Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Flowmaster Exhaust
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-18-2010, 07:05 AM   #1
Camaro8810
 
Camaro8810's Avatar
 
Drives: Black 2010 2LT RS
Join Date: Jul 2010
Location: Southern NJ
Posts: 565
Another paint chip spoiler victim

Well here are the pics of my big surprise last night. Was sick to my stomach after seeing this. I checked the forums and saw that a number of you have had the same problem. makes me just shake my head. Just frustrating that only 1 week of ownership and there are already flaws.


__________________
Mods: CAI Inc. Cold Air Intake, 35% Tint, 3M Clear Bra

Last edited by Camaro8810; 07-18-2010 at 07:10 AM. Reason: Pics
Camaro8810 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 12:19 PM   #2
firestone_ss
 
firestone_ss's Avatar
 
Drives: 2010 camaro ss
Join Date: May 2009
Location: Tacoma WA
Posts: 749
that looks like its from a loose spoiler,might be one of the earlier models that had the loose spoiler issue
firestone_ss is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 12:43 PM   #3
booenson
 
Drives: 2010 1SS/RS M6
Join Date: May 2010
Location: Ontario
Posts: 115
Same exact thing happened to me, mine was worse though, dealer took care of it no problem though! Had the entire trunk lid repainted.
booenson is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 12:44 PM   #4
orange10s.c.

 
orange10s.c.'s Avatar
 
Drives: IOM 2SS RS M6 sunroof
Join Date: Jul 2009
Location: panama city fl
Posts: 4,787
Make sure the spoiler bolts are tight or get rid of the factory spoiler.
orange10s.c. is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 01:26 PM   #5
2010 SSRS



 
2010 SSRS's Avatar
 
Drives: 3 V8 Camaros
Join Date: May 2009
Location: The Ocean State
Posts: 123,977
Quote:
Originally Posted by firestone_ss View Post
that looks like its from a loose spoiler,might be one of the earlier models that had the loose spoiler issue
+1
__________________
Jannetty Racing JRE Street Package
2010 SSRS is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 11:10 PM   #6
CUPRA

 
CUPRA's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS - IOM/CGM Stripes
Join Date: Jul 2008
Location: Keller, TX
Posts: 1,282
I was washing mine tonight, and noticed the same thing on mine as well. I've had it 2 weeks now, 2011 2SS/RS.

Going to have to take it in and have it sorted.
__________________


2011 - 2SS/RS - IOM/CGM Stripes • CUPRA • Ordered: 4/10/2010 Mine: 7/1/2010 - 426BHP+CAI
CUPRA is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2010, 08:12 AM   #7
PAUL SS
The Mark of Excellence
 
PAUL SS's Avatar
 
Drives: 2010 ABM 1SS RS LS3
Join Date: Jan 2009
Location: Smallest State in the Union
Posts: 8,411
After reading this and the other other thread about these paint chips under the spoiler, I had to go out and scrutinize my spioler/deck lid. No chip as I thought because I had just washed and waxed it. My spoiler does not come in contact with the deck lid. If you look close enough you can see some kind of pad or something between the spoiler and the deck lid that keeps the edges of the spoiler about a 32nd or more of an inch off the deck lis. Did this material change to something thinner that now allows the spoiler to contact the deck lid?
__________________
BMR, CAI, DynoMax, Elite Eng., Hurst, Jannetty, Clear Image Headers & Hi Flow cats, Jet Hot, LSR, TSW, Vredestein
PAUL SS is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2010, 10:11 AM   #8
Camaro8810
 
Camaro8810's Avatar
 
Drives: Black 2010 2LT RS
Join Date: Jul 2010
Location: Southern NJ
Posts: 565
Visited my dealer this morning and I have an appointment with their onsite body shop on the 26th to have her fixed. Funny thing was when I asked the service guy if they had dealt with or seen this type of problem before he of course said no. I mentioned that I've read of a number of people who had the same problem. he asked if I read about it through a blog. I of course mentioned the website & forum & even pulled up pictures from the site that others had posted. he then said & I quote "GM doesn't recognize blogs or forums" "I just looked on the GM website & I didn't see this type of issue listed. This is a first for me, don't worry we will have it good as new for you"

I'll keep you all posted & I will post up pictures once I get her back from the shop. He said it may take a couple days.
__________________
Mods: CAI Inc. Cold Air Intake, 35% Tint, 3M Clear Bra
Camaro8810 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2010, 05:24 PM   #9
gelboy1015

 
gelboy1015's Avatar
 
Drives: '10 2SS/RS, MKIII Supras
Join Date: May 2010
Location: Houston/Tulsa
Posts: 943
Just looked and saw mine has the same chips :(. If I take it to the dealer, they should take care of it right?
gelboy1015 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2010, 06:31 PM   #10
BICHN CAMARO
 
BICHN CAMARO's Avatar
 
Drives: without a license: ss 6m
Join Date: Dec 2009
Location: Idaho Penitentiary
Posts: 180
Quote:
Originally Posted by gelboy1015 View Post
Just looked and saw mine has the same chips :(. If I take it to the dealer, they should take care of it right?
YES! and do not delay! If you should get a chance to speak with the paint shop ask him/her if they noticed any issues when they sanded the chips. If they did PM me please.
__________________
when I drive past the kids,
they all spit and cuss.
cause I've got a bitchin' camaro
and they all ride the bus!

Dead Milkmen
BICHN CAMARO is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 05:42 AM   #11
x626xBlack
ARMY of one.
 
x626xBlack's Avatar
 
Drives: 2011 Black SS/RS
Join Date: Jul 2010
Location: Houston Tx. from Lafayette La.
Posts: 826
Paul. After reading this earlier in the week I looked and I had NO paint chips either.

I washed her last night... Hand washed.

I have the same exact ship in the first picture and my Spoiler does not come in contact with me trunk "WHEN I AM LOOKING AT IT" lol.....

Also I have a 2011 2SS/RS with 700 miles on it, so it is not a first gen..

Going this morning for an oil change and point out the chip.
x626xBlack is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 05:51 AM   #12
PAUL SS
The Mark of Excellence
 
PAUL SS's Avatar
 
Drives: 2010 ABM 1SS RS LS3
Join Date: Jan 2009
Location: Smallest State in the Union
Posts: 8,411
Maybe this belongs i the "black cars with paint issues" thread.
__________________
BMR, CAI, DynoMax, Elite Eng., Hurst, Jannetty, Clear Image Headers & Hi Flow cats, Jet Hot, LSR, TSW, Vredestein
PAUL SS is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 07:49 PM   #13
CHEROB10
 
CHEROB10's Avatar
 
Drives: 2012 2LT Synergy
Join Date: Jun 2010
Location: South Mississippi
Posts: 239
I'm afraid to look at mine. Guess I better get it over with and go look.

Whew!! Couldn't see anything....other than she needs a bath.
__________________
"If A equals success, then the formula is: A = X + Y + Z. X is work. Y is play. Z is keep your mouth shut." -Albert Einstein
CHEROB10 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 07:55 PM   #14
ron10


 
Drives: 2010 2SS IOM L99
Join Date: Jan 2010
Location: LOUISVILLE,KY..
Posts: 7,323
that sucks.
ron10 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2010, 07:58 PM   #15
Camaro8810
 
Camaro8810's Avatar
 
Drives: Black 2010 2LT RS
Join Date: Jul 2010
Location: Southern NJ
Posts: 565
car is currently with my dealership being repaired. Expecting her back either tomorrow or Thursday.
__________________
Mods: CAI Inc. Cold Air Intake, 35% Tint, 3M Clear Bra
Camaro8810 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 10:20 AM   #16
robsls3
Account Suspended
 
Drives: 2010 camaro 1SS
Join Date: Jul 2010
Location: Oaklawn, IL
Posts: 866
I have them on each side. Just got it last thursday. Off to the dealer I guess.
robsls3 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 11:58 AM   #17
USAF
 
USAF's Avatar
 
Drives: CGM 2SS/RS
Join Date: Jul 2010
Location: Hanscom AFB, MA
Posts: 47
I just noticed the start of a chip today. I have a clear bra going on this Friday so I will hit the dealer next week to try and stop any further damage.
USAF is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 04:43 PM   #18
Camaro8810
 
Camaro8810's Avatar
 
Drives: Black 2010 2LT RS
Join Date: Jul 2010
Location: Southern NJ
Posts: 565
Just picked up my car and all is good. The work order said they had to order a "plate". I'll post up the exact part number when I get home. All said and done, I'm happy with the repair.


__________________
Mods: CAI Inc. Cold Air Intake, 35% Tint, 3M Clear Bra
Camaro8810 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 04:59 PM   #19
KnightRiderSS
Voodoo Medicine Man
 
KnightRiderSS's Avatar
 
Drives: Black 2SS with RS package
Join Date: Jul 2010
Location: IL
Posts: 929
Quote:
Originally Posted by Camaro8810 View Post
Just picked up my car and all is good. The work order said they had to order a "plate". I'll post up the exact part number when I get home. All said and done, I'm happy with the repair.


+1

Please do, I dropped my Camaro off to get this fixed also but the body shop guy said that he hadn't seen it before and thought the service bulletin would just instruction him to repaint it
KnightRiderSS is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 05:02 PM   #20
KnightRiderSS
Voodoo Medicine Man
 
KnightRiderSS's Avatar
 
Drives: Black 2SS with RS package
Join Date: Jul 2010
Location: IL
Posts: 929
Quote:
Originally Posted by PAUL SS View Post
Maybe this belongs i the "black cars with paint issues" thread.
Actually I first noticed this on a VR Camaro I rented in Florida so I thought I would check mine when I got home. I only had 500 miles on mine and this was already starting to happen.
KnightRiderSS is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 08:12 PM   #21
Camaro8810
 
Camaro8810's Avatar
 
Drives: Black 2010 2LT RS
Join Date: Jul 2010
Location: Southern NJ
Posts: 565
Here you go guys. Pic of the work order. Hope this helps some of you that had the same issue as me. Again what caught my attention was the Special Ordered part. My service guy was already gone for the day when I picked up the car so I wasn't able to ask myself.

__________________
Mods: CAI Inc. Cold Air Intake, 35% Tint, 3M Clear Bra
Camaro8810 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 08:50 PM   #22
KnightRiderSS
Voodoo Medicine Man
 
KnightRiderSS's Avatar
 
Drives: Black 2SS with RS package
Join Date: Jul 2010
Location: IL
Posts: 929
Quote:
Originally Posted by Camaro8810 View Post
Here you go guys. Pic of the work order. Hope this helps some of you that had the same issue as me. Again what caught my attention was the Special Ordered part. My service guy was already gone for the day when I picked up the car so I wasn't able to ask myself.

ah, it looks like the "special order" is the RS badge that goes on your trunk lid.

http://www.gmpartsdirect.com/results...umber=92228473



I was hoping it was some kind of fix to keep that damn spoiler from rubbing the paint on the trunk. Let us know if it does it again after they "fixed it"

Thanks!
KnightRiderSS is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 08:52 PM   #23
USAF
 
USAF's Avatar
 
Drives: CGM 2SS/RS
Join Date: Jul 2010
Location: Hanscom AFB, MA
Posts: 47
I wonder if a strip of clear vinyl under the spoiler would solve any future problems?
USAF is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 08:58 PM   #24
Camaro8810
 
Camaro8810's Avatar
 
Drives: Black 2010 2LT RS
Join Date: Jul 2010
Location: Southern NJ
Posts: 565
LOL. Guess it wasn't so "special" after all. Thanks for looking up the part#.
__________________
Mods: CAI Inc. Cold Air Intake, 35% Tint, 3M Clear Bra
Camaro8810 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2010, 01:57 PM   #25
robsls3
Account Suspended
 
Drives: 2010 camaro 1SS
Join Date: Jul 2010
Location: Oaklawn, IL
Posts: 866
Anybody know if their is a TSB on this. Dealer over the phone is allready pissing me off on this.
robsls3 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Tags
chip, paint, spoiler

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NEED opinions! About paint chip repair. zlwebb Cosmetic Maintenance: Washing, Waxing, Detailing, Bodywork, Protection 35 01-18-2012 09:37 PM
Paint your own stripes? blackZbandit Cosmetics and Lighting Modification Discussions 44 09-18-2011 09:22 AM
Adam's Polish & Car care Products Charlie@STILLEN Wash/Wax/Detailing and Cosmetic Maintenance Parts 50 04-01-2010 03:28 PM
touch up paint and chip warranty coverage? (pics) traip93 Cosmetic Maintenance: Washing, Waxing, Detailing, Bodywork, Protection 14 08-21-2009 09:49 PM
Help! Need advice on paint chip on roof of new Camaro. Mcbug Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 5 06-24-2009 08:29 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.