Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Bigwormgraphix
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions


Reply
 
Thread Tools
Old 06-25-2022, 06:25 PM   #1
ssonic2013
 
ssonic2013's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro ss
Join Date: Dec 2021
Location: orange tex
Posts: 100
Remote Start-AC Question

So I have a 2013 2SS Black on Black and I live in Texas. So it can get up to 120 or more inside my Camaro. It has remote start so I've been trying to use the remote start on these summer days. So i leave the AC controls on when i turn off the car. Hoping when i restart the care later on it will cool down somewhat but only the fan is blowing when i restart it. The green lights are not on. I'm I doing something wrong or is that the way it works??
Thanks for any help..
ssonic2013 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2022, 10:01 PM   #2
lemontwist

 
lemontwist's Avatar
 
Drives: 12 2SS/RS L99,11 2SS/RS LS3totaled
Join Date: Jun 2019
Location: mooresville nc
Posts: 1,036
when you use remote start the A/C comes on at the setting it was on when you parked.
lemontwist is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2022, 11:03 PM   #3
InFiD3ViL


 
InFiD3ViL's Avatar
 
Drives: 2010 CGM 2SS/RS LS3 Swapped A6
Join Date: Sep 2016
Location: Spring Hill, FL
Posts: 4,410
It works like expected for me. Cold when I get in the car after remote start if I left the ac on when turning the car off.

I have heard of others having this issue though, not sure what causes it.
__________________
2010 CGM Camaro 2SS LS3 Swapped A6 - GPI LS3 SS1 .647/.638, (224/237, 112 +4, 7º overlap) on CamMotion 8620 core, BTR Platinum .660" Dual Spring kit w/titanium retainers, CHE bronze trunnion upgrade, stock heads milled @ .015, Melling HV 10296 oil pump, TSP 1-7/8" long tube headers (W/Catless Off-road Pipes), FlowMaster Outlaw axle back/X-Pipe, Stage 2 Ported Throttle Body, Vararam OTR CAI, Mike Norris Gen 2 catch can + GM 1LE clean side separator, 160º thermostat - Megan Racing adjustable coilovers (lowered 1.75"), MRR M017 10/11" wheels - Tuned by Ryan @ GPI via HP Tuners
InFiD3ViL is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2022, 07:13 AM   #4
NOT A 45
 
NOT A 45's Avatar
 
Drives: 13 CAMARO 2SS LS3-04 SILVERADO LS3
Join Date: Dec 2021
Location: SOUTHERN MARYLAND
Posts: 604
Quote:
Originally Posted by ssonic2013 View Post
So I have a 2013 2SS Black on Black and I live in Texas. So it can get up to 120 or more inside my Camaro. It has remote start so I've been trying to use the remote start on these summer days. So i leave the AC controls on when i turn off the car. Hoping when i restart the care later on it will cool down somewhat but only the fan is blowing when i restart it. The green lights are not on. I'm I doing something wrong or is that the way it works??
Thanks for any help..
Out of curiosity, see what happens when you start the car with the key. Do the lights turn off? This may be normal. I have a 13 also but manual and no remote start. I seem to recall running into the store the other day and when I got back in the car I had to push the a/c button again.
NOT A 45 is online now   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.