Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Rick@Livernois
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro DIY & HOW-TO instructions & discussions


Reply
 
Thread Tools
Old 12-18-2010, 10:31 PM   #1242
Don O
Camaro and Vettehead
 
Don O's Avatar
 
Drives: 2SS/RS IOM L99 69 427/400 Vette
Join Date: Aug 2009
Location: 12 miles East of Disneyland - Anaheim Hills
Posts: 547
Quote:
Originally Posted by lionssfan View Post
Is that from the service manual? Wonder what 4 is?

Don O
__________________
Nothing sucks more than that moment during an argument when you realize you're wrong.

Don O is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2010, 10:43 PM   #1243
lionssfan
drive it like U stold it
 
lionssfan's Avatar
 
Drives: 2010 2ss camaro
Join Date: Nov 2010
Location: mi
Posts: 757
(4)

yes this is out of gm service manual. Inflatable Restraints Sensing and Diagnostic Module (SDM)--Located underneath the vehicle center console in front of shifter

sorry had diffculty loading everthing. 4 is the sir module or sdm. if you didn't unplug this should be ok.
lionssfan is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2010, 10:45 PM   #1244
2SSRS@Gen5diy

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS IOM ,2014 Z/28, 66 Nova
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 13,066
Quote:
Originally Posted by Don O View Post
Is that from the service manual? Wonder what 4 is?

Don O
Its the one under the center console it under the storage box in the console.
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2010, 10:46 PM   #1245
lionssfan
drive it like U stold it
 
lionssfan's Avatar
 
Drives: 2010 2ss camaro
Join Date: Nov 2010
Location: mi
Posts: 757
Attachment 192970
Quote:
Originally Posted by Don O View Post
Is that from the service manual? Wonder what 4 is?

Don O

Last edited by lionssfan; 01-21-2012 at 12:05 PM.
lionssfan is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2010, 10:47 PM   #1246
lionssfan
drive it like U stold it
 
lionssfan's Avatar
 
Drives: 2010 2ss camaro
Join Date: Nov 2010
Location: mi
Posts: 757
Quote:
Originally Posted by lionssfan View Post
This is 2010 camaro gm service manual
I can't get it to copy and paste correctly, but you can still see how it's numbered.


(1)



Right Front Impact Sensor--Located on the front of the vehicle in the engine compartment

(2)

Front Hood Assist Rod--A gas shock located under the front hood on the passenger side

(3)

Passenger Instrument Panel Air Bag--Located at the top right under the instrument panel

(4)

Inflatable Restraints Sensing and Diagnostic Module (SDM)--Located underneath the vehicle center console in front of shifter

(5)

Passenger Presence System--Located in the passenger seat under the seat trim

(6)

Passenger Seat Position Sensor--Located under the seat inboard side

(7)

Passenger Seat Belt Retractor Pretensioner--Located under the trim near the bottom of the center pillar

(8)

Passenger Seat Side Air Bag--Located on the seat back of passenger seat

(9)

Right Front Side Impact Sensor--Located in the B-pillar

(10)

Right Roof Rail Air Bag--Located passenger side under the headliner

(11)

Vehicle Battery--Located under the hood on the right side, in the trunk on the middle

(12)

Left Roof Rail Air Bag--Located driver side under headliner

(13)

Left Front Side Impact Sensor--Located in the B-pillar

(14)

Driver Seat Side Air Bag--Located on the seat back of driver seat

(15)

Driver Seat Belt Retractor Pretensioner--Located under the trim near the bottom of the center pillar

(16)

Driver Seat Position Sensor--Located under seat inboard side

(17)

Driver Steering Wheel Air Bag--Located on the steering wheel

(18)

Left Front Impact Sensor--Located on the front of the vehicle in the engine compartment (on the radiator tie bar)
lionssfan is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2010, 10:57 PM   #1247
2SSRS@Gen5diy

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS IOM ,2014 Z/28, 66 Nova
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 13,066
Here are two pics of the place it in the car.
There is no parts in front of the shifter.
Attached Images
  
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2010, 11:06 PM   #1248
2SSRS@Gen5diy

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS IOM ,2014 Z/28, 66 Nova
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 13,066
Did you reconnect the connector on the passenger side of the console? if you did not remember to disconnect the battery first.
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2010, 11:12 PM   #1249
lionssfan
drive it like U stold it
 
lionssfan's Avatar
 
Drives: 2010 2ss camaro
Join Date: Nov 2010
Location: mi
Posts: 757
Quote:
Originally Posted by Don O View Post
Thanks guys. I think I might have turned the key on with one of them disconnected. I did not remove the seats. I double checked the steering wheel and passenger side connections today. All are secure. Guess I can go and try 100 starts tomorrow and see if that clears it

I guess only dealers have the special readers for the SIR codes, bummer.

Don O
if you need help with the sir code they give you at the dealer. let me know and I can get you service info you need. I wouldn't do the 100 cranks, never tryed it but might have to wait between ignition cycles not sure. also not to confuse you, typically a history code should not set a light with most modules, only a current code. but my exprience has been when we replace all air bags and done correctly most of the time we still have a light, because the vehicle was keyed up with the bags unplugged. but service manual says if the sdm does all it's checks and finds no fault it turns the light out. maybe someone here has exprienced this already and can give some input.
lionssfan is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2010, 02:49 AM   #1250
baba booey
 
baba booey's Avatar
 
Drives: abm 2ss rs
Join Date: May 2010
Location: Lake taps Wa
Posts: 94
I had this come on when I first started my car after the HUD install I found that when I first plugged in the pass side SIR that I did not push it all the way in it looked like it was in but it was not so I guess what I'm saying is double check that plug and I think you can say I started my car with this plug unplugged and the code went away instantly once I plugged it back in
baba booey is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2010, 01:00 PM   #1251
lionssfan
drive it like U stold it
 
lionssfan's Avatar
 
Drives: 2010 2ss camaro
Join Date: Nov 2010
Location: mi
Posts: 757
Quote:
Originally Posted by lionssfan View Post
(4)




yes this is out of gm service manual. Inflatable Restraints Sensing and Diagnostic Module (SDM)--Located underneath the vehicle center console in front of shifter

sorry had diffculty loading everthing. 4 is the sir module or sdm. if you didn't unplug this should be ok.
service manual is wrong the sdm is rear of the shifter. Ofer's photo shows sdm location. but there should be know reason to disconnect connectors at sdm I would think. I don't think your problem is there. pm me if you want and we can talk on the phone
lionssfan is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2010, 04:32 PM   #1252
Cam 427
 
Cam 427's Avatar
 
Drives: 2010 2SS
Join Date: Apr 2010
Location: Washington
Posts: 663
Quote:
Originally Posted by baba booey View Post
I had this come on when I first started my car after the HUD install I found that when I first plugged in the pass side SIR that I did not push it all the way in it looked like it was in but it was not so I guess what I'm saying is double check that plug and I think you can say I started my car with this plug unplugged and the code went away instantly once I plugged it back in
I had this same problem.
Cam 427 is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2010, 06:25 PM   #1253
Don O
Camaro and Vettehead
 
Don O's Avatar
 
Drives: 2SS/RS IOM L99 69 427/400 Vette
Join Date: Aug 2009
Location: 12 miles East of Disneyland - Anaheim Hills
Posts: 547
Quote:
Originally Posted by baba booey View Post
I had this come on when I first started my car after the HUD install I found that when I first plugged in the pass side SIR that I did not push it all the way in it looked like it was in but it was not so I guess what I'm saying is double check that plug and I think you can say I started my car with this plug unplugged and the code went away instantly once I plugged it back in
I double checked that yesterday. I unplugged it then mated it back up. The pins are pretty long and I know it's making a connection there. Thanks for the suggestion too.

Don O
__________________
Nothing sucks more than that moment during an argument when you realize you're wrong.

Don O is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2010, 06:28 PM   #1254
Don O
Camaro and Vettehead
 
Don O's Avatar
 
Drives: 2SS/RS IOM L99 69 427/400 Vette
Join Date: Aug 2009
Location: 12 miles East of Disneyland - Anaheim Hills
Posts: 547
Quote:
Originally Posted by lionssfan View Post
service manual is wrong the sdm is rear of the shifter. Ofer's photo shows sdm location. but there should be know reason to disconnect connectors at sdm I would think. I don't think your problem is there. pm me if you want and we can talk on the phone
Haven't been out in the garage yet today. I'll check this connection. I know I had to unplug the center console harness and I know it's connected back up since I played tunes from the USB memory stick yesterday. I don't think I unplugged anything else under there, but it's easy to look and see.

Thanks for all help too.

Don O
__________________
Nothing sucks more than that moment during an argument when you realize you're wrong.

Don O is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2010, 12:37 AM   #1255
DWALEX

 
DWALEX's Avatar
 
Drives: 2SS Garnet, Adrenaline A8,MRC,NPP..
Join Date: Jul 2010
Location: Kansas
Posts: 890
another 2010 Camaro with HUD, finally I finished today, Thanks to my Wife for her Patience, Thanks Ofer for all your effort and time in this project, the harness and your support, Patrickt for the Hud Kit and to all Camaro5.com members.
I'm extremely happy!!!!
__________________
DWALEX is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2010, 12:58 AM   #1256
WCoolBreeze
2LT/RS RJT
 
WCoolBreeze's Avatar
 
Drives: 2010 2LT/RS RJT W/CGM Rally Stripes
Join Date: Nov 2008
Location: Imperial, CA
Posts: 1,239
When you guys complete the HUD install, please remember to add your information to the thread I started for those who have installed the HUD on their 2010 Camaro. Thanks.

Walt B.
__________________
2010 2LT/RS (Vin - 7757)
2005 Dodge Magnum R/T (Yes it has a Hemi)
1987 Camaro RS (California Special)

Mods Done
CGM Gills, "RS" in both headrests, GMPP Exhaust w/Tips, RJT XM Antenna, RS Foglight/DRL Plug/Play Harness, Leather E-Brake Boot & Auto Boot, HUD Installed, Full ABL doors & Dash, RJT Heritage Grill, T-Rex Lower Grill, Roto-Fab CAI (RJT), W/W Reservoir, V-6 Radiator Cover (RJT), ADM Race Air Scoop, GM Cupholder & Footwell LEDs, Retrofit GM MyLink (w/Nav), Frameless Rearview Mirror, Backup Camera, T-5 Splitter, and Conv Spoiler.
WCoolBreeze is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2010, 02:49 AM   #1257
thebrainhart
 
thebrainhart's Avatar
 
Drives: '10 Camaro 2SS/RS CGM LS3 A6
Join Date: May 2009
Location: Bountiful, UT
Posts: 685
Quote:
Originally Posted by Don O View Post
I double checked that yesterday. I unplugged it then mated it back up. The pins are pretty long and I know it's making a connection there. Thanks for the suggestion too.

Don O
If you can sweet talk, the dealer will probably pull the code for you for free to see what connector/wiring is the problem.

If the problem that caused the light is corrected, the light should go out on its own, leaving a stored code.
__________________
- 2010 Camaro 2SS/RS CGM LS3 A6 "Lurch" - FLYNGSS -
Some ECS, Alky, CompCams, Kooks, JDP Motorsports, Pfadt, BMR, Prothane, RKSport, RX, ACS, Garys, Street Scene, Defenderworx, Anvil, etc.
- 1995 Camaro Z28 Turbo'd 383 LT1 - FLYNZ28
- 2001 Silverado 2500HD CCSB 8.1L
thebrainhart is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2010, 08:20 AM   #1258
2SSRS@Gen5diy

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS IOM ,2014 Z/28, 66 Nova
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 13,066
Quote:
Originally Posted by DWALEX View Post
another 2010 Camaro with HUD, finally I finished today, Thanks to my Wife for her Patience, Thanks Ofer for all your effort and time in this project, the harness and your support, Patrickt for the Hud Kit and to all Camaro5.com members.
I'm extremely happy!!!!
Looks real good, you and the wife did a nice job.

Congrats, and go have some fun.
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Camaro Exterior and Interior Stainless Steel Trim Parts from RPI Designs! RPI Designs Cosmetics and Lighting Modification Discussions 34 01-08-2016 10:39 AM
February 2010 Camaro production & sales figures. Tops Mustang for 9th straight month! Tran 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 52 03-03-2010 10:39 PM
DEALER ONTARIO CANADA WE SHIP ANYWHERE IN CANADA 2010 CAMAROS FOR SALE IN STOCK NOW! dz Dealer Camaros for Sale 0 03-03-2010 06:43 PM
Zex Nitrous System for 2010 Camaro SS @ BMC Performance! Kris@BMCPerformance Forced Induction 2 02-18-2010 07:59 PM
2010 Chevrolet Camaro makes finalist list for 2010 World Car Design of the Year Tran 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 37 02-17-2010 05:22 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.