Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
ModBargains
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-04-2010, 08:47 PM   #1
gadgetguru4life
 
gadgetguru4life's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro RS
Join Date: Jul 2010
Location: Charles City Va
Posts: 13
Question Instrument Panel Dont Work On Hot Days...

I've noticed that on my early 2010-RS that the dash panel dont calibrabte properly on hot days. Its happened last year a few times and quite a bit this year. Here is what I know...

When the temp is above 95 outside and the car is sitting in the sun when I get in at 5:30 eastern time and its hot the gagues wont calibrate (move to full scale and back). When this happens the RPM gauge will never work and the rest fail for a random amount of time. The car has sat all day while I'm at work so its only solar heat. Somtimes the RPM gage will eventually work but mostly not. When it does it is usally the wrong RPM. The odometer,gas,and temp will all start working at the same time. If I park it for a short duration after driving, and get back in and drive again then they all seem to work again. Also I noticed it seem to happen when I start it remotely and get in to drive or "short" start the ignition and let the autostart finish starting the car. The only common thing I have found is the hot summers in Virginia. I know that there are a lot of others in areas hotter than here. This is one of the first cars that were made so its an early model.

Has anyone else seen this issue or a TSB been issued?

Im also suffering from the loose spoiler and now have the nuts rattling in the body of the trunk...Plan on seeing the dealer for this! I found the TSB thanks to Camaro5! Thanks Guys...

gadgetguru4life is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2010, 09:06 PM   #2
2SSRS@Gen5diy
My other car is 2014 Z/28

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS M6
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 11,137
Yes it was at the start of 2010 go see you dealer.
__________________
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2010, 09:17 PM   #3
2SSRS@Gen5diy
My other car is 2014 Z/28

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS M6
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 11,137
Ok fund it for you, Document ID: 2291505

#09-08-49-011: Instrument Panel Cluster Needle(s) Stick Intermittently (Replace Instrument Panel Cluster) - (Jun 15, 2009)

Good luck
__________________
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2010, 09:25 AM   #4
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,245
I have checked the TSB through my resources and it is as stated above though I cannot confirm that this TSB is the fix for the issue that you are having. I also agree that you should have your vehicle checked by your local dealership. They would be able to determine whether or not the TSB from above does or does not apply to your vehicle.

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Chevrolet Customer Svc is online now   Reply With Quote
Old 07-08-2010, 09:47 AM   #5
2SSRS@Gen5diy
My other car is 2014 Z/28

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS M6
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 11,137
Quote:
Originally Posted by Chevrolet Customer Svc View Post
I have checked the TSB through my resources and it is as stated above though I cannot confirm that this TSB is the fix for the issue that you are having. I also agree that you should have your vehicle checked by your local dealership. They would be able to determine whether or not the TSB from above does or does not apply to your vehicle.

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Hi last year GM had a set up that when you went in to the dealer, The dealer ordered you a new Cluster after getting your info, And then they had to call a some GM place and up date the new Cluster.

AS for this guy Vehicle, This Cluster problems was on early 2010 cars, And that is what he said.
__________________
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 04:15 PM   #6
gadgetguru4life
 
gadgetguru4life's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro RS
Join Date: Jul 2010
Location: Charles City Va
Posts: 13
I took the car to the dealer and they replaced the cluster. that fixed the problem.
gadgetguru4life is offline   Reply With Quote
 
Reply

Tags
dash gauges, dash issues, gauge malfunction, heat problem, tsb

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How To Fix Door Panel Buzzing/Rattling K-Money Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 19 02-17-2010 11:08 PM
561.6 RWHP 540.1 RWTQ in 2 days work JANNETTYRACING Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 80 02-17-2010 02:47 PM
2010's Sold Out ! carguy 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 53 12-06-2009 01:12 PM
Pedders December Dollar Days for the 2010 Camaro and Brand X Vehicles JusticePete Wheels and Tires Talk Sponsored by The Tire Rack 85 07-26-2009 05:20 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.