Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Kraft Werks
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-29-2010, 03:59 PM   #26
USAF
 
USAF's Avatar
 
Drives: CGM 2SS/RS
Join Date: Jul 2010
Location: Hanscom AFB, MA
Posts: 47
My dealer said that my spoiler is fine and since the only damage is under the spoiler and barely visible there is nothing he can do right now. Once the damage gets worse I will take it back to him and demand it be fixed. Right now it is very small and very hard to tell it is even there. If it starts peeling or I see bare metal I will raise the issue further.
USAF is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2010, 11:04 PM   #27
KnightRiderSS
Voodoo Medicine Man
 
KnightRiderSS's Avatar
 
Drives: Black 2SS with RS package
Join Date: Jul 2010
Location: IL
Posts: 929
Quote:
Originally Posted by USAF View Post
My dealer said that my spoiler is fine and since the only damage is under the spoiler and barely visible there is nothing he can do right now. Once the damage gets worse I will take it back to him and demand it be fixed. Right now it is very small and very hard to tell it is even there. If it starts peeling or I see bare metal I will raise the issue further.
The body shop guy I went to have my Camaro fixed said the Impalas do the same thing as the Camaro except just under the spoiler. Most people don't notice until they have rust coming through their trunk probably well after the warranty has expired? I'd raise hell...new cars shouldn't be doing this...

It almost makes me wish I didn't get the RS package
__________________
KnightRiderSS is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 04:04 AM   #28
harmonicator
Super Lead Plexi
 
harmonicator's Avatar
 
Drives: "Elvira" 2010 Blk Camaro 3SS/RS LS3
Join Date: Feb 2010
Location: SLO, CA
Posts: 149
Mine has this EXACT same thing!!!!!!!

Small paint chip just underneath the right side of the spoiler on the deck lid. Calling my local dealer in the AM.

And mine is black.
__________________
Originally Posted by kunkelz28
Torque !!!!!! It means you could have fat girls in your car and it will still be fast
harmonicator is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 09:49 AM   #29
Camaro8810
 
Camaro8810's Avatar
 
Drives: Black 2010 2LT RS
Join Date: Jul 2010
Location: Southern NJ
Posts: 565
Thank god I have a great dealership that is VERY customer service oriented. They get the "keep the customer happy and they will continue to buy their cars from you" concept. Really feel for you guys that have to put up with shady & difficult dealers.
__________________
Mods: CAI Inc. Cold Air Intake, 35% Tint, 3M Clear Bra
Camaro8810 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 09:55 AM   #30
Camaro8810
 
Camaro8810's Avatar
 
Drives: Black 2010 2LT RS
Join Date: Jul 2010
Location: Southern NJ
Posts: 565
Quote:
Originally Posted by EnvyTerra View Post
That's total BS and unacceptable! it doesn't matter how hard to tell it is there, it is not SUPPOSED to be there on a brand new car, I wish you could smack dealers.
Completely agree. It's completely covered under warranty. Shoot if you want print out the picture of my invoice that was warranty plastered in like 3 places and shove it in your dealers face.
__________________
Mods: CAI Inc. Cold Air Intake, 35% Tint, 3M Clear Bra
Camaro8810 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 11:29 AM   #31
USAF
 
USAF's Avatar
 
Drives: CGM 2SS/RS
Join Date: Jul 2010
Location: Hanscom AFB, MA
Posts: 47
Mine is not near as bad as yours was. I will post a picture when I get home from work.
USAF is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2010, 08:35 PM   #32
USAF
 
USAF's Avatar
 
Drives: CGM 2SS/RS
Join Date: Jul 2010
Location: Hanscom AFB, MA
Posts: 47
Okay here is my chip. No where near as bad as the ones you have posted. Should I be worried or just wait till it gets a little worse?
Attached Images
 
USAF is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2010, 12:14 PM   #33
goatslapper
12.527@112.33 MPH
 
goatslapper's Avatar
 
Drives: 2010 black ss/rs cgm stripes
Join Date: Mar 2010
Location: milltown,nj
Posts: 981
Had mine fixed and took 2 weeks waiting for the right stripes.picked the car up at dealer and it was filthy.Had them wash it and noticed overspray in various locations on the car.Complained to service manager and he said they would take care of it.Ok,so I leave thinking the rattle i was getting under the car was fixed too,but as soon as I hit a bumpy road the noise was still there.Get car home and rinse off and wipe it down and find more overspray and scuff on rim and to top it all off,the ss emblem on the trunk lid was upside down! Car going back on tuesday and was told that all will be made good.
I hope I dont get bamboozeled,
goatslapper is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2010, 11:09 AM   #34
Camaro8810
 
Camaro8810's Avatar
 
Drives: Black 2010 2LT RS
Join Date: Jul 2010
Location: Southern NJ
Posts: 565
Quote:
Originally Posted by USAF View Post
Okay here is my chip. No where near as bad as the ones you have posted. Should I be worried or just wait till it gets a little worse?
If it were me, I would have it taken care of. You already know its an issue & will only get worse. You'll be in and out hopefully good as new (nothing less) and will have peace of mind knowing the chips are gone. (hopefully for good)
__________________
Mods: CAI Inc. Cold Air Intake, 35% Tint, 3M Clear Bra
Camaro8810 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2010, 01:32 PM   #35
PamN
 
Drives: 2010 SS - Transformer Edition
Join Date: Aug 2010
Location: Washington State
Posts: 2
Paint Issues - UGH

I have a 2010 Transformer Edition Camaro with paint issues as well. This car has less than 700 miles on it. It's my show car. Oh, dealer is giving me the run-around. They do not want to take responsibility for this issue. Umm, a show car that has 700 miles on it, never seen rain, or bad weather and they are telling me this is my problem. I am historically a ford owner and now I know why. UGH Constant battle with GM everyday to get this car fixed. Not sure if it's going to get done or not. Thought I was the only one out there with paint issues, as I have been told that this is just an isolated incident.
Attached Images
   
PamN is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2010, 04:11 PM   #36
NYJETSFAN
El Hefe
 
NYJETSFAN's Avatar
 
Drives: Black Camaro 2SS/RS
Join Date: Jul 2010
Location: Maryland
Posts: 1,066
Thanks for the info. Brother.
NYJETSFAN is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 12:39 AM   #37
VRMMMM
 
VRMMMM's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS LS3
Join Date: Apr 2010
Location: Anaheim Hills
Posts: 311
Quote:
Originally Posted by PamN View Post
I have a 2010 Transformer Edition Camaro with paint issues as well. This car has less than 700 miles on it. It's my show car. Oh, dealer is giving me the run-around. They do not want to take responsibility for this issue. Umm, a show car that has 700 miles on it, never seen rain, or bad weather and they are telling me this is my problem. I am historically a ford owner and now I know why. UGH Constant battle with GM everyday to get this car fixed. Not sure if it's going to get done or not. Thought I was the only one out there with paint issues, as I have been told that this is just an isolated incident.
That is ridiculous!! They should fix that!
__________________
Detroit Speed springs and Sway bars, MGW short shifter, BMR upper and lower control arms, BMR bushings, Roto-Fab intake, Magnaflow exhaust, MTX factory sub, painted stripes, blacked out, recessed tail lights, Pedders sub frame bushings, more on the way
VRMMMM is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2010, 04:36 PM   #38
Jer4251
Camaro Addict
 
Jer4251's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1, 2008 TBSS, 1990 IROC-Z
Join Date: Sep 2009
Location: Georgia
Posts: 1,162
Ive got a few spots where the paint is gone from under my spoiler. I pulled it off to have a better look, seems there was a knick in the bottom of the spoiler that has been rubbing on the trunk lid. As soon as i find my camera card, ill post up pictures, and ive found some specks of dust or dirt in my paint too. right on the main body lines where they stand out. I bought my car out of state, should my dealer take care of it still?



__________________
2013 ZL1 Vert
1990 IROC-Z Vert
2000 Z28 coupe
2014 Sierra Denali

Last edited by Jer4251; 08-16-2010 at 05:09 PM.
Jer4251 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2010, 08:08 AM   #39
Camaro8810
 
Camaro8810's Avatar
 
Drives: Black 2010 2LT RS
Join Date: Jul 2010
Location: Southern NJ
Posts: 565
Quote:
Originally Posted by PamN View Post
I have a 2010 Transformer Edition Camaro with paint issues as well. This car has less than 700 miles on it. It's my show car. Oh, dealer is giving me the run-around. They do not want to take responsibility for this issue. Umm, a show car that has 700 miles on it, never seen rain, or bad weather and they are telling me this is my problem. I am historically a ford owner and now I know why. UGH Constant battle with GM everyday to get this car fixed. Not sure if it's going to get done or not. Thought I was the only one out there with paint issues, as I have been told that this is just an isolated incident.

HOLY #$%^ Are you kidding me?? That is ridiculous. Ive said it numerous times, I can't even imagine having to do business with shady dealerships. So fortunate to have a great Auto Complex in my town which I will give my business to for life.

I hope somehow everything works out for you and Karma bites that dealer of yours right in the @#$%.
__________________
Mods: CAI Inc. Cold Air Intake, 35% Tint, 3M Clear Bra
Camaro8810 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2010, 04:34 PM   #40
CHEROB10
 
CHEROB10's Avatar
 
Drives: 2012 2LT Synergy
Join Date: Jun 2010
Location: South Mississippi
Posts: 239
Looks like I'll be taking my car that has less than 800 miles back to the dealer for the same paint chip issue under the spoiler on the passenger side. Also noticed the pin stripe is coming off under the spoiler. I feel like
I tried to get a picture..but my camera wouldn't behave.
CHEROB10 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2010, 04:51 PM   #41
kjd15
Finally!!
 
kjd15's Avatar
 
Drives: '10 2LT Summit white, '68 Camaro
Join Date: Sep 2009
Location: Westchester, NY
Posts: 1,075
I've had my car almost 9 months and just noticed chipped paint last week. It's on the actual spoiler, at the bottom where it meets the trunk and it's on both ends.

I do not have the RS package. The dealer had my spoiler painted and installed for me, so I'm thinking they should not give me any trouble fixing it at no cost to me.
__________________
-Karen
SW 2LT Ordered 9/30/09
November 28, 2009 - Delivered!!!
kjd15 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2010, 11:22 AM   #42
trustno1
 
trustno1's Avatar
 
Drives: 2010 2SSRS
Join Date: Feb 2009
Location: Cary NC
Posts: 56
Well I have this same issue under the right side spoiler (Car is Black as well). I had already taken her in to get the spoiler bolts tightened and too fish one nut out. She was only a couple months old then and I didn't see peeling then. Saw it a couple months ago and my dealership didn't hesitate, said they would take care of it. Looks like it will take a couple days. They even offered a rental, but I really didn't need one. There really are some great dealerships! Dropping her off tonight.
__________________
2SS/RS Black on Black, M6, Sunroof, Polished 20's, MGW shifter, ARH headers and complete exhaust system, Vararam CAI, Dynoed tuned -406RWHP, G8 pedal covers
trustno1 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2010, 07:14 PM   #43
CHEROB10
 
CHEROB10's Avatar
 
Drives: 2012 2LT Synergy
Join Date: Jun 2010
Location: South Mississippi
Posts: 239
Quote:
Originally Posted by trustno1 View Post
Well I have this same issue under the right side spoiler (Car is Black as well). I had already taken her in to get the spoiler bolts tightened and too fish one nut out. She was only a couple months old then and I didn't see peeling then. Saw it a couple months ago and my dealership didn't hesitate, said they would take care of it. Looks like it will take a couple days. They even offered a rental, but I really didn't need one. There really are some great dealerships! Dropping her off tonight.

Good to know...I hope my dealership treats me the same. I'm going to try to drop mine off this week. Good luck.
CHEROB10 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2010, 09:06 PM   #44
Texhawk
 
Drives: 69 Camaro, 87IROC, 96 SS, Z06 & 2LT
Join Date: Apr 2010
Location: Longview, Tx
Posts: 270
Glad I did not get the RS package on my 2011 2LT!
I was thinking about adding the spoiler, but not anymore.
Texhawk is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2010, 11:26 PM   #45
FINALLYSATISFIED
Est.1775
 
FINALLYSATISFIED's Avatar
 
Drives: ZL1#206 (Sold) 6th Gen!?
Join Date: Sep 2009
Location: SoCal
Posts: 5,393
My camaro is not even 5 days old and i have the same exact thing, I'm taking it in tomorrow.
FINALLYSATISFIED is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2010, 11:43 PM   #46
brooksware2000
Seeking more light
 
Drives: 2010 Camaro 2SS with RS package
Join Date: May 2010
Location: Cheyenne, WY
Posts: 40
I've had mine repainted twice now for the same spoiler issue. The first paint job attempt was crappy. They did not wait long enough for the paint to cure before putting the spoiler back on. I picked it up one day and took it back the next. they also tried to glue the original badges back on with some goop stuff instead of ordering new badges. I also noticed a lot of trash in the clear coat. As an extra treat, they left all of the buffing compound all over the car and inside the trunk. They made no attempt to return the car in the same clean state as it was when I took it to them. The second attempt was much better but they called and asked me if I wanted them to leave the spoiler off so that I can install my aftermarket spoiler. I told them heck no as it would void their warranty work for the paint job. At first the paint was fine but now I've noticed a small crinkle in the paint on the passenger side underneath the edge of the spoiler. The paint is not pealing but I'll probably take it back in, again. I'll post a picture tomorrow.
brooksware2000 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2010, 01:24 AM   #47
FINALLYSATISFIED
Est.1775
 
FINALLYSATISFIED's Avatar
 
Drives: ZL1#206 (Sold) 6th Gen!?
Join Date: Sep 2009
Location: SoCal
Posts: 5,393
I'm contemplating if I should just leave the spoiler off to begin with when I address this issue to them tomorrow. The part that sucks about this is that I never knew there was a paint chip issue due to the RS wing until just now. I went outside put a flashlight to the car and there it was, a small but noticable issue.
FINALLYSATISFIED is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2010, 02:11 PM   #48
Russell James


 
Russell James's Avatar
 
Drives: '12 SS/RS LS3 IBM
Join Date: Dec 2009
Location: SE Michigan
Posts: 3,399
The right side is closer to the deck lid on these for some reason. On top of that was the bulletin to tighten the spoiler nuts. When that happened, the rubber gasket around the studs got crushed and squished out. End result = right side now contacting.

They fixed one problem of the nuts falling off and created another problem by cranking the spoiler too tight to the deck lid.

Any dealer that will not fix it back to perfection is an absolute ass clown.

I guess they need a bulletin to tell the dealers the obvious - Replace the rubber washers around the studs, repaint the decklid, reinstall the spoiler with loctite, and this time leave a gap on the right side. If you crank the right side down too tight, it will just do the same thing again.

If yours hasn't chipped yet, get yourself 6 rubber washers from a hardware store and remount the spoiler making sure to leave a gap on the right side. On mine I had to leave that outboard right nut not very tight, just snug, but the loctite will hold it OK. If I cranked that nut tight, the gap was lost.
Russell James is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 08:10 PM   #49
CHEROB10
 
CHEROB10's Avatar
 
Drives: 2012 2LT Synergy
Join Date: Jun 2010
Location: South Mississippi
Posts: 239
Taking my car back to the dealership tomorrow for the paint chip and pin stripe issue.
CHEROB10 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 08:12 PM   #50
Camaro8810
 
Camaro8810's Avatar
 
Drives: Black 2010 2LT RS
Join Date: Jul 2010
Location: Southern NJ
Posts: 565
Quote:
Originally Posted by CHEROB10 View Post
Taking my car back to the dealership tomorrow for the paint chip and pin stripe issue.
Good luck. Hope everything works out for you.
__________________
Mods: CAI Inc. Cold Air Intake, 35% Tint, 3M Clear Bra
Camaro8810 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Tags
chip, paint, spoiler

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NEED opinions! About paint chip repair. zlwebb Cosmetic Maintenance: Washing, Waxing, Detailing, Bodywork, Protection 35 01-18-2012 09:37 PM
Paint your own stripes? blackZbandit Cosmetics and Lighting Modification Discussions 44 09-18-2011 09:22 AM
Adam's Polish & Car care Products Charlie@STILLEN Wash/Wax/Detailing and Cosmetic Maintenance Parts 50 04-01-2010 03:28 PM
touch up paint and chip warranty coverage? (pics) traip93 Cosmetic Maintenance: Washing, Waxing, Detailing, Bodywork, Protection 14 08-21-2009 09:49 PM
Help! Need advice on paint chip on roof of new Camaro. Mcbug Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 5 06-24-2009 08:29 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.