Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
dave@hennessey
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Camaro V6 LLT Engine, Exhaust, and Bolt-Ons


Reply
 
Thread Tools
Old 03-28-2016, 10:05 PM   #1
vestalsin
 
vestalsin's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro RS Inferno Orange
Join Date: May 2015
Location: Houston,TX
Posts: 75
Ticking noise after header install

So i had my doug thorley 336 short headers installed today. I have MRT V2 axel back installed along with CAI intake. Before the install had no issues car sounded good. However after install i hear a ticking almost bee sound when i accelerate. During idle no issues. Anyone have had this sound. I checked outside of car and couldnt tell if it was coming from my axel back exhuast or directly under the car. I read a few places that it could be just becuase the they are thinner than stock and can cause more noise becuase stocks are more shielded per say. I also heard it could be from a spark plug not tightend up all the way. I have no check engine lights on and the shop i had install them is a good reputable shop. Any ideas anyone. I almost feel like the axel back are not tightend up enough as they are clamped on and maybe causing a air leak. I will try to see if i can get a good video of the sound. Please let me know your thoughts. Kinda of at a loss here cause i didnt have this problem before. 2010 V6
__________________
“The inside of the old Camaro smelled like asphalt and desire, gasoline and dreams.”
vestalsin is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2016, 11:10 PM   #2
Gee
Silver Ice
 
Gee's Avatar
 
Drives: 2011 1LT Coupe SIM
Join Date: Nov 2013
Location: MA
Posts: 1,420
Normal. Don't worry its your normal engine sounds just amplified through the thinner piping.
Gee is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2016, 11:14 PM   #3
vestalsin
 
vestalsin's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro RS Inferno Orange
Join Date: May 2015
Location: Houston,TX
Posts: 75
Really? It is pretty loud. Would some header wrap maybe help muffle it. Kind of annoying in my opinion. Almost dont see much of a change honestly in power. Kinda seems a bit slower in low end.
__________________
“The inside of the old Camaro smelled like asphalt and desire, gasoline and dreams.”
vestalsin is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2016, 11:07 PM   #4
vestalsin
 
vestalsin's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro RS Inferno Orange
Join Date: May 2015
Location: Houston,TX
Posts: 75
Repaired. Went back to shop and found out he missed a spot when welding on the headers to the pipes. Sounds great now. Thanks for the replies.
__________________
“The inside of the old Camaro smelled like asphalt and desire, gasoline and dreams.”
vestalsin is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2016, 05:41 AM   #5
rtcat600man
having FUN now 13.66@101
 
rtcat600man's Avatar
 
Drives: 2010 2LT IOM
Join Date: Nov 2009
Location: Clarkston, Michigan
Posts: 9,188
Quote:
Originally Posted by vestalsin View Post
Repaired. Went back to shop and found out he missed a spot when welding on the headers to the pipes. Sounds great now. Thanks for the replies.
Good to hear all is well.......ENJOY
__________________
rtcat600man is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.