Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Vararam
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Tuning / Diagnostics -- engine and transmission


Reply
 
Thread Tools
Old 09-06-2010, 11:10 PM   #1
WA SSRS
 
WA SSRS's Avatar
 
Drives: White 2010 2SS RS, Black 2010 ZR1
Join Date: Aug 2010
Location: WA
Posts: 31
2 keys programmed

When I accelerate hard/ jump on the gas, my car almost dies. It doesn't code but a message comes on that says two keys programmed. I turn the car off, restart and it runs fine again for a while until I try to accelerate quickly. Car dies or has no power. It happens mostly when I am going UP a hill, on an incline??

Or, it says stabiltrac and shuts down?? This happens if I am running standard set up or if I turn off traction control and stabil trac for competitive mode. Car sputters and shakes, says stabiltrac and shuts down.

Anyone else ever experience this. Again there is never a CEL light left on and the car will run fine for three days and then does it again??

Thanks,
WA SSRS is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2010, 11:36 AM   #2
RickyTheStorm
 
Drives: '10 Camaro 2SS,04 Colorado,06 ZX6R
Join Date: May 2008
Location: Chambersburg, PA
Posts: 524
That is a very strange issue you are having - have you done any modification to it that would void the warranty for you to take it to the dealership? It sounds like you may have had a bad factory flash. If you had the car tuned, it is possible the tuner did something wrong.
__________________
Vararam CAI, ARH Headers, Flowmaster Exhaust, Nitto NT555Rs, Custom CAM and Tune - 11.981 @ 116.27



IOM - 2SS/RS - Auto - IAP - Sunroof - Ordered 10/13 (#7 at dealer)
3000(accepted to production ): 4/19/09
3300 (scheduled for prod ): 5/11/09
3400 (broadcast ): 5/16/09
3800 (produced ): 5/22/09
4150 (invoiced ): 6/01/09
4200 (shipped ): 6/01/09
5000 (at dealer ): 6/12/09
6000 (delivery to me ): 6/12/09
RickyTheStorm is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2010, 06:17 PM   #3
WA SSRS
 
WA SSRS's Avatar
 
Drives: White 2010 2SS RS, Black 2010 ZR1
Join Date: Aug 2010
Location: WA
Posts: 31
I will take it to the dealership! Just wondered if I had a freak car or if there were known issues out there, as I have never heard of a problem regarding "2 keys programmed" ??

Thanks for the input.
WA SSRS is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2010, 07:11 PM   #4
Sevn86


 
Sevn86's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT/RS ABM
Join Date: Sep 2009
Location: Sugar Land, TX
Posts: 13,085
Ya ive never heard of the issue your having so best bet is to take it to your dealer...
__________________
2LT, RS, AT6 ABM, Gray Leather
Quote:
Originally Posted by baclarsen View Post
Dude, you go through cars faster than I go through underware!!
1000 Initial Order 9/14/2009 - Classic Chevy Sugar Land
1100 Order accepted at dealer: 9/15/2009 - NPGV41.
2000 Order accepted by GM: 9/29/2009
3000 Accepted By Production Control: 9/30/2009 - TPW 10/26/09
3100 Sequenced:10/12/09
3300 Scheduled For Production:10/13/09
3400 Broadcast:10/22/09
3800 Produced:10/27/09
4000 Available To Ship:10/28/09
4200 Shipped:10/29/09
5000 Delivered To The Dealer:11/09/09
6000 Delivered To Customer:11/12/09
Sevn86 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2010, 01:21 PM   #5
WA SSRS
 
WA SSRS's Avatar
 
Drives: White 2010 2SS RS, Black 2010 ZR1
Join Date: Aug 2010
Location: WA
Posts: 31
maybe it's in the steering column? I drop the tilt wheel all the way to the bottom. Maybe I'm pinching or stretching wiring/ connection.

Wish someone knew or could explain the message though.

"2 keys programmed"? Normally they have idiot lights for a common occurance?
WA SSRS is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2017, 10:32 PM   #6
Jonnyyyy1
 
Drives: 2010 camaro rs
Join Date: Jun 2017
Location: Santa Ana
Posts: 1
Where you able to find the solution? My car has the same issue?
Jonnyyyy1 is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2017, 01:39 AM   #7
STUNNAH
"BEASTM*DE"
 
STUNNAH's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1 Black
Join Date: Aug 2016
Location: Tennessee
Posts: 1,656
Quote:
Originally Posted by Jonnyyyy1 View Post
Where you able to find the solution? My car has the same issue?
This thread is only 7 years old...
__________________
Vengeance Racing Stage 1 Kit 575rwhp, 569 rwtq...
Rims powder coated gloss black...BFG'S Comp 2 A/S...
Dual 10" Kicker Comp S Subs 1200w...

STUNNAH is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
keys!!! kodiak_brown_bear35 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 40 05-31-2010 10:05 AM
Quick Question About the Camaro's keys.. xpanda305x 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 9 01-19-2010 11:47 PM
Keys locked in ignition Lori2010 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 15 09-07-2009 09:36 AM
How many keys did you get? SGOS252382 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 52 08-28-2009 02:09 AM
my cousin lost his keys Devil-eyes Off-topic Discussions 3 07-15-2009 09:43 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.