Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
dave@hennessey
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > Camaro ZL1 Forum - ZL1 Specific Topics


Reply
 
Thread Tools
Old 05-27-2015, 07:46 PM   #15
thespymaster


 
thespymaster's Avatar
 
Drives: C7 / ZL1 / SS / trucsk
Join Date: Nov 2009
Location: G4 CLASSIFIED
Posts: 4,545
Quote:
Originally Posted by KyleT View Post
Yeah I'm not falling for the header bs. I seriously think I know more about that car than the tech does. LOL I know there aren't many in my area but you would think he would know something about a ZL1. The way he was talking to me sounded like he never heard of one or seen one before.
Did you get them to provide you with the codes yet?

If so , post them or PM me
__________________
2014 C7 Stingray 3LT/Z51
2013 Camaro SS
2012 Camaro ZL1 - 850 HP
2015 GMC Denali 3500HD 4x4
2012 GMC Sierra 3500HD 4x4
thespymaster is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2015, 04:06 PM   #16
KyleT
 
Drives: 2012 ZL1 #1304
Join Date: Aug 2013
Location: Superior, WI
Posts: 17
Now today I got a service stabilitrak warning.
KyleT is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2015, 06:26 PM   #17
Jetcop20
Jetcop20
 
Jetcop20's Avatar
 
Drives: '13 ZL1 A6
Join Date: Jun 2012
Location: Chicagoland
Posts: 123
Great

Wow. I think your dealership is causing ALL your problems (fuc in g with ya like a rented mule) Key recall and they started banging away on your cars till something broke................got my keys updated (pin sleeve knocked out of FOB switchblade holder removing key blade..now ya have a new blade key with a FOB ECM no FN problem but
Jetcop20 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2015, 01:08 AM   #18
thespymaster


 
thespymaster's Avatar
 
Drives: C7 / ZL1 / SS / trucsk
Join Date: Nov 2009
Location: G4 CLASSIFIED
Posts: 4,545
Quote:
Originally Posted by Jetcop20 View Post
Wow. I think your dealership is causing ALL your problems (fuc in g with ya like a rented mule) Key recall and they started banging away on your cars till something broke................got my keys updated (pin sleeve knocked out of FOB switchblade holder removing key blade..now ya have a new blade key with a FOB ECM no FN problem but
call me special, but what does the key fob issuse have to do with ecm ?
__________________
2014 C7 Stingray 3LT/Z51
2013 Camaro SS
2012 Camaro ZL1 - 850 HP
2015 GMC Denali 3500HD 4x4
2012 GMC Sierra 3500HD 4x4
thespymaster is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2015, 04:11 AM   #19
KyleT
 
Drives: 2012 ZL1 #1304
Join Date: Aug 2013
Location: Superior, WI
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by thespymaster View Post
Did you get them to provide you with the codes yet?

If so , post them or PM me

I sent you a PM.
KyleT is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2015, 08:43 PM   #20
mmarx82

 
mmarx82's Avatar
 
Drives: '12 ZL1 #1609
Join Date: Feb 2010
Location: Georgia
Posts: 1,760
Quote:
Originally Posted by KyleT View Post
I sent you a PM.
Can't you just post them? Keeping it to yourself doesn't help anybody else out who might have the issue(s) in the future.
__________________
Life is too short to drive cars that suck.
My build Thread

In or around Savannah GA on the first Sunday of the month? Come meet with us here around 11 am!
mmarx82 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2015, 09:02 PM   #21
ZO6 Bryan

 
ZO6 Bryan's Avatar
 
Drives: 02 Z06, 95 Trans Am, 2012 ZL1
Join Date: Mar 2012
Location: Southeast
Posts: 1,808
First off if the ECM was shot you wouldn't be driving it at all. It wouldn't run.
Second the ECM in our cars is an E67. The same one used in all the vetts and Cadillacs. I'm sure it's used and a lot of other cars by now. It is not specific to the ZL1 and therefore is not going to be any more prone to failure in our car than all the others.
Thirdly, I would check to make sure they didn't leave a ground wire loose when they did the headers. Because if you got a whole bunch of stabili-trac lights coming on that's probably your problem
__________________
Bryan 695 SAE RWHP 2012 ZL1 9.55 pulley custom cam and Kooks headers, 2002 Z06 447 RWHP, 2006 Trailblazer SS, 1995 S/C Vortech Trans Am 570 RWHP(for sale)
ZO6 Bryan is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2015, 12:16 PM   #22
thespymaster


 
thespymaster's Avatar
 
Drives: C7 / ZL1 / SS / trucsk
Join Date: Nov 2009
Location: G4 CLASSIFIED
Posts: 4,545
Quote:
Originally Posted by ZO6 Bryan View Post
First off if the ECM was shot you wouldn't be driving it at all. It wouldn't run.
I'm no auto tech... But I have had my ECM replaced twice in 14 month period... Was able to start ZL1 with hesitation but it started...

Upon Dealer troubleshoot, both times they said the ECM was bad....
__________________
2014 C7 Stingray 3LT/Z51
2013 Camaro SS
2012 Camaro ZL1 - 850 HP
2015 GMC Denali 3500HD 4x4
2012 GMC Sierra 3500HD 4x4
thespymaster is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2015, 12:31 PM   #23
Sven59
HAMMER PILOT
 
Sven59's Avatar
 
Drives: 13 ZL1#182, 85 CJ7, 16 Silverado
Join Date: Nov 2011
Location: Tucson AZ
Posts: 4,386
When you do CAI, headers and throttle body it is common to get a cel light.
__________________
"DO YOU WANT ME TO PUT THE HAMMER DOWN?"
Sven59 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2015, 12:34 PM   #24
Sven59
HAMMER PILOT
 
Sven59's Avatar
 
Drives: 13 ZL1#182, 85 CJ7, 16 Silverado
Join Date: Nov 2011
Location: Tucson AZ
Posts: 4,386
Not every dealer is the same as far as warranty. Some will void it with just a CAI and no tune. Ask them before you do anything.
__________________
"DO YOU WANT ME TO PUT THE HAMMER DOWN?"
Sven59 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2015, 02:51 PM   #25
ZO6 Bryan

 
ZO6 Bryan's Avatar
 
Drives: 02 Z06, 95 Trans Am, 2012 ZL1
Join Date: Mar 2012
Location: Southeast
Posts: 1,808
Quote:
Originally Posted by thespymaster View Post
I'm no auto tech... But I have had my ECM replaced twice in 14 month period... Was able to start ZL1 with hesitation but it started...

Upon Dealer troubleshoot, both times they said the ECM was bad....
Ok, So how many people have had ECM failures on a STOCK UNMODIFIED car?
__________________
Bryan 695 SAE RWHP 2012 ZL1 9.55 pulley custom cam and Kooks headers, 2002 Z06 447 RWHP, 2006 Trailblazer SS, 1995 S/C Vortech Trans Am 570 RWHP(for sale)
ZO6 Bryan is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2015, 03:47 PM   #26
OVERPAR73
2018 Garnet Red ZL1 conve
 
OVERPAR73's Avatar
 
Drives: 2013 & 2018 ZL1 vert
Join Date: May 2009
Location: Des Moines, IA
Posts: 1,363
Where exactly is the ECM located on the car? I thought is was under the dash on the passenger side?
__________________
Build Thread: 2018 ZL1 Vert Purchased (Overpar73)
OVERPAR73 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2015, 03:49 PM   #27
ZMEnow

 
Drives: ZL1, 2013, tri-coat-red, manual
Join Date: Nov 2013
Location: Michigan
Posts: 948
Quote:
Originally Posted by ZO6 Bryan View Post
First off if the ECM was shot you wouldn't be driving it at all. It wouldn't run.
Second the ECM in our cars is an E67. The same one used in all the vetts and Cadillacs. I'm sure it's used and a lot of other cars by now. It is not specific to the ZL1 and therefore is not going to be any more prone to failure in our car than all the others.
Thirdly, I would check to make sure they didn't leave a ground wire loose when they did the headers. Because if you got a whole bunch of stabili-trac lights coming on that's probably your problem
This make sense to me as if you had a ground fault you would potentially corrupt the software load on the ECU. If you guys know for sure that the tech is attempting to reprogram the unit before replacing it, then I buy there is something going on in a certain batch of ECU's.

But we all know any GM tech or dealer isn't going to get paid but so much time for working the problem so it will be easier for him to order a new ECU then reprogram it and call it day..

Some guys complained early on in 2013 of the main fuse block being lose with poor connections causing all sorts of issues. I checked and found mine all lose and tighten down all the connections and haven't any issues reflashing the ECU..
ZMEnow is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2015, 05:29 PM   #28
thespymaster


 
thespymaster's Avatar
 
Drives: C7 / ZL1 / SS / trucsk
Join Date: Nov 2009
Location: G4 CLASSIFIED
Posts: 4,545
Quote:
Originally Posted by ZO6 Bryan View Post
Ok, So how many people have had ECM failures on a STOCK UNMODIFIED car?
A lot of ZL1 owners have their ECM replaced that were STOCK ZL1's ... do a search..

Mines highly modified, and just happened to have found a great dealer who fix the problems under warranty both times...

My point is they say the ECM was FRIED or BAD , but gave no root cause to why ...

And prior to getting the ZL1 to the dealer both times, the ZL1 would start with hesitation (like starter going out is best way i can explain it)

It's my 02 cents, something else is going on , but cheap fix is just to say the ECM is bad, as a band aid as it does fix the problem (temporarily).

Between my 1st ECM failure and 2nd one with 14 months, only 900 miles was put on the ZL1....
__________________
2014 C7 Stingray 3LT/Z51
2013 Camaro SS
2012 Camaro ZL1 - 850 HP
2015 GMC Denali 3500HD 4x4
2012 GMC Sierra 3500HD 4x4
thespymaster is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.