Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Anthony @ LG Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6)

V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6) Driveshafts | Differentials | Gears | Rearends | Clutch | Shifters

Reply
 
Thread Tools
Old 07-11-2010, 11:16 AM   #1
acowherd

 
acowherd's Avatar
 
Drives: 2010 2ss/RS 4l80. 2009 2500 HD
Join Date: Mar 2009
Location: Mid MO
Posts: 1,763
Can't start in 2nd?

I have skip shift tuned out. With the car idling I can't shift into second gear. I can go first..second with no problem.
I am just thinking I have some sort of skip shift solenoid issue. Can the solenoid be removed or unplugged? Any other ideals??
__________________
ProCharger
4l80
DSS 9in
Cincy Speed Facebook Buildhttps://www.facebook.com/media/set/?...2994113&type=1
Cam5 Build Thread...http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=341052
acowherd is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2010, 12:12 PM   #2
2SSRS@Gen5diy
Salt & Pepper 2014 Z/28

 
2SSRS@Gen5diy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS IOM ,2014 Z/28, 66 Nova
Join Date: Oct 2008
Location: By the lake in AZ
Posts: 11,606
Now that is weird..
__________________
2SSRS@Gen5diy is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2010, 12:21 PM   #3
acowherd

 
acowherd's Avatar
 
Drives: 2010 2ss/RS 4l80. 2009 2500 HD
Join Date: Mar 2009
Location: Mid MO
Posts: 1,763
Even weirder is...With the car shut off, I can shift strait to second and all other gears. With the car running I can't shift strait to second or third. It will run through all the gears running down the road just fine. Down shifting from 6-1 is perfect. I can leave it in 2nd and take off. If I stop and try to shift into second, it feels locked out.
__________________
ProCharger
4l80
DSS 9in
Cincy Speed Facebook Buildhttps://www.facebook.com/media/set/?...2994113&type=1
Cam5 Build Thread...http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=341052
acowherd is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2010, 01:13 PM   #4
chopss
 
chopss's Avatar
 
Drives: 04 sentra, 2ss
Join Date: Apr 2009
Location: staten island, ny
Posts: 532
I had that problem I had the slp skipshift installed wrong. I couldn't start off in 2nd. And reverse was had to get into. All worked perfect w. The car off. The main problem was the skipshift was installed wrong. I switched the wiring and all good now. If you have a skipshift check out the wiring.
chopss is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2010, 06:14 PM   #5
acowherd

 
acowherd's Avatar
 
Drives: 2010 2ss/RS 4l80. 2009 2500 HD
Join Date: Mar 2009
Location: Mid MO
Posts: 1,763
Quote:
Originally Posted by chopss View Post
I had that problem I had the slp skipshift installed wrong. I couldn't start off in 2nd. And reverse was had to get into. All worked perfect w. The car off. The main problem was the skipshift was installed wrong. I switched the wiring and all good now. If you have a skipshift check out the wiring.
Hey thanks for the input....I just jacked up the car and checked the wiring, and sure as shit the wires were on backwards. Had the skip shift plugged into the reverse lockout solenoid.

Works like butter now, Just wanted to give credit were credit was due
__________________
ProCharger
4l80
DSS 9in
Cincy Speed Facebook Buildhttps://www.facebook.com/media/set/?...2994113&type=1
Cam5 Build Thread...http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=341052
acowherd is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2010, 06:31 PM   #6
CaniacFan


 
CaniacFan's Avatar
 
Drives: '10 2SS/RS CGM #75,288
Join Date: Aug 2009
Location: Wake Forest, NC
Posts: 3,954
Good find!! Glad you're back to normal now..
CaniacFan is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2010, 09:28 PM   #7
chopss
 
chopss's Avatar
 
Drives: 04 sentra, 2ss
Join Date: Apr 2009
Location: staten island, ny
Posts: 532
thats awesome. glad all is good.
joey
chopss is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remote Start System Installation – Need Assistance Railcar Camaro DIY & HOW-TO instructions & discussions 27 12-09-2013 04:51 PM
2nd Annual Buyers & Builders Oshawa Meet & Greet - August 20-22 CanadianCamaro Canada 1575 11-26-2010 02:02 PM
Can't get a good 2nd gear scratch - Normal? Reeko Dragstrip and Launch Techniques Discussion 5 04-19-2010 09:29 PM
Rough Engine Start After Tune? Tanner Tuning / Diagnostics -- engine and transmission 9 10-08-2009 12:25 PM
Jays off to Impressive Start bluch Canada 20 09-21-2009 07:28 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.