checks out ok on the computer...". Find out what code they read, and don't let them tell you they didn't get a code.
+1

When check engine light is on, they will be able to get something. They are jerking your chain.
__________________
1SS / RS / M6 / IOM / Black rally stripes / Polished wheels

It's a high school prom, it's a Springsteen song, it's a ride in a Chevrolet...
Ronn is offline   Reply With Quote
 
Reply

Tags
engine, low power

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Automatic Transmission Problems Kyzer Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 18 Today 07:36 PM
1st and 2nd gear problems. 1SS 6M jnm2003 V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6) 6 08-17-2010 01:06 PM
Long Problem(s) GM techs or someone needed here... xpanda305x Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 37 07-04-2010 02:00 PM
Potential Solutions to Radio Problems The_Blur Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 17 11-10-2009 10:23 PM
Does an axle back have the same problems as a cat back? G.E. Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 2 09-15-2009 03:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.