Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Cold Air Inductions
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls


Reply
 
Thread Tools
Old 08-20-2010, 09:51 AM   #15
Jose

 
Jose's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS White S/C
Join Date: Aug 2010
Location: Puerto Rico
Posts: 842
No shaking on mine.
Jose is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2010, 09:56 AM   #16
2KWIK4U
 
2KWIK4U's Avatar
 
Drives: 1969 Camaro and 2014 Camaro vert
Join Date: Mar 2010
Location: Central Minnesota
Posts: 174
Quote:
Originally Posted by stryker755 View Post
Mine shakes a little when I hit the brakes if I'm going over 50
If it only shakes when you use the brakes, it usually indicates a warped brake rotor.

Danny
__________________
Danny

" I won't be wronged, I won't be insulted, and I won't be laid a hand on. I don't do these things to other people and I require the same from them" -John Wayne "The Shootist"
2KWIK4U is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2010, 10:41 AM   #17
TiffBiff
SNOT URS
 
TiffBiff's Avatar
 
Drives: '17 Krypton A10 ZL1 '14 Challenger
Join Date: Aug 2010
Location: North of Detroit
Posts: 406
I work in the auto industry at an outsourcing company that assembles & balances the tires & wheels in sequence for the assembly plants. I know that when people complain about 'high speed vibration' it is usually the result of an unbalanced assembly (possibly weight falling off).

Sometimes it is the assembly not being round and it could be that when you put them back on that the part that wasn't round ended up either in alignment with the other front tire, or out of alignment with the other tire.
My plant does the assemblies for the Ram trucks and we were having an issue with tires spec for roundness. They were causing a high speed vibration before they reduced the spec and now the issue is pretty much gone.
__________________
11/22/10 1100 ___________________ 02/09/17 1100 Krypton Green ZL1 A10 Vert
01/04/11 3400 ___________________ 04/07/17 Coupe ORDER# VGDJVB
01/12/11 3000 ___________________ 04/12/17 3000 Coupe
01/15/11 3300 ___________________ 04/18/17 TPW ~ 5/15/17
01/18/11 3400 TPW ~ 1/24/11 ______ 05/01/17 3100
01/27/11 4B00 ~ VIN#55960 _______ 05/03/17 3300
02/28/11 4B00 ___________________ 05/05/17 3400
03/14/11 Bought VIN#65770 ________ 05/16/17 3800 ~ VIN#209129
05/03/11 VIN#55960 delivered
______ 05/18/17 delivered
TiffBiff is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2010, 10:47 AM   #18
x626xBlack
ARMY of one.
 
x626xBlack's Avatar
 
Drives: 2011 Black SS/RS
Join Date: Jul 2010
Location: Houston Tx. from Lafayette La.
Posts: 823
2011 20"s No Shake at all..... That is NOT normal.... Balance weights may have come off or its an alignment issue.... There is not supposed to be any shake/vibration caused by the car or wheels.
x626xBlack is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2010, 10:54 AM   #19
mhood
Orange Camaros Rule!
 
mhood's Avatar
 
Drives: 2010 1SS LS3 RS IOM
Join Date: Feb 2010
Location: Texas
Posts: 1,561
No shaking at all on mine.
mhood is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2010, 11:46 AM   #20
Jeremeymt
 
Jeremeymt's Avatar
 
Drives: 2016 hyper blue 2LT RS
Join Date: Jul 2010
Location: La Vergne TN
Posts: 423
My tires are getting balanced and torqued now. I'll see if it's better on the drive home.
Jeremeymt is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2010, 11:53 AM   #21
x626xBlack
ARMY of one.
 
x626xBlack's Avatar
 
Drives: 2011 Black SS/RS
Join Date: Jul 2010
Location: Houston Tx. from Lafayette La.
Posts: 823
Quote:
Originally Posted by Jeremeymt View Post
My tires are getting balanced and torqued now. I'll see if it's better on the drive home.
If not blame it on the Balance and torque guy!
x626xBlack is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2010, 12:01 PM   #22
Jeremeymt
 
Jeremeymt's Avatar
 
Drives: 2016 hyper blue 2LT RS
Join Date: Jul 2010
Location: La Vergne TN
Posts: 423
Ha. They're good to me so I wouldn't wanna piss em off!
Jeremeymt is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2010, 10:30 PM   #23
Jeremeymt
 
Jeremeymt's Avatar
 
Drives: 2016 hyper blue 2LT RS
Join Date: Jul 2010
Location: La Vergne TN
Posts: 423
Got them balanced. They said they were out of balance but still didn't completely solve the issue.
Jeremeymt is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2010, 01:29 PM   #24
Awesome_SS
Jeff
 
Awesome_SS's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS/RS
Join Date: Feb 2010
Location: Hayes, Va
Posts: 576
Mine started shaking when I hit 84mph. Freaked me out, so I slowed down. Probably, a good thing... I was about to hit a tight turn at a unfamiliar exit off the interstate. I have never had the tires and rims off and I am the original owner. Scheduled next month to have it looked at and the stable-track fixed.
Awesome_SS is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vibration from 58 to 68 mph. Basenji Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 76 06-16-2013 10:56 PM
Troubleshooting help........ possible car problem....... vibration....... PQ Wheels and Tires Talk Sponsored by The Tire Rack 234 12-17-2010 04:01 PM
F/S: Custom Carbon Fiber and Leather Wrapped Steering Wheel!! SS Mike Interior Parts & Accessories 15 09-02-2010 01:45 PM
Vibration from 58-68. Basenji Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 1 06-13-2010 10:35 AM
Low frequency vibration from 58 mph-68 mph Basenji 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 5 05-06-2010 11:06 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.